بلومبرگ: چین خرید نفت ارزان ایران و ونزوئلا را دو برابر کرد

سه‌شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۱

خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد چین در سال ۲۰۲۱، خرید نفت ارزان از کشورهای تحت تحریم آمریکا یعنی ایران و ونزوئلا را نسبت به سال قبل دو برابر کرده است.

بنابر این گزارش، واردات نفت چین از این دو کشور با رسیدن به ۳۲۴ میلیون بشکه، به بیشترین میزان در سه سال اخیر رسیده است.

رشد ۵۰ درصدی قیمت نفت به عنوان دلیل روی آوردن چینی‌ها به نفت تحریمی ایران و ونزوئلا ذکر شده که ۱۰ درصد ارزان‌تر از نفت در بازار قانونی است.

به نوشته بلومبرگ، با این که دولت چین واردات رسمی نفت از ایران را صفر عنوان کرده، واردات چین از عمان و مالزی به عنوان واسطه نفت ایران، طی این مدت افزایش داشته است

در این گزارش آمده عمان و مالزی با تغییر نام محموله‌ها، نفت ایران و ونروئلا را به نام نفت خود به چین صادر کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، پالایشگاه‌های کوچک چینی موسوم به «قوری چای»، با توجه به ریسک پایین‌تر در برابر تحریم های آمریکا به دلیل سهم بازار ناچیز در این کشور، برنده تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران و ونزوئلا بوده‌اند.

روزنامه دولتی ایران هم پیشتر با اشاره به ارزان‌فروشی شدید نفت ایران از سوی جمهوری اسلامی، نوشت تخفیف‌هایی که تهران برای فروش نفت خود به خریداران خارجی می‌دهد به‌گونه‌ای است که سودش بیشتر از ریسک تحریم‌های آمریکاست.

این روزنامه روز چهارشنبه هشتم دی در یادداشتی با عنوان «ساعت تحریم‌ از کار افتاده است» نوشت این اقدام جمهوری اسلامی موجب شده که خرید نفت ایران برای خریدارانش به ویژه چین «به صرفه» باشد و حتی میزان این خرید افزایش یابد.

پس از خروج آمریکا از برجام و اعمال دوباره تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی، فروش نفت ایران شدیدا کاهش پیدا کرد.

اما در خردادماه گذشته، روزنامه بریتانیایی دیلی‌میل در گزارشی ۱۲۳ نفتکش ایرانی را که با دور زدن تحریم‌ها، نفت را در بازار سیاه به صورت قاچاق به چین می‌فروشند، پشتوانه برنامه اتمی ایران خواند و افزود ایران ناوگان کشتیرانی خود را طی یک سال دو برابر کرده است.

با این حال، همزمان با مذاکرات برای احیای برجام‌، روزنامه وال استریت ژورنال گزارش کرد در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای، واشینگتن تحریم‌های جدیدی را علیه فروش نفت ایران به چین اعمال خواهد کرد.

ایران آمارها مربوط به فروش نفت خود را منتشر نمی‌کند.

پیشتر مجیدرضا حریری، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین، گفت اطلاعات تجاری ایران که بر اساس دور زدن تحریم‌ها انجام می‌شود از جمله آمار فروش نفت، «به طور کلی محرمانه است» و افشای آنها مثل «افشای اسرار جنگی» است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.