جیسون کونگ، یکی از سخنگویان وزارت خارجه کانادا، در پاسخ به خبرنگار ایران اینترنشنال با اشاره به «خشم» دولت کانادا از خودداری ایران از مذاکره در این مورد گفت: «این نشانه آشکاری است که ایران میخواهد به کاهش مسئولیت خود ادامه دهد.»
وزارت خارجه کانادا خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی «نظم مبتنی بر قوانین بینالمللی را به چالش کشیده و از خانوادههای قربانیان اجرای عدالتی را که سزاوار آن هستند، دریغ میکند. ما این هتاکی را به خاطره ۱۷۶ قربانی بیگناه تحمل نمیکنیم.»
وزارت خارجه کانادا با تاکید بر ادامه تلاشهای خود و همکاریهای بینالمللی برای پاسخگو کردن ایران و حصول اطمینان از پرداخت کامل خسارت از سوی جمهوری اسلامی گفت کشورهای پیگیر این پرونده از این به بعد بر حل این موضوع طبق قوانین بینالمللی متمرکز خواهند شد.
در همین حال، سفارت آمریکا در کانادا ضمن ابراز همبستگی با خانوادههای جانباختگان هواپیمای اوکراینی، در توییتی نوشت: «از تلاشهای کانادا برای تحقق عدالت و پاسخگو کردن [مسئولان ایران] در قبال کسانی که از اقدامات بیمعنای ایران آسیب دیدهاند، حمایت میکنیم.»
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز در توییتی نوشت کشورش در ۱۸ دی ماه یاد ۱۷۶ مسافر کشتهشده هواپیمای اوکراینی با شلیک سپاه را گرامی میدارد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خاطرنشان کرد خانوادهها که همچنان عزادارند سزاوار عدالت و پاسخگوییاند.
از سوی دیگر، کلودیا تنی، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا، با اشاره به جلوگیری ایران از تحقیقات درباره سرنگونی هواپیمای اوکراینی و اجرا نکردن عدالت در حق خانواده جانباختگان، از رابرت مالی، نماینده آمریکا در امور ایران، خواست پرونده هواپیمای اوکراینی را در دستور کار خود قرار دهد.
روز شنبه مراسم یادبود جانباختگان هواپیمای اوکراینی در دومین سالگرد آن با حضور گروهی از خانواده جانباختگان و سخنرانی آنلاین مقامهای ارشد دولت کانادا از جمله نخستوزیر، وزیر خارجه و وزیر مهاجرت این کشور در تورنتو برگزار شد.
حامد اسماعیلیون سخنگوی انجمن خانوادههای جانباختگان در بیانیهای که در این مراسم قرائت کرد با تاکید بر این که دو سال صبر برای پاسخگو کردن ایران از طریق دیپلماتیک بینتیجه بوده، خواهان پیگیری این پرونده از طریق دادگاه جنایی بینالمللی یا دادگاه جنایی کانادا شد.
کانادا، سوئد، اوکراین و بریتانیا، چهار کشور عضو «گروه هماهنگی و واکنش بینالمللی برای قربانیان پرواز پیاس ۷۵۲»، پنجشنبه هفته گذشته در بیانیهای اعلام کردند جمهوری اسلامی به صراحت گفته است حاضر به مذاکره با آنها نیست و از این رو، این پرونده بر اساس قوانین بینالمللی پیگیری خواهد شد.
یک روز پس از بیانیه چهار کشور پیگیر انهدام هواپیمای اوکراینی، وزارت خارجه ایران در اطلاعیهای چهار کشور پیگیر انهدام هواپیمای اوکراینی را به «سوء استفاده از این واقعه» متهم کرد و گفت آمادگی دارد تا با هر یک از این کشورها به صورت دوجانبه و با «احترام به حاکمیت کشورها و قوانین داخلی و تعهدات بینالمللی دولتها» مذاکره کند.
پرواز ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین بامداد چهارشنبه ۱۸ دی ۹۸ دقایقی پس از برخاستن از فرودگاه تهران هدف موشکهای سپاه پاسداران قرار گرفت و تمامی ۱۷۶ سرنشین آن کشته شدند.