سفر رییس جمهور اسرائیل به ترکیه پس از چندین سال تنش در روابط؛ از نو آغاز می‌کنیم

چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۲/۱۸

اسحاق هرتزوگ، رییس جمهوری اسرائیل، در سفری رسمی به ترکیه روز چهارشنبه وارد آنکارا شد. این نخستین سفر یک مقام ارشد اسرائیلی به ترکیه از سال ۲۰۰۸ بدین سو است.

هرتزوگ پیش از این سفر گفت سفرش به دعوت رجب طیب اردوغان «که از ابتدای ریاست جمهوری خود با او در دیالوگ بوده‌ام» انجام می‌شود.

او همچنین با تاکید بر اهمیت روابط اسرائیل و ترکیه گفت که روابط بین دو کشور در سال‌های اخیر فراز و نشیب‌هایی داشته «اما می‌کوشیم روابط‌مان را از نو آغاز کنیم و آن را بر پایه روشی حساب‌شده و همراه با احتیاط و همچنین با احترامی متقابل بنا سازیم».

رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه، ژانویه امسال با اعلام اینکه رییس جمهوری اسرائیل به زودی به این کشور سفر می‌کند، این سفر را «منادی دوره‌ای جدید» در روابط دو کشور خوانده بود.

سفر قبلی یک رییس جمهور اسرائیل به ترکیه در سال ۲۰۰۷ انجام شد و از سال ۲۰۰۸ نیز هیچ مقام ارشد اسرائیلی به این کشور نرفت.

روابط دو کشور پس از حمله اسرائیل به کشتی گروهی از فعالان ترک هوادار فلسطین و کشته شدن ۱۰ نفر از آنها در ماه مه ۲۰۱۰ دچار تنش شد و پس از آن نیز مقامات دو کشور چندین بار درگیری لفظی شدید داشته‌اند.

با این حال از چند سال پیش اقدامات دو کشور برای بهبود روابط آغاز شد و در جنگ اخیر بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، هر دو کشور از حامیان اصلی جمهوری آذربایجان بودند.

یک ماه پیش نیز رسانه‌های ترکیه و اسرائیل خبر دادند که سازمان‌های اطلاعاتی دو کشور در همکاری مشترک موفق شده‌اند طرح جمهوری اسلامی برای ترور یک تاجر اسرائیلی ساکن استانبول به نام یائیر گِلر را خنثی کنند و هشت نفر در رابطه با این نقشه در ترکیه بازداشت شدند.

رجب طیب اردوغان چندی پیش که خبر دعوت از اسحاق هرتزوگ را اعلام کرد گفت دو طرف می‌توانند بر روی انتقال گاز اسرائیل به اروپا و احیای ایده‌ای که نخستین بار ۲۰ سال پیش درباره آن بحث شد گفت‌وگو کنند.

خط لوله انتقال گاز اسرائیل به اردن از حدود دو سال پیش راه‌اندازی شده و ادامه آن از مسیر عراق به ترکیه می‌تواند گاز را به اروپا برساند. با این حال چندی پیش برخی رسانه‌ها گزارش دادند که آمریکا به سه کشور یونان، اسرائیل و قبرس خبر داده که دیگر حاضر نیست از طرح انتقال گاز اسرائیل به اروپا از طریق یونان و قبرس حمایت کند.

بر اساس این گزارش‌ها، دولت جو بایدن دلیل لغو حمایت خود را مخالفت ترکیه و احتمال به وجود آمدن تنش میان ترکیه و دیگر کشورهای منطقه عنوان کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

پوشش ویژه
پوشش ویژه
پوشش ویژه
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.