در حالی که رشد اقتصادی ایران در سالهای اخیر منفی بوده است، ابراهیم رئیسی مدعی رشد هشت درصدی در این بودجه شد.
سقف بودجه سال آینده ۳۶۳۱ هزار میلیارد تومان و بودجه عمومی ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان است و در همین حال خبرگزاری ایرنا اعلام کرد که در بخش منابع بودجه عمومی دولت، تنها ۷ درصد رشد داشته است.
در این بودجه ارز ۴۲۰۰ تومانی به جز دارو و گندم حذف شده اما پیشبینی شده که دولت ۴۰ هزار میلیارد ریال برای تنظیم بازار کالاهای اساسی هزینه کند.
خبرگزاری ایرنا نوشت که درآمد پیش بینی شده از محل فروش نفت سه و نیم میلیون میلیارد ریال و سهم درآمدهای نفتی از این بخش معادل ۲۵ درصد است.
در این بودجه دولت فروش یک میلیون و دویست هزار بشکه نفت با قیمت ۶۰ دلار را در نظر گرفته و به گفته تعدادی از نمایندگان مجلس نفت در درآمدهای دولت« سهم جدی دارد.»
ادعای نبود کسری در بودجه با وجود سخنان نمایندگان درباره «کسری سنگین»
پس از خروج دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا، از برجام در سال ۹۷ و برقراری تحریمهای نفتی و بانکی علیه ایران، درآمد نفتی ایران به شدت کاهش یافته و رشد اقتصادی ایران در چند سال منفی بوده است.
با این حال ابراهیم رئیسی وعده داده که در بودجه ۱۴۰۱ رشد اقتصادی هشت درصد خواهد بود و بودجه دولت نیز کسری نخواهد داشت.
در همین حال مسعود میرکاظمی، رییس سازمان برنامه و بودجه، روز شنبه ۲۰ آذر گفته بود که «سفره مردم کوچکتر شده و اگر مجلس و دولت به فکر اقشار کم درآمد هستند باید بستن بودجه با کسری را حرام بدانند.»
یک روز پیش از این سخنان،محسن زنگنه، رییس کمیته اصلاح ساختار بودجه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، روز جمعه گفته بود لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ «کسری سنگین» دارد. به گفته او، این بودجه ۸۹۹ هزار میلیارد تومان یعنی حدود ۲۵ درصد پیشنهادی دولت کسری دارد.
در لایحه بودجه ۱۴۰۱ در این لایحه برای اولین بار همه خودروهای بالای یک میلیارد تومان و منازل مسکونی و ویلاهای بالای ۱۰ میلیارد تومان مشمول مالیات بر دارایی میشوند.
در بودجه سال آینده مانند سال های گذشته بودجه برخی نهادهای زیر نظر جمهوری اسلامی افزایش یافته و از جمله بودجه صدا و سیما ۵۶ درصد افزایش یافت و ۵ هزار و ۲۸۹ میلیارد تومان در نظر گرفته شد.