وزیر خارجه آمریکا افزود: «در مقطعی، به دلیل پیشرفتهای [هستهای] ایران، تنها بازگشت به تعهدات برجام برای رسیدن به منافع مورد نظر این توافق، کافی نخواهد بود.»
بلینکن با اشاره به«حسن نیتی» که واشینگتن در جریان مذاکرات وین نشان داده گفت: «ما کاملا آماده هستیم در صورت اقدام متقابل ایران، به پایبندی به برجام برگردیم. تا این تاریخ آنها تمایلی برای انجام این کار نشان ندادهاند.»
وزیر خارجه آمریکا خاطرنشان کرد که آمریکا با سایر کشورهای عضو برجام درباره از سرگیری مذاکرات در تعامل بوده و نظر همه کشورها این است که فرصت برای بازگشت به برجام همیشگی نیست.
او افزود: «امید و انتظار ما این است که تمام شریکان ما در این توافق بتوانند ایران را سریعا به مذاکرات برگردانند تا ببینیم آیا میتوان برجام را احیای کرد.»
در همین حال، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز پنجشنبه هشتم مهرماه اعلام کرد مذاکرات با ایران برای احیای برجام «به زودی» از سر گرفته خواهد شد.
از سوی دیگر، سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، در مصاحبه با روزنامه لوموند فرانسه گفت مذاکرات هستهای «حتما انجام خواهد شد.»
او گفت: از منظر دولت جدید ابراهیم رئیسی، شش دور مذاکرات صورتگرفته در وین برای احیای برجام بیثمر بوده است و دولت تنها وعدههایی را میپذیرد که مبتنی بر لغو تحریمهای آمریکا باشند.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز روز پنجشنبه در یک نشست خبری بار دیگر از ایران خواست بدون تاخیر به مذاکرات بازگردد تا دو طرف بتوانند به سرعت گفتوگوها در خصوص بازگشت ایران به تعهداتش و بازگشت آمریکا به برجام را به سرانجام برسانند.
این مقام فرانسوی در عین حال اعلام کرد پاریس و شرکایش برای متقاعد کردن تهران به ازسرگیری مذاکرات روی کمک چین حساب میکنند.