کارشناسان سازمان ملل متحد: بندر جاسک در جنوب ایران دروازه قاچاق سلاح به یمن است

شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۱۸

روزنامه وال استریت جورنال بر اساس پیش‌نویس یک گزارش شورای امنیت کارشناسان سازمان ملل متحد درباره هزاران سلاح کشف‌شده از سوی آمریکا که برای حوثی‌های یمن ارسال شده بود، نوشت احتمالا بندر جاسک در جنوب ایران دروازه قاچاق سلاح از این کشور به یمن و دیگر نقاط است

وال استریت جورنال روز شنبه ۱۸ دی نوشت این سلاح‌ها شامل هزاران موشک‌انداز، مسلسل، تفنگ تک‌تیرانداز و سایر سلاح‌ها بوده که در ماه‌های اخیر به دست نیروی دریایی آمریکا در دریای عرب کشف و ضبط شده است.
این روزنامه اضافه کرد در پیش‌نویس این گزارش محرمانه سازمان ملل، برخی از جزئی‌ترین شواهد مبنی بر صادرات تسلیحات از سوی جمهوری اسلامی به یمن و جاهای دیگر ارائه شده است.
در پیش‌نویس گزارش آمده که از قایق‌های چوبی کوچک و حمل و نقل زمینی برای قاچاق تسلیحات ساخت روسیه، چین و ایران در مسیرهای منتهی به یمن استفاده شده و آمریکا سال‌هاست در تلاش است تا از چنین انتقالی جلوگیری کند.
گزارش سازمان ملل با استناد به اظهارات خدمه یمنی این قایق‌ها و داده‌های ابزارهای ناوبری یافت شده در قایق‌ها نتیجه گرفته که آنها از بندر جاسک در جنوب ایران و در سواحل دریای عمان حرکت کرده‌اند.
جمهوری اسلامی که آشکارا از حوثی‌های یمن و همچنین حملاتشان علیه عربستان سعودی و دیگر اهداف در دریای سرخ حمایت کرده، مدت‌هاست ارائه تسلیحات به این گروه شبه‌نظامی را رد کرده و به کارشناسان سازمان ملل گفته که تسلیحاتش به یمن فروخته، منتقل یا صادر نشده است.
وال استریت جورنال نوشت که سخنگوی نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت که نمی‌تواند اکنون در این باره اظهارنظر کند.
این روزنامه ادامه داد پیشتر از بندر جاسک برای صادرات سبزیجات و میوه به عمان استفاده می‌شد، اما این بندر کوچک طی دهه‌های اخیر اهمیت استراتژیک پیدا کرده است.
در سال ۲۰۰۸، این بندر میزبان یک پایگاه دریایی شد و یک پایانه صادرات نفت نیز در سال گذشته در آن گشایش یافت.
مقام‌های آمریکایی گفته‌اند جاسک در دوره‌ای به عنوان نقطه اعزام نیروهای سپاه پاسداران مورد استفاده بوده، اما گزارش سازمان ملل متحد، اولین شواهد دقیق در مورد محموله‌های تسلیحاتی خاص مرتبط با بندر جاسک را افشا می‌کند.
در این گزارش آمده است، با وجود مداخله عربستان سعودی و ائتلاف عربی که از حملات هوایی برای از بین بردن مواضع حوثی‌ها استفاده کرده‌اند، توانایی مستمر حوثی‌ها در دستیابی به سلاح‌های قاچاق به این گروه کمک کرده تا در جنگ هفت ساله یمن دست برتر را داشته باشند.
حوثی‌های یمن پایتخت این کشور، صنعا و بندر اصلی آن، حدیده را تصرف کرده‌اند و اکنون در حال نزدیک شدن به شهر نفت‌خیز مارب هستند.
وال استریت جورنال تاکید کرده که ارسال سلاح به حوثی‌ها نقض تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحد است که از سال ۲۰۱۵ علیه این گروه شبه‌نظامی اعمال شده است.
پیشتر وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «انتقال غیرقانونی سلاح‌های ایران به یمن امکان حمله بی‌رحمانه حوثی‌ها به مارب را ایجاد می‌کند و به کشته شدن غیرنظامیان و طولانی‌تر شدن جنگ منجر می‌شود.»
این بیانیه پس از آن صادر شد که در ۲۹ آذر، دو کشتی گارد ساحلی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا یک محموله تسلیحات غیرقانونی، شامل حدود یک هزار و ۴۰۰ تفنگ تهاجمی «ای‌کی-۴۷» و ۲۲۶ هزار و ۶۰۰ گلوله را از یک کشتی ماهیگیری بدون پرچم در دریای عمان کشف و ضبط کردند.
بر اساس اعلام اخیر تحقیقات مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، ٰاندیشکده واقع در واشینگتن، تعداد حملات حوثی‌های مورد حمایت ایران علیه عربستان سعودی در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال گذشته‌اش بیش از دو برابر شد.
این مرکز تاکید کره که شبه‌نظامیان حوثی یمن در حملاتشان علیه عربستان سعودی به سلاح‌های نامنظم یا نامتقارن روی آورده‌اند و همچنین گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که از سوی آمریکا یک گروه تروریستی به شمار می‌رود، به حوثی‌ها سلاح و آموزش داده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.