وکیل خانواده تعدادی از جان‌باختگان: ۱۰ متهم پرونده هواپیمای اوکراینی آزاد هستند

یکشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۱۹

محمودعلیزاده طباطبایی، وکیل خانواده تعدادی از جان‌باختگان هواپیمای اوکراینی، اعلام کرد که برای شش متهم این پرونده از ابتدا قرار صادر نشده بود و چهار نفر نیز با قرار آزادند.

او در مصاحبه با روزنامه شرق گفت مسئول سامانه، مسئول پدافند منطقه و مسئول پدافند کل تهران از جمله متهمان هستند.

به گفته علیزاده طباطبایی، متهم ردیف اول یک سروان حدودا ۳۸ ساله با ۱۵ ساله سابقه است و بالاترین درجه متهمان نیز سرتیپ است.

او گفت از امیرعلی حاجی زاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، بازجویی و برای او قرار منع تعقیب صادر شده و از فرماندهان کل سپاه و ارتش نیز سوال شده است.

به گفته علیزاده طباطبایی، خانواده‌های جان‌باختگان در جلسه دادگاه به نماینده دادستان اعتراض کرده و گفته‌اند او صراحتا به آنان گفته که «زدیم، کار خوبی هم کردیم زدیم» و «این فرد حق ندارد کیفرخواست را بخواند.»

علیزاده طباطبایی اعلام کرد که پس از این اعتراض دادگاه پذیرفته که نماینده دادستان تغییر کند.

این وکیل اعلام کرد که اگر اجازه دسترسی به پرونده به وکلا داده نشود و حکم دادگاه «مستدل و منطبق با محتوای پرونده نباشد» در ‌این ‌صورت ممکن است خانواده‌ها این پرونده را به‌عنوان یک «مساله بین‌المللی به دادگاه بین‌المللی کیفری ببرند.»

تاکنون دو جلسه شلیک موشک سپاه پاسداران به هواپیمای اوکراینی در ایران برگزار شده و این پرونده برای رفع نواقص به دادسرا بازگردانده شده است.

حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانواده‌های جان‌باختگان، شامگاه شنبه در مراسم یادبود آنان خواهان پیگیری این پرونده از طریق دادگاه جنایی بین‌المللی یا دادگاه جنایی کانادا شد.

کانادا، سوئد،‌ اوکراین و بریتانیا، چهار کشور عضو «گروه هماهنگی و واکنش بین‌المللی برای قربانیان پرواز پی‌اس ۷۵۲»، پنجشنبه هفته گذشته در بیانیه‌ای اعلام کردند جمهوری اسلامی به صراحت گفته است حاضر به مذاکره با آنها نیست و از این رو، این پرونده بر اساس قوانین بین‌المللی پیگیری خواهد شد.

«افسر پدافند گفت هواپیما ساقط نشد و موشک دوم را زدم»

محسن اسدی لاری و زهرا مجد، پدر و مادر محمد حسین و زینب دو نفر از  جان‌باختگان این پرواز، در مصاحبه با انصاف نیوز اعلام کردند که در دادگاه به چهار روز بین کشته شدن قاسم سلیمانی و شلیک موشک به هواپیما پرداخته نشده است.

محسن اسدی لاری در این مصاحبه گفت که «به عنوان سپر انسانی هواپیما را زدند» و «شاید می‌خواستند بزنند و گردن آمریکا بندازند.»

او اضافه کرد: «این کار را قبلا در اقدامات مشابهی هم انجام داده بودند. می‌گویند اگر این هواپیما نمی‌افتاد، همان روز جنگ سختی بعد اتفاق می‌افتاد. آمریکا حمله می‌کرد و جان ده میلیون نفر به خطر می‌افتاد.»

زهرا مجد نیز گفت: «خلبان بسیار ماهر بوده است و حتی با موشک اول هواپیما را کنترل می‌کند؛ افسر پدافند می‌گوید دیدم با اولی سرنگون نشد، دومی را زدم.»

جمشید رحمانی‌فر، پدر نسیم از جان‌باختگان این هواپیما، نیز در مصاحبه با روزنامه شرق گفت که  لپ‌تاپ و گوشی‌ تلفن همراه او را تحویل خانواده ندادند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

دنیای چین
جهان‌نما
خبر
نمادهای قرن بیستم ۱۹۳۳- ۱۹۰۰

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.