بنا بر لایحه بودجه ۱۴۰۱؛ نیروهای مسلح نفت خام می‌فروشند

همزمان با مطرح شدن ابهام‌ها درباره نحوه اختصاص یارانه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و همچنین اختصاص این ارز به دارو، اعلام شد که در بودجه سال آینده نفت خام به ارزش چهار و نیم میلیارد یورو در اختیار نیروهای مسلح قرار خواهد گرفت تا خود آن را بفروشند.

بر اساس بندی از لایحه بودجه سال آینده، دولت علاوه بر بودجه دفاعی به نیروهای مسلح نفت خام به مبلغ چهار میلیارد و پانصد میلیون یورو تحویل خواهد داد تا آن را فروخته و صرف تقویت بنیه دفاعی و اجرای برخی پروژه‌ها کنند.

در دوره محمود احمدی نژاد و پس از مشکلات رخ داده بر سر فروش نفت ایران، دولت به نیروی انتظامی نفت خام تحویل داد تا خود آن را برای تامین مخارج خود بفروشد.

با این حال در گزارش  تفریغ بودجه سال ۹۱ اعلام شده بود که نیروی انتظامی ۱۸۵ میلیون دلار از نفت فروخته شده را به خزانه واریز نکرده است.

پیش از این اعلام شده بود که دولت در بودجه سال آینده ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کرده و آن را تنها برای گندم و دارو اختصاص خواهد داد.

با این حال بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، روز یکشنبه گفت که «در مورد وضعیت ارز و یارانه دارو هنوز تصمیمی گرفته نشده است.»

همچنین پیش از این برخی از نمایندگان اعلام کرده بودند که در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به ۶۰ میلیون نفر ماهیانه ۱۱۰ هزار تومان یارانه جدید پرداخت خواهد شد.

با این حال خبرگزاری مهر نوشت که میزان بودجه در نظر گرفته شده برای یارانه ها تقریبا تغییر نکرده اما دولت قصد دارد که یارانه سه دهک بالای درآمدی را حذف کند.

این خبرگزاری پیش بینی کرد که دولت قصد دارد با حذف یارانه این دهک‌ها بتواند یارانه جدید برای پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی را به گروه های دیگر پرداخت کند.

پیش از این برخی از اقتصاددانان به تصمیم دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی انتقاد کرده و هشدار داده بودند که این اقدام باعث تورم شدید خواهد شد.