به گفته او «بسیاری از شهرها و کشورها از رشد سریع و انفجاری این ویروس در میان شهروندانشان گزارش میدهند و اکنون با ویروسی روبرو هستیم که سریعا تسری پیدا میکند.»
این دانشمند ارشد سازمان بهداشت جهانی با اشاره به قدرت سرایت سویه اومیکرون گفت: «این ویروس توانایی گریز و خنثی کردن مصونیتهایی را دارد که در اثر واکسنهای اولیه به وجود آمده. به این معنی که اگر شما پیش از این هم مبتلا شده باشید و واکسنهای خودتان را هم زده باشید، اومیکرون هنوز میتواند به شما سرایت و شما را بیمار کند.»
سوامیناتان در پاسخ به سوال اینترنشنال درباره تاثیر واکسنهای موجود برای ایجاد مصونیت در مقابل سویه اومیکرون گفت: «به نظر میرسد که کارکرد واکسنها تا امروز خوب بوده و به طور مثال واکسن فایزر تا ۷۰ درصد مصونیت در مقابل بستری شدن در بیمارستان ایجاد میکند. اما واکسنهای موجود در مقایسه با سویه دلتا مصونیتهای نسبتا کمتری در مقابل اومیکرون ایجاد میکنند.»
او با اشاره به این که ابتلا به اومیکرون در میان افرادی که دو واکسن زده بودند، ملایم بوده از کسانی که هنوز واکسن نزدهاند خواست که دو واکسن خود را بزنند و در کشورهایی که واکسن تقویتی توزیع میشد، دوز سوم را هم دریافت کنند.
سوامیناتان با تاکید بر اهمیت همبستگی جهانی برای غلبه بر همهگیری کرونا گفت: «باید متوجه بود که اگر ما به شکل متحدانه این کار را نکنیم قادر نخواهیم بود بر این ویروس غلبه کنیم. اکنون اومیکرون این را به ما نشان داده که غفلت در یافتن این همبستگی به بازگشت سویه جدید این ویروس منجر میشود.»
او در همین رابطه افزود: «ما باید به کمک کشورهایی مانند افغانستان و آنهایی که مشکلات داخلی دارند یاری برسانیم چون بخش خدمات پزشکی آنها بسیار ضعیف است و توانایی مقابله با این سویهها را ندارند.»
سوامیناتان ابراز نگرانی کرد که به دلیل درگیری کشورهای فقیر با کرونا، «شاهد عقبنشینی و کمبود رسیدگی به سایر برنامههای واکسیناسیون بودهایم و واکسینه کردن کودکان در مقابل بیماریهایی مانند سل و مالاریا یا بیماریهایی مانند سرطان و دیابت و همچنین به ویژه مساله سلامت روان» با مشکل روبرو شده است.
او گفت ما اکنون شاهد بازگشت و افزایش سایر بیماریها هستیم و این باعث نگرانی برای رسیدن به اهداف سازمان بهداشت جهانی شده است.»