صدها نفر در موج تازه‌ انفجار‌های لبنان زخمی و دست‌کم ۲۰ نفر کشته شدند

صدها نفر در موج تازه‌ انفجار‌های لبنان زخمی و دست‌کم ۲۰ نفر کشته شدند
خلاصه

روز چهارشنبه هزاران رادیو دستی (‌واکی تاکی) اعضای حزب‌الله منفجر شد و بر اثر آن دستکم ۴۵۰ نفر زخمی و ۱۴ نفر کشته شدند

پزشکیان بدون نام بردن از حزب‌الله، گفت خدا قطعا «جنایتکار» را مجازات می‌کند

مسعود پزشکیان در پیامی، انفجارهای لبنان را نتیجه «ترور جمعی خائنانه یک رژیم تروریستی» و بدون فرق گذاشتن بین «غیرنظامیان و دیگران» خواند.

او در این پیام نامی از حزب‌الله لبنان نبرد و گفت «خداوند» انتقام می‌گیرد و «جنایتکار، قطعا مجازات عادلانه خواهد شد».

رییس دولت چهاردهم همچنین از سازمان‌های بین المللی خواست که «به مسئولیت خود عمل کنند».

شرکت آیکام ژاپن:‌ نمی‌توان تایید کرد دستگاه‌های ارتباطی حزب‌الله از سوی ما ارسال شده است

شرکت آیکام ژاپن ا علام کرد تایید اینکه آیا محصول بی‌سیمی که گفته می‌شود مرتبط به انفجارها در لبنان است از سوی شرکت ما ارسال شده، امکان‌پذیر نیست و افزود باتری‌های این دستگاه، که فروش آن حدود ۱۰ سال پیش متوقف شد، نیز قبلا متوقف شده است.

این شرکت همچنین گفت محصولات صادرشده آنان تحت فرآیند نظارتی سختگیرانه‌ای که دولت ژاپن تنظیم کرده، صورت گرفته است.

شرکت آیکام ژاپن: انفجار دستگاه‌های ارتباطی حزب‌الله با نشان این شرکت را بررسی می‌کنیم

آیکام، شرکت سازنده تجهیزات رادیویی ژاپنی، اعلام کرد در حال بررسی حقایق مربوط به گزارش‌های خبری مبنی بر انفجار بی‌سیم‌ها و دستگاه‌های ارتباطی رادیویی با نشان این شرکت در لبنان است.

تصاویری که از انفجار بی‌سیم‌ها در لبنان در رسانه‌ها منتشر شده است نشان می‌دهد بی‌سیم‌های دستی منفجر شده حزب‌الله از نوع آیکوم‌ وی ۸۲ بوده است.

شرکت آیکوم پیشتر اعلام کرد تولید این مدل و چند مدل دیگر این بی‌سیم دستی از ۱۰ سال پیش متوقف شده است.

انفجارهای بی‌سیم در لبنان خسارات بیشتری نسبت به حمله اول به بار آورده‌اند

واشینگتن پست می‌گوید بررسی شواهد بصری نشان می‌دهد دستگاه‌های متعلق به حزب‌الله از جمله بی‌سیم‌ها و واکی‌تاکی‌ها که چهارشنبه ۲۸ شهریور در لبنان منفجر شدند، نسبت به پیجرهایی که روز قبل هزاران نفر را در سراسر کشور زخمی کردند، خسارات بیشتری به بار آورده‌اند.

تصاویر نشان می‌دهد بی‌سیم‌های دستی منفجر شده حزب‌الله از نوع آیکوم‌ وی ۸۲ بوده است. شرکت ژاپنی آیکوم اعلام کرد تولید این مدل و چند مدل دیگر این بی‌سیم دستی از ۱۰ سال پیش متوقف شده است.

مشخص نیست چه چیزی باعث انفجار این بی‌سیم‌ها شده و آیا ارتباطی بین نحوه خرید این بی‌سیم‌ها و پیجرهایی که سه‌شنبه ۲۷ شهریور منفجر شدند، وجود دارد یا خیر.

تصاویری که واشنگتن پست بررسی کرده نشان می‌دهد خسارات ناشی از انفجار این بی‌سیم‌ها موجب آتش‌سوزی در فروشگاه‌ها و خانه‌ها در سراسر شهر شده است.

یک ویدیوی ۸ دقیقه‌ای از خط آسمان جنوب غربی بیروت، که سرعت آن زیاد شده، حداقل چهار ستون دود را در نقاط مختلف این شهر نشان می‌دهد و البته آشکار می‌سازد که حملات بی‌سیم‌ها هم همچون حملات پیجرها همزمان انجام شده است.

ان‌.آر. جنزن-جونز، مدیر موسسه خدمات تحقیقاتی تسلیحات، با اشاره به حجم بزرگ‌تر این بی‌سیم‌ها از پیجرها گفت:‌«بی‌سیم‌ها احتمالا می‌توانند محموله انفجاری بزرگ‌تری نسبت به پیجرها داشته باشند اما هنوز مشخص نیست آیا برای منفجرکردن این دستگاه‌ها از مواد منفجره بزرگ‌تری استفاده شده است یا خیر.»

شبکه کان: اسرائیلی‌ها پیامک دروغین برای رفتن به پناهگاه دریافت کردند

به گزارش شبکه کان اسرائیل، هزاران اسرائیلی پیامک‌هایی دروغین با این مضمون دریافت کرده‌اند که فورا باید به پناهگاه‌‌های حمله هوایی بروند.

مقام‌های اسرائیلی در حال بررسی این موضوع هستند که آیا این پیام‌های «هشدار اضطراری» از سوی نیروهای مرتبط با حکومت ایران ارسال شده است یا خیر.

در همین حال، ارتش اسرائیل اعلام کرد که این پیام‌های عبری را، که واژه پناهگاه/اتاق امن آن غلط املایی دارد و شامل یک لینک مشکوک است، آن‌ها ارسال نکرده‌اند.

انفجارهای لبنان، قانون‌گذاران آمریکایی را شگفت‌زده کرده و تحت تاثیر قرار داده است

به گزارش واشینگتن پست، قانون‌گذاران ارشد در کنگره آمریکا از انفجار پیجرها و بی‌سیم‌های حزب‌الله لبنان شگفت‌زده شده‌اند و مقامات هر دو حزب می‌گویند این عملیات آن‌ها را تحت تاثیر قرار داده است.

این قانون‌گذاران گفته‌اند آن‌ها هیچ هشدار قبلی در این باره دریافت نکرده‌اند و تردید دارند که اسرائیل برنامه‌های خود را از قبل با دولت آمریکا به اشتراک گذاشته باشد.

آدام اسمیت، نماینده دموکرات واشنگتن و عض ارشد کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان، در مصاحبه‌ای در روز چهارشنبه گفت: «اگر اسرائیل درباره هر چیزی مرتبط با این عملیات، یا حتی آن‌چه در پیش است، با ما صحبت کند، بسیار تعجب خواهم کرد.»

ست مولتون، نماینده دموکرات ماساچوست، کهنه‌سرباز نیروی دریایی و عضو کمیته نیروهای مسلح هم گفت: «توانایی اسرائیل من را متعجب نمی‌کند، اما این عملیات من را تحت تاثیر قرار داده است.»

یکی از دستیاران امنیت ملی کنگره به واشینگتن‌پست گفت حمله اسرائیل ممکن است مقدمه‌ای برای یک حمله نظامی گسترده‌تر در داخل لبنان یا ارسال این پیام به حزب‌الله باشد که اسرائیل «همه جا حضور دارد ... روی تمام سیستم‌های شما سوار شده است.»

این دستیار اضافه کرد که به نظر او البته احتمالا این طور نیست «اما حزب‌الله نمی‌داند. آن‌چه آن‌ها می‌دانند این است که اگر پیجرها و بی‌سیم‌هایشان منفجر می‌شوند، در ادامه چه چیزی منفجر خواهد شد؟»

آدام اسمیت و دیگران گفتند هزاران دستگاه منفجر شده باید در میان اعضای حزب‌الله به‌درستی این نگرانی را ایجاد کند که اسرائیل تا چه اندازه ممکن است به این گروه نفوذ کرده باشد و چه اقدام دیگری می‌تواند برای وارد کردن آسیب انجام دهد. به نظر اسمیت، این عملیات می‌تواند حزب‌الله را به پای میز مذاکره بکشاند.

آنتونی بلینکن از «همه طرف‌ها» خواست از تشدید تنش بین حزب‌الله و اسرائیل خودداری کنند

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، چهارشنبه ۲۸ شهریور از «همه طرف‌ها» خواست تا از تشدید اوضاع ناپایدار بین حزب‌الله و اسرائیل خودداری کنند، پیامی که احتمالا به همان اندازه که خطاب به رهبران اسرائیل بود، به حزب‌الله نیز مربوط می‌شد که اسرائیل آن را هدف حملات خود قرار داده است.

بلینکن که در کناره بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه مصر در قاهره صحبت می‌کرد گفت: «ایالات متحده از این وقایع اطلاعی نداشته و در آن‌ها دخیل نبوده و همچنان در حال جمع‌آوری اطلاعات و بررسی حقایق درباره این واقعه است.»

بلینکن با اشاره به تلاش‌ها برای آتش‌بس در غزه، تاکید کرد: «ما بسیار صریح بوده‌ایم و همچنان صریح باقی می‌مانیم که همه طرف‌ها باید از انجام اقداماتی که می‌تواند به تشدید بیشتر درگیری‌ها و گسترش آن به دیگر جبهه‌ها جلوگیری کنند.»

مقامات دولت بایدن در تلاشند تا از بروز یک جنگ تمام‌عیار بین اسرائیل و حزب‌الله جلوگیری کنند، زیرا این گروه شبه‌نظامی و سیاسی مستقر در لبنان، به مراتب مسلح‌تر از حماس است.

به گفته مقامات آمریکایی که با اسرائیلی‌ها دیدار کرده‌اند، تمایل به درگیر شدن در یک مناقشه گسترده‌تر در درون دولت اسرائیل طی زمان تغییر کرده است.

با این حال، رهبران اسرائیل بارها اقدامات تهاجمی علیه حزب‌الله انجام داده‌اند که به باور آن‌ها موجب آغاز یک جنگ بزرگ نخواهد شد.

دست‌کم ۲۰ نفر کشته و ۴۵۰ زخمی در انفجارهای بی‌سیم‌های حزب‌الله

بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت لبنان، دست‌کم ۲۰ نفر در انفجارهای چهارشنبه ۲۸ شهریور که بی‌سیم‌های مورد استفاده حزب‌الله را در شهرهای مختلف لبنان هدف قرار داد، کشته و بیش از ۴۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.

پیش از این هم گزارش شده بود دست‌کم ۱۲ نفر سه‌شنبه ۲۷ شهریور در انفجارهای همزماهن پیجرهای این گروه در لبنان و سوریه کشته و بیش از ۲۸۰۰ نفر زخمی شدند.

به این ترتیب با تائید مقامات درمانی لبنان در این دو روز در دو موج انفجارها، دست‌کم ۳۲ نفر کشته و ۳۲۵۰ نفر زخمی شده‌اند.

اسرائیل تاکنون مسئولیت هیچ‌کدام از این حملات را بر عهده نگرفته است، هرچند یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، چهارشنبه اعلام کرد «مرحله جدیدی» از جنگ با تمرکز بر جبهه شمالی با حزب‌الله آغاز شده است.

سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید: آمریکا در انفجار پیجر‌ها و بی‌سیم‌ها دخالتی نداشته است

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، اعلام کرد که ایالات متحده همچنان به تلاش‌های دیپلماتیک فشرده برای جلوگیری از تشدید درگیری بین اسرائیل و حزب‌الله در لبنان ادامه می‌دهد. کربی تاکید کرد که ایالات متحده در انفجار پیجرها و بی‌سیم‌ها دخالتی نداشته است

وزیر خارجه لبنان: حملات پیاپی در لبنان، مقدمه‌ای برای جنگ است

عبدالله بوحبیب، وزیر خارجه لبنان در مصاحبه با سی‌ان‌ان اعلام کرد که از حملات مرگبار پی در پی در لبنان نگران است و آن را به‌عنوان «مقدمه‌ای برای جنگ» تعبیر می‌کند.

او اسرائیل را عامل این حملات معرفی کرد و خواستار کمک شورای امنیت سازمان ملل متحد و آمریکا برای بازگرداندن صلح در مرزهای لبنان و اسرائیل شد.

بوحبیب افزود: «نمی‌توانیم مانند گذشته با حزب‌الله مذاکره کنیم؛ چرا که به‌طور جدی ضربه خورده‌اند و در نتیجه تلافی برای آنها اجتناب‌ناپذیر است.»