باقری که شامگاه پنجشنبه لندن را ترک کرد روز جمعه به ایرنا گفت که «اولویت اساسی ایران» است که لغو تحریمها «باید محور اصلی گفتوگوها در دور جدید باشد؛ چون مسئله اصلی خروج آمریکا از توافق است».
او یک روز پیشتر نیز در مصاحبه با روزنامه گاردین گفته بود که جمهوری اسلامی خواستار تضمینی است که آمریکا به موجب آن نتواند در آینده از توافق احتمالی هستهای با تهران خارج شود.
باقری پیش از بریتانیا به دو کشور آلمان و فرانسه نیز سفر کرده بود. سفر او به لندن همزمان با اعتصاب غذای ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری، و همچنین برگزاری «دادگاه بینالمللی مردمی آبان» صورت گرفت.
ریچارد رتکلیف روز پنجشنبه ساعاتی پس از دیدار مقامهای وزارت خارجه بریتانیا با علی باقری، با مقامهای وزارت خارجه بریتانیا دیدار کرد و پس از این دیدار گفت که نومید شده است.
او گفت در دیدار مقامات وزارت خارجه با علی باقری موضوع آزادی نازنین زاغری نیز مطرح شده اما مشخص نیست شرایط چه زمانی رو به جلو پیش میرود.
در همین حال کایلی مور-گیلبرت، پژوهشگر بریتانیایی-استرالیایی که بیش از دو سال در ایران زندانی بود، در توییتی نوشت علی باقری را دیده بود اما در حالی که او حتی نگاهش هم نمیکرد بیعدالتیها و نقض حقوق بشر زنان زندانی را به او یادآور شد. هنگام زندانی بودن این پژوهشگر در ایران، باقری کنی رییس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه بود.
سفر باقری کنی به بریتانیا، فرانسه و آلمان، حدود سه هفته پیش از برگزاری دور جدید مذاکرات اتمی در وین انجام شد.
جمهوری اسلامی پس از مدتها تعلل سرانجام اعلام کرد که هشتم آذر مذاکرات هستهای در وین را از سرمیگیرد. با این حال پس از آن نیز تردیدهایی درباره چگونگی و مفاد مذاکرات مطرح کرده است.
در همین حال رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، از روز پنجشنبه سفر خود به امارات، اسرائیل، عربستان سعودی و بحرین را آغاز کرد. او گفت در این سفر قصد دارد رویکرد آمریکا در قبال مساله ایران و دور جدید مذاکرات وین را با متحدان واشینگتن هماهنگ کند.
روز پنجشنبه خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از مقامات و تحلیلگران نوشت ایران در دور جدید مذاکرات هستهای رویکردی سازشناپذیر در پیش میگیرد چرا که اطمینان دارد از اهرم فشار لازم برای لغو تحریمها برخوردار است؛ با این حال به نوشته رویترز، تهران با اصرار بر خواستههای حداکثری، نه به ضمانتهای مد نظرش میرسد و نه تحریمها لغو میشود.
پیشتر، سخنگوی وزارت خارجه ایران با اشاره به شروط جمهوری اسلامی گفته بود آمریکا برای بازگشت به برجام همه تحریمها علیه جمهوری اسلامی را «یکجا به صورت موثر بردارد» و «تضمین بدهد» هیچ دولتی در آمریکا بار دیگر از توافق خارج نخواهد شد.
آژانس انرژی اتمی ایران هفته گذشته اعلام کرد ذخایر اورانیوم ۶۰ درصد غنیشده این کشور به ۲۵ کیلوگرم و ذخایر اورانیوم ۲۰ درصد غنیشده به ۲۱۰ کیلوگرم رسیده است.