ادامه بحث بر سر رتبه‌بندی معلمان؛سرپرست وزارت آموزش و پرورش تامین بودجه را چالش بزرگ خواند

پنجشنبه ۱۴۰۰/۰۷/۲۹

در ادامه بحث‌ها بر سر لایحه رتبه‌بندی معلمان، سرپرست وزارت آموزش و پرورش تامین بودجه این لایحه را «یک چالش بزرگ» خواند اما رییس کمیسیون آموزش مجلس سخنان مخالفان درباره بودجه مورد نیاز را تکذیب کرد.

علیرضا کاظمی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، روز پنجشنبه ۲۹ مهر به ایرنا گفت که در بودجه ۱۴۰۰ منابع مالی کافی برای اجرای این لایحه «پیش‌بینی نشده است».

به گفته کاظمی، با وجود تصویب برخی از جزییات این لایحه در مجلس، «چالش بزرگ» مشخص کردن بودجه اجرای آن است.

کاظمی گفت که مجلس با سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری استخدامی کشور در حال رایزنی است تا «تعارضات موجود و معضلات این طرح رفع شود.»

نمایندگان مجلس روز چهارشنبه بخش‌هایی از لایحه رتبه‌بندی معلمان را تصویب کردند و بخش‌هایی را نیز برای اصلاح به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع دادند.

در همین حال رضا حاجی‌پور، سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس، گفت که این کمیسیون در جلسه چهارشنبه خود این لایحه را اصلاح و برای بررسی دوباره در صحن علنی به هیات رییسه مجلس ارسال کرده است.

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس، در جلسه روز چهارشنبه گفته بود که کمیسیون مجلس بودجه این لایحه را نسبت به بودجه پیش‌بینی شده در دولت افزایش داده است و صحن علنی مجلس باید در این باره تصمیم بگیرد.

جلسه روز یکشنبه ۲۵ خرداد مجلس ایران نیز به دلیل بحث‌ها بر سر بودجه این لایحه و همچنین مخالفت تعدادی از نمایندگان تهران با آن متشنج شد.

الیاس نادران، نماینده تهران در مجلس، با اعلام اینکه بودجه لازم برای اجرای لایحه رتبه‌بندی معلمان ۱۰ برابر مبلغ تعیین‌شده فعلی است، از دولت خواسته بود این لایحه را پس بگیرد و با همکاری مجلس، میزان بودجه مورد نیاز و نحوه اختصاص آن را تعیین کند.

در مقابل، رحمت‌الله نوروزی، نماینده علی‌آباد کتول، سخنان مخالفان درباره بودجه ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی برای اجرای این طرح را رد کرد و گفت که کل حقوق پرسنل آموزش و پرورش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است.

در همین حال علیرضا منادی سفیدان، رییس کمیسیون آموزش مجلس، روز پنجشنبه به خبرگزاری ایرنا گفت که بودجه لازم برای اجرای لایحه بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان است و ارقام عنوان‌شده از جانب مخالفان تکذیب می‎‌شود.

بر اساس این لایحه، معلمان در پنج رتبه با عنوان‌های «معلم پایه، معلم ارشد، معلم خبره، معلم سرآمد و استاد معلم» رتبه‌بندی می‌شوند و به ازای ارتقاء رتبه به ترتیب ۲۵، ۲۰، ۱۵، ۱۰درصد به مجموع حقوق، مزایا و فوق‌ العاده‌های مستمر آنان افزوده می‌شود.

لایحه رتبه‌بندی معلمان ۲۵ اسفند گذشته به مجلس ارائه شد و با اینکه کلیات آن ۱۸ خرداد امسال به تصویب رسید، تصویب جزییات آن به دلیل بحث‌ها درباره بودجه مورد نیاز طول کشید.

در همین حال کانال صنفی معلمان ایران نوشت که ظاهرا به جز معلمانی که امسال بازنشسته می‌شوند، این طرح شامل دیگر معلمان بازنشسته نمی‌شود.

معلمان در دو ماه اخیر در اعتراض به اجرا نشدن این طرح بارها تجمع کرده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.