نمایندگان مجلس روز ۲۸ مهر بخشهایی از لایحه رتبهبندی معلمان را تصویب کردند و بخشهایی را نیز برای اصلاح به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع دادند.
در همان روز کمیسیون آموزش مجلس اعلام کرد که ایرادات مصوبه را رفع و آن را برای تصویب به صحن علنی مجلس ارسال کرده است.
با این حال تعدادی از نمایندگان اعلام کردند که وضعیت معلمان دارای مدرک پایینتر از کارشناسی همچنان ابهام دارد و این لایحه بار دیگر به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بازگردانده شد.
علیرضا منادی سفیدان، رییس کمیسیون آموزش مجلس، اعلام کرد که ابهامات این لایحه رفع شده و هفته آینده بار دیگر در صحن علنی مجلس بررسی خواهد شد. او پیش بینی کرد که این لایحه تا ۴۵ روز دیگر تصویب و از سوی شورای نگهبان تایید شود.
روز یکشنبه مجلس درباره این لایحه و برخی از موضوعات دیگر یک جلسه غیر علنی برگزار کرد. رییس کمیسیون آموزش مجلس گفت که در این جلسه رییس سازمان برنامه و بودجه از موافقت دولت با تخصیص ۲۵ هزار میلیارد تومان برای اجرای رتبهبندی معلمان خبر داد.
علیرضا کاظمی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، روز پنجشنبه ۲۹ مهر گفته بود که در بودجه ۱۴۰۰ منابع مالی کافی برای اجرای این لایحه «پیشبینی نشده» و «چالش بزرگ» مشخص کردن بودجه اجرای آن است.
در همین حال جلسه روز یکشنبه ۲۵ خرداد مجلس ایران نیز به دلیل بحثها بر سر بودجه این لایحه و همچنین مخالفت تعدادی از نمایندگان تهران با آن متشنج شده بود.
معلمان در دو ماه اخیر در اعتراض به اجرا نشدن این طرح بارها تجمع کردهاند. روز شنبه هشتم آبان نیز گروههایی از معلمان از استانهای مختلف ایران با تجمع در مقابل مجلس خواستار تصویب این لایحه شدند.
بر اساس ماده ۳ این لایحه که پیش از این به تصویب رسیده بود معلمان رتبههای پنج گانه آموزشیارمعلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم دریافت میکنند. حقوق معلمان نیز باید بر اساس این رتبهها افزایش پیدا کند.