ادامه تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه اسرائیل و جمهوری آذربایجان

جمعه ۱۴۰۰/۰۷/۰۹

با افزایش تنش‌ها، نیروی زمینی ارتش ایران رزمایشی در نزدیکی مرزهای جمهوری آذربایجان برگزار کرد و مقام‌های مختلف جمهوری اسلامی اظهاراتی تند علیه آن کشور و همچنین اسرائیل بر زبان راندند.

همزمان با تحرکات نظامی ایران، وزیر خارجه ارمنستان نیز از آمادگی کشورش برای حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران قره‌باغ خبر داد.

آرارات میرزویان، وزیر خارجه ارمنستان، روز جمعه اعلام کرد کشورش آماده بازگشت به فرآیند حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران قره‌باغ است و او این موضوع را هفته گذشته نیز در دیدار با همتای آذربایجانی‌اش در نیویورک که با میانجی‌گری گروه مینسک برگزار شد، اعلام کرده است.

رزمایش نیروی زمینی ارتش روز جمعه نهم مهرماه برگزار شد و فرماندهان این نیرو بدون اشاره به محل دقیق رزمایش، تنها اعلام کردند که این مانور نظامی در منطقه شمال غرب ایران انجام می‌شود.

علی حاجیلو، فرمانده قرارگاه منطقه‌ای شمال‌غرب ارتش جمهوری اسلامی ایران، با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی «تغییر در مرزهای کشورهای منطقه را نمی‌پذیرد» گفت: «یک مقطعی در بین کشورهای همسایه درگیری رخ داده و حالا تمام شده است… «امروز زمان صلح، امنیت و بازسازی مناطق آزادشده از اشغال» و همچنین زمان اخراج اسرائیل از منطقه است.

کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، نیز در جریان این رزمایش تلویحا از ارمنستان حمایت کرد و گفت جمهوری اسلامی اجازه تصرف مرزهای کشورهای «ضعیف» را نمی‌دهد.

او گفت: «همه مرزهای قانونی باید حفظ شود و ضعف احتمالی یک کشور در حفظ مرزهای خود دلیل نمی‌شود که کشور دیگری با کمک بیگانه، مرزها را به‌ هم بریزد و جمهوری اسلامی ایران اجازه این کار را نمی‌دهد.»

حیدری همچنین به اسرائیل تاخت و این کشور را «یک عنصر ناخوانده در منطقه» خواند و گفت: «از موقعی که این رژیم آمده، حساسیت ما به این مرز افزایش یافته، فعالیت آنها در اینجا کاملا در رصد ما است.»

علاوه بر فرماندهان نظامی، شماری از مقام‌ها و رسانه‌های نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی نیز روز جمعه به شدت به جمهوری آذربایجان و همچنین اسرائیل تاختند.

عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران، نیز جمهوری آذربایجان را «آذربایجان جداشده» خواند و در توییتی نوشت: تاکنون حاکمان آن را «محترم و به رسمیت شناخته‌ایم» اما متوجه باشند که «با قدرت اجاره‌ای» نمی‌توانند «شاخ وشانه بکشند».

محمد حسینی، معاون پارلمانی رییس جمهور ایران، نیز رزمایش «فاتحان خیبر» در نزدیکی مرزهای جمهوری آذربایجان را هشدار به اسرائیل دانست و گفت که عنوان آن «کاملا هوشمندانه انتخاب شده است»، چرا که پیامبر اسلام «توطئه سران یهود را با فتح خیبر خنثی کرد.»

احمد وحیدی، وزیر کشور، نیز گفت که اسرائیل در روابط دوستانه بین ایران و جمهوری آذربایجان «توطئه» می کند.

عباس موسوی، سفیر ایران در باکو، نیز با بازنشر توییتی از سفیر اسرائیل نوشت که آذربایجان و فلسطین تا ابد «اسلامی» می‌مانند. سفیر اسرائیل نوشته بود بر خلاف ایران که اقلیت‌های مذهبی و قومی را در کشور خود سرکوب می‌کند، کشورهایی مانند اسرائیل و آذربایجان خواستار تکثر و مدارای مذهبی هستند.

پس از منازعه اخیر بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان و آزاد شدن برخی اراضی آذربایجان، تنش در نقاط مرزی ایران و آذربایجان بالا گرفته است.

هفته گذشته پس از آنکه سپاه پاسداران اعلام کرد رزمایشی در این منطقه برگزار می‌کند الهام علی‌اف، رییس جمهوری آذربایجان، چنین اقدامی را «تعجب‌ برانگیز» توصیف کرد.

او گفته بود چرا چنین رزمایش‌هایی هنگام تصرف ارمنستان بر این اراضی انجام نمی‌شد و اکنون که پس از سی سال آزاد شده‌اند صورت می‌گیرد؟

شماری از امامان جمعه نیز از اظهارات علی‌اف به شدت انتقاد کرده و علیه اسرائیل شعارهایی دادند.

از جمله لطف‌الله دژکام، نماینده خامنه‌ای در استان فارس، با انتقاد شدید از سران برخی کشورها که دست همکاری به اسرائیل داده‌اند، گفت «نابودی اسرائیل قطعی است» اما «آمریکا با هم‌دستی اسرائیل به دنبال ایجاد تاخیر» در آن هستند.

محمدعلی آل‌هاشم، نماینده خامنه‌ای در استان آذربایجان شرقی، نیز پنجشنبه گفته بود: این رزمایش برای کشورهای همسایه «پیام صلح و دوستی» دارد اما اسرائیل «هر چه به موعد مقرر ۲۵ ساله» نزدیک می‌شویم توطئه‌هایش «برای ایجاد اختلاف بین کشورهای مسلمان بیشتر می‌شود».

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
نمادهای قرن بیستم ۱۹۳۳- ۱۹۰۰
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.