هشدار مقام‌های تهران و اصفهان درباره کمبود جدی گاز و تکرار خاموشی‌ها

سه‌شنبه ۱۴۰۰/۰۷/۱۳

بعد از هشدار سخنگوی صنعت برق نسبت به کمبود گاز نیروگاه‌ها و تکرار خاموشی‌های گسترده، معاون استاندار تهران و مدیر شرکت گاز اصفهان از کمبود جدی گاز در پاییز و زمستان سال‌جاری خبر دادند، همزمان اما جواد اوجی وزیر نفت، گفت که ایران می‌تواند بحران سوخت جهان را نیز حل کند.

عبدالرضا چراغعلی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران، در حاشیه جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوا گفت: «در پاییز و زمستان سال‌جاری یکی از مشکلات اساسی استان تهران کمبود روزانه ۱۵۰ میلیون متر مکعب گاز است.»

این مقام استانداری تهران گفت که برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده و اقداماتی در حال انجام است تا این کمبود گاز را جبران کنیم.

همزمان مصطفی علوی، مدیرعامل شرکت گاز اصفهان نیز، گفت که سال گذشته نزدیک به ۱۵ میلیون متر مکعب کسری گاز در زمان پیک مصرف در اصفهان وجود داشت که امسال با توجه به رشد مصرف ۱۰ درصد به ویژه در بخش خانگی و صنایع پیش‌بینی می‌شود در برخی روزها این کسری تا ۲۵ میلیون مترمکعب نیز برسد.

پیشتر نیز جواد اوجی، وزیر نفت، نوزدهم شهریور ماه از کمبود روزانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب گاز در زمستان خبر داده و گفته بود که پیش‌بینی می‌شود در دی‌ و بهمن‌ سال‌جاری ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری گاز وجود داشته باشد.

وزیر نفت همچنین گفت که حجم ذخایر سوخت نیروگاهی نیز ۳۰ درصد کمتر از سال گذشته است اما به دلایل این کاهش اشاره نکرد.

سخنان مقام‌های دولتی در خصوص «کمبود گاز» درحالی بیان می‌شود که مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق، نیز هشدار داد که هرگونه محدودیت در تامین سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها منجر به کاهش تولید نیروگاه‌های حرارتی و در نتیجه محدودیت در تامین برق خواهد شد.

سخنگوی صنعت برق با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد تولید برق ایران از طریق نیروگاه‌های حرارتی تامین می‌شود، افزود که این نیروگاه‌ها از سوخت گاز یا مایع استفاده می‌کنند و سال گذشته به دلیل افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، محدودیت‌هایی در تامین برق به وجود آمد.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، نیز گزارش داده که به دلیل «افزایش مصرف گاز خانگی در زمستان و کاهش گازرسانی به نیروگاه‌ها و صنایع، حتی با وجود تعهد ۵۰ میلیون متر مکعبی تخصیص سوخت مایع، زمستان امسال کمبود سوخت نیروگاه‌ها» قابل پیش‌بینی است.

مقام‌های مختلف وزارت نیرو شرکت برق در دی و بهمن ماه سال ۹۹ و درپی قطع برق و خاموشی‌های گسترده در تهران و دیگر شهرهای ایران، «کمبود گاز» و عدم ارائه تامین سوخت نیروگاه‌ها را یکی از دلایل اصلی قطع برق عنوان کردند.

بخشی از گاز مصرفی در ایران نزدیک به دو دهه از ترکمنستان تامین می‌شد اما به دنبال بروز اختلاف میان دو کشور، ترکمنستان صادرات گاز به ایران را قطع کرد و به دیوان داوری بین‌المللی شکایت برد.

ایران درای ذخائر بزرگ ذخایر گازی است ولی جمهوری اسلامی سیاست‌ و مناسبات بین‌المللی و منطقه‌ای به گونه‌ای پیش برده است که به گفته هاشم اورعی، استاد دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف، این منابع گازی اکنون در دسترس نیستند و «ایران نه تنها بودجه کافی ندارد، نمی‎‌تواند سرمایه‌گذار خارجی جذب کند، بلکه شرکت‌های بزرگی که سرمایه کافی و دانش استخراخ گاز دارند هم بعد از بر هم خوردن برجام از ایران رفتند و حالا ایران در استخراج گاز مشکل دارد.

از همین رو پاییز و زمستان سال گذشته بسیاری از نیروگاه‌ها در ایران به مازوت‌سوزی رو آوردند که به بحران آلودگی شدید هوا در تهران و بسیاری از کلانشهرهای ایران منجر شد.

در چنین شرایطی، جواد اوجی، وزیر نفت ایران روز دوشنبه گفت که جمهوری اسلامی در خصوص تامین انرژی جهان و حتی کشورهای پیشرفته، بارها اعلام آمادگی کرده است.

وزیر نفت حتی گفت که ایران حاضر است با افزایش تولید نفت، در خصوص تثبیت بازار نفت و تامین این سوخت بخش عمده‌ای از این چالش که در این کشورها مردم دچار شده اند حل کند اما در حال حاضر به دلیل تحریم‌ها این امکان را ندارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
جهان‌نما
تیتر اول
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.