ارس امیری، کارمند شورای فرهنگی بریتانیا که در ایران زندانی بود به بریتانیا برگشت

چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۲

شورای فرهنگی بریتانیا (بریتیش کانسیل) اعلام کرد ارس امیری، کارمند ایرانی این شورا پس از تجدیدنظر در پرونده محکومیتش در ایران، از همه اتهامات تبرئه شده و به بریتانیا بازگشته است.

شورای فرهنگی بریتانیا روز چهارشنبه ۲۲ دی با انتشار بیانیه‌ای نوشت که تبرئه امیری پس از درخواست وکیلش برای تجدیدنظر صورت گرفت.

این شورا با تاکید بر این که همیشه اتهام‌ها علیه این کارمند خود را رد کرده، اضافه کرد: «ما به کار او در دفترمان در لندن به عنوان مسئول برنامه هنری که از درک و بزرگداشت فرهنگ ایران در بریتانیا حمایت می‌کند، مفتخریم.»

بریتیش کانسیل اضافه کرد: «آسایش ارس اولویت ماست و در حالی که او پس از یک دوره طولانی و دشوار، زندگی خود را در بریتانیا بازسازی می‌کند، خواستار احترام به زندگی خصوصی او هستیم.»

همزمان خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از حجت کرمانی، وکیل امیری تایید که این زندانی سیاسی آزاد شده و دیوان عالی کشور تشخیص داده که محکومیت قبلی او بر خلاف شرع یا قوانین اسلامی بوده است.

به گفته کرمانی، امیری که روز دوشنبه ایران را ترک کرد، ماه‌ها پیش از زندان آزاد شده بود، اما ممنوع‌الخروج بود.

ارس امیری، فعال فرهنگی و دانشجوی دانشگاه کینگستون در بریتانیا از ۱۷ شهریور۱۳۹۷ در ایران زندانی بود.

او از سوی دستگاه قضایی ایران به دلیل همکاری با شورای فرهنگی بریتانیا به «نفوذ و جاسوسی» متهم و از سوی دادگاه تجدیدنظر به ۱۰سال زندان و ۲ سال ممنوعیت از کار و منع خروج از کشور محکوم شد.

امیری در تیرماه ۹۸ با ارسال نامه‌ای به ابراهیم رییسی، رییس وقت قوه قضاییه، تاکید کرده بود اتهاماتش بی‌اساس است و فقط به دلیل «رد پیشنهاد همکاری ماموران وزارت اطلاعات» بازداشت و به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.

او در نامه خود ضمن اشاره به اینکه «حداقل سالی یک بار برای دیدار خانواده و دوستانم به ایران سفر می‌کردم»، نوشت: «از همان شب دستگیری‌ام (۲۳ اسفند ۱۳۹۶)، علت دستگیری، شغلم در بریتیش کانسیل عنوان شد و کلیه بازجویی‌ها در همین رابطه بود و کارشناسان پرونده متذکر شدند که مساله نه من، بلکه بریتیش کانسیل است که ایران مایل به ادامه فعالیت آن نیست.»

در بخشی از این نامه، امیری این پرسش را مطرح کرده بود که «چگونه ممکن است ارائه هنر ایران مصداق براندازی نظام و بنا بر گفته سخنگوی قوه‌قضاییه جاسوسی باشد».

ورای فرهنگی بریتانیا اعلام کرده بود که امیری برای دیدار با خانواده و در یک سفر خصوصی به ایران رفته بود و این سفر ربطی به کار او در این شورا نداشت.

چندین زندانی دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی از جمله نازنین زاغری و آنوشه آشوری همچنان در ایران زندانی‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر ورزشی
خبرها
اقتصاد و بازار
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.