ایران: پیشنهادهای ما در مذاکرات وین مبنا دارد؛ فرانسه: منطقی نیست

سه‌شنبه ۱۴۰۰/۰۹/۱۶

در حالی که علی باقری‌ کنی، مذاکره‌کننده ارشد ایران، اعلام کرد پیشنهادهای جمهوری اسلامی در دور هفتم مذاکرات هسته‌ای وین «بدون مبنا نبود»، فرانسه هشدار داد که این پیشنهادها «مبنای منطقی و سازگار با هدف یک نتیجه‌گیری سریع» ندارد.

باقری کنی، معاون وزیر خارجه ایران روز سه‌شنبه ۱۶ آذر در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیمای جمهوری اسلامی در مسکو گفت: «لازم دیدم در این مقطع با مقام‌های روسی هم در این زمینه رایزنی کنیم تا اینکه روز پنج‌شنبه [هجدهم آذر] بتوانیم با یک فضای سازنده و رو به جلو گفت‌وگوها را ادامه دهیم.»

گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران در وین پس از وقفه‌ای پنج ماهه هفته گذشته در وین از سر گرفته شد، اما این گفت‌وگوها مجددا از روز جمعه متوقف شده است.

باقری کنی درباره پیشنهادهای ایران در هفته گذشته اضافه کرد: «اصلاحات و پیشنهادهایی که در مورد دو متن پایانی وین ۶ ارائه کردیم مبتنی بر مبانی مشترک دو طرف بود. یعنی بر اساس انتظارات و مطالبات بدون مبنا نبود؛ بلکه بر اساس اسناد مورد توافق هم ما و هم کشورهای ۱+۴ است.»

معاون وزیر خارجه ایران پس از دیدار با مقامات روسی در مسکو ادامه داد تهران با «پیشنهادهای مفید و سازنده‌» وارد دور جدید مذاکرات وین شده و منتظر گام‌های عملی غرب است.

این در حالی است که همزمان، ان کلر لژاندر، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه اعلام کرد پیشنهادات ارائه شده از سوی ایران در هفته قبل «مبنای منطقی و سازگار با هدف یک نتیجه‌گیری سریع و همچنین رعایت منافع همه نیست».

او ادامه داد: «هدف ما همچنان دستیابی سریع به یک توافق برای بازگشت آمریکا به برجام و ایران به تعهدات خود ذیل این توافق است. زمان کم است. زمان در حال اتمام است، زیرا ایران برنامه هسته‌ای خود را در مسیری بسیار نگران‌کننده دنبال می‌کند.»

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه اضافه کرد: «۵ ماه و نیم پس از توقف مذاکرات از سوی ایران، این گفت‌وگوها هنوز واقعا از سر گرفته‌ نشده. ناراحتیم که هفته گذشته فرصت از سرگیری مذاکرات ایجاد نشد.»

این موضع‌گیری فرانسه در حالی است که سخنگوی وزارت خارجه آلمان نیز روز دوشنبه پیشنهادهای ایران در مذاکرات اتمی وین را غیرقابل قبول دانست.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت: «ما پیشنهادها را با دقت و به طور کامل بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که ایران تقریبا همه تفاهم‌هایی را که قبلا در ماه‌ها مذاکرات سخت به دست آمده بود، نقض کرده است.»

پیشتر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز هشدار داده بود که اگر ایران روند مذاکرات را به تعویق بیندازد و همزمان به پیشبرد برنامه هسته‌ای خود بپردازد، واشینگتن گزینه‌های دیگری را دنبال خواهد کرد.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی در روزهای اخیر در موضع‌گیری‌های خود از «بی‌میلی» یا «متوجه نشدن» آمریکا در زمینه درخواست جمهوری اسلامی برای لغو «همه تحریم‌ها» سخن گفته است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران روز دوشنبه در یادداشتی درباره مذاکرات وین در نشریه روسی کامرسانت نوشت تهران به این نتیجه رسیده که در شش دور پیشین مذاکرات «آمریکا متوجه نشده بدون لغو همه تحریم‌های اعمال شده بعد از خروج واشینگتن از توافق اتمی، هیچ راهی برای احیای برجام وجود ندارد.»

پس از دور هفتم مذاکرات وین، مقام‌های غربی نسبت به مطالبات بیش از حد جمهوری اسلامی ابراز ناخرسندی کردند و رسانه‌ها نیز عزم جمهوری اسلامی برای احیای برجام را زیر سوال بردند.

سفر باقری کنی به مسکو در حالی است که یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا روز یکشنبه گفت چین و روسیه از میزان عقب‌نشینی ایران از تفاهم‌های پیشین خود «کاملا غافلگیر» شدند.

همچنین وال استریت ژورنال نوشت دولت بایدن با این چشم‌انداز مواجه است که برای پایان دادن به بن‌بست موجود در زمینه مذاکرات هسته‌ای ایران به دو رقیب بزرگ بین‌المللی خود، روسیه و چین، تکیه کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
حرف آخر
جهان‌نما
خبر

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.