با فرمان خامنه‌ای و دستور رئیسی واردات لوازم خانگی از کره جنوبی ممنوع شد

چهارشنبه ۱۴۰۰/۰۷/۰۷

به فرمان علی خامنه‌ای و با دستور ابراهیم رئیسی به وزرای اقتصاد و صنعت، معدن و تجارت، واردات لوازم خانگی به ویژه از کره جنوبی به ایران ممنوع شد.

ممنوعیت واردات لوازم خانگی براساس دستور ۱۴ شهریور ماه خامنه‌ای انجام شده است و رهبر جمهوری اسلامی در متن دستور خود آن را موضوعی«بسیار مهم» خواند.

خامنه‌ای خود با اشاره به اینکه «اگر این خبر، گشایش واردات از دو شرکت کره جنوبی، راست باشد، به معنی شکستن کمر شرکت‌های لوازم خانگی داخلی است که تازه توانسته‌اند قدری روی پا بایستند»، خطاب به ابراهیم رئیسی دستور داد «جدا جلوی این مشکل را سد» کنید.

ابراهیم رئیسی، رییس دولت سیزدهم، نیز در نامه‌ای به رضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت و همچنین محسن خاندوزی، وزیر اقتصاد، دستور داد: از واردات لوازم خانگی «جلوگیری شود.»

پیشتر نیز مهدی صادقی نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرده بود که بر اساس مصوبه شورای‌ عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، ممنوعیت واردات لوازم خانگی تا پایان امسال ادامه خواهد داشت و اجازه واردات بی‌رویه در لوازم خانگی که تولید داخل را تحت‌الشعاع قرار دهد، نمی‌دهیم.

در تصاویری که از فرمان خامنه‌ای و دستور رئیسی منتشر شد، محمدی گلپایگانی، رییس دفتر خامنه‌ای درباره صدور فرمان ممنوعیت واردات لوازم خانگی از کره جنوبی، عنوان کرده است که این فرمان پس از آن صادر شده که خامنه‌ای از نامه جمعی از شرکت‌ها و کارخانجات تولید لوازم خانگی مبنی بر مخالفت با ورود محصول نهایی لوازم خانگی مطلع شده است.

استناد خامنه‌ای و رییس دفتر او به نامه تعدادی از شرکت‌های تولید لوازم خانگی درحالی انجام شده است که رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره‌جنوبی چهاردهم شهریور ماه سال‌جاری، اخبار منتشر شده درباره بازگشت دو شرکت سامسونگ و ال‌جی به بازار ایران را «شایعه» خوانده و تکذیب کرده بود.

حسین تنهایی همان روز گفت که این «شایعه» از سوی «برخی شرکت‌های تولیدکننده لوازم خانگی داخلی پخش شده اما مسئولان وزارت امور خارجه ایران و سفیر کره جنوبی این موضوع را تکذیب کرده‌اند.»

اختلاف جمهوری اسلامی و کره جنوبی طی یک سال گذشته بر سر «پول‌های بلوکه‌شده حاصل فروش نفت» اوج گرفته است و با توقیف یک نفتکش کره جنوبی در نیمه دی ماه گذشته از سوی سپاه پاسداران به اوج رسید و البته پس از توقیف دو نفتکش ایرانی از سوی اندونزی، ایران با گذشت چند ماه این نفتکش را آزاد کرد.

مقام‌های جمهوری اسلامی مبلغ پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی را بین ۶/۵ میلیارد تا ۹ میلیارد دلار اعلام کرده‌اند.

شرکت‌های کره‌ای ال‌جی و سامسونگ که از فعال‌ترین شرکت‌های لوازم خانگی بین‌المللی در ایران به شمار می‌آمدند پس از تحریم‌های آمریکا، از سال ۹۸ ایران را ترک کردند.

با این حال، خامنه‌ای در فرمان خود برای ممنوعیت واردات لوازم خانگی و به‌ویژه سد کردن واردات لوازم خانگی از کره جنوبی، اشاره‌ای به تنش دو کشور بر سر پول‌های بلوکه شده، نکرد.

از سوی دیگر رییس دفتر خامنه‌ای متن نامه‌ای که برای ابلاغ دستور خامنه‌ای به رئیسی نوشته، عنوان کرده است که در شرایطی فعلی «از نظر کمی و کیفی» تولید محصولات لوازم خانگی در کشور، پاسخ‌گوی نیاز داخلی است.

این درحالی است که روزنامه فرهیختگان، وابسته به دانشگاه آزاد، در اردیبهشت ماه سال‌جاری گزارش داد که به استناد آمارهای رسمی قیمت ۲۶ محصول لوازم خانگی طی چند سال گذشته بیش از ۵۵۰ درصد افزایش یافته و این گرانی‌ها برای برخی لوازم خانگی از جمله یخچال و لباس‌شویی بیش از ۸۵۰ درصد است.

از سوی دیگر داود عبدالهی فرد، رییس اتحادیه سمساران و امانت فروشان، هفدهم شهریور ماه از رونق بازار لوازم خانگی دست دوم به دلیل گرانی کالاهای نو خبر داد و گفت: «۶۰ تا ۷۰ درصد مردم به خرید محصولات دست دوم روی آورده‌اند.»

با وجود ممنوعیت واردات لوازم خانگی خارجی همچنان در بازار ایران البته با قیمت‌های چند برابری وجود دارند.

علیرضا محمدی دانیالی، رییس انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، در روزهای پایانی مرداد ماه با اشاره به اینکه ۴۰ درصد بازار لوازم خانگی به ارزش ۲/۵ میلیارد دلار در اختیار کالاهای قاچاق است، گفت کولبری و واردات ته‌لنجی، منافذ کوچکی برای ورود کالای قاچاق محسوب‌ می‌شود و منافذ بزرگ را باید در جای دیگر جست‌وجو کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

محتوای فراگیر
جهان‌نما
خبر
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.