آمارهای ضد و نقیض از شمار کشته‌های انفجارهای کرمان؛ وزیر کشور تعداد جان‌باختگان را ۸۴ نفر اعلام کرد

آمارهای ضد و نقیض از شمار کشته‌های انفجارهای کرمان؛ وزیر کشور تعداد جان‌باختگان را ۸۴ نفر اعلام کرد
خلاصه

وزیر کشور خبر داد طبق آمار اعلام شده از سوی پزشکی قانونی تعداد افراد کشته‌شده در انفجارهای کرمان ۸۴ نفر است

معاون اول رئیسی درباره انفجار کرمان: این اقدام پاسخ سخت دریافت می‌کند

محمد مخبر، معاون اول ابراهیم رئیسی، در سفر به کرمان انفجارها در این شهر را تلویحا به اسرائیل نسبت داد و گفت: «این جنایت بزرگ باذن الله پاسخ سختی دریافت می‌کند.»

مخبر در این سفر که با عنوان «بررسی میدانی حادثه و رسیدگی به وضعیت مجروحان» انجام شده، وعده پیگیری جدی این حمله و شناخت عوامل داخلی و خارجی آن را داد.

بیانیه سپاه پاسداران درباره انفجارهای کرمان: اقدامی کور برای القای ناامنی در کشور است

سپاه پاسداران با انتشار بیانیه‌ای انفجارهای مرگ‌بار در مراسم سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی را «اقدامی کور و کینه‌توزانه برای القای ناامنی در کشور» و «انتقام از عشق و ارادت هواداران قاسم سلیمانی به او» دانست.

در این بیانیه آمده است که این حمله «انرژی جدیدی به ارادتمندان قاسم سلیمانی» تزریق کرده و آن‌ها را «برای مجازات قطعی و عادلانه عاملان آن» مصمم‌تر کرده است.

نماینده رفسنجان در مجلس: چرا مسوولان نمی‌توانند تدابیر امنیتی را در کرمان اعمال کنند؟

حسین جلالی، نماینده رفسنجان در مجلس شورای اسلامی در واکنش به انفجارهای مرگ‌بار در مراسم سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی گفت مسوولان ایرانی باید پاسخ دهند چرا نمی‌توانند در محدوده کوچکی مانند کرمان، تدابیر امنیتی لازم را اعمال کنند؟

جلالی با مقایسه عراق و ایران به لحاظ امنیتی گفت در مراسم سالگرد قاسم سلیمانی باید مراقبت‌های بیشتری صورت می‌گرفت: «در عراق که محل تولد داعش است مسوولان عراقی با تدابیر مناسب امنیت را برقرار می‌سازند.»

او به رخدادهای مراسم تشییع جنازه سلیمانی در سال ۱۳۹۸ اشاره کرد و گفت: «متاسفانه در تشییع جنازه سردار سلیمانی هم این نوع بی‌تدبیری‌ها صورت گرفت و بیش از ۱۰۰ نفر از شهروندان کرمانی زیر دست و پا له شدند.»

جلالی تاکید کرد: «در آن تجربه اساسا پای دشمن در میان نبود.»

وزیر کشور: تعداد افراد کشته‌شده در انفجارهای کرمان ۸۴ نفر است

احمد وحیدی، وزیر کشور دولت ابراهیم رئیسی خبر داد طبق آمار اعلام شده از سوی پزشکی قانونی تعداد افراد کشته‌شده در انفجارهای کرمان ۸۴ نفر است.

به گفته استاندار کرمان تا کنون ۷۰ درصد از افراد کشته شده، شناسایی شده‌اند.

میزان، خبرگزاری قوه قضاییه جمهوری اسلامی لیست اسامی ۲۸۴ مجروح این حادثه را منتشر کرد.

پیش‌تر و پس از وقوع دو انفجار در نزدیکی محل دفن قاسم سلیمانی در کرمان، شمار کشته‌شدگان این انفجارها ۱۰۳ نفر اعلام شده بود.

پس از آن بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت شمار کشته‌شدگان ۹۵ نفر است.

او خبر داد: «علت بیشتر اعلام‌ شدن آمار این بود که نام برخی به اشتباه دو بار ثبت شده بود.»

او شمار مصدومان را نیز ۲۱۱ نفر اعلام کرد.

مشخص نیست ۹۵ کشته اعلام شده از سوی وزیر بهداشت چگونه به ۸۴ کاهش پیدا کرده است.

روزنامه کیهان درباره کشتار کرمان: انتقام نباید هیجانی باشد اما گاهی قید «فوری» می‌خواهد

روزنامه کیهان انفجارهای کرمان را به اسرئیل نسبت داد و با اشاره به کشته شدن رضی موسوی و صالح العاروری نوشت: «اینکه انتقام نباید هیجانی باشد درست، اما گاهی باید کنار این "انتقام"، قید "فوری" را هم گذاشت تا اهرم بازدارندگی، به درستی و کامل عمل کند.»

نویسنده یادداشت کیهان معتقد است: «اگر پاسخ متناسب، حساب شده و فوری به این ترورها داده نشود، قطعا این ترورها حتی در تهران ادامه خواهد داشت.»

در این یادداشت با طرح این پرسش که «چرا محور مقاومت و رهبر این محور، مثل اسرائیلی‌ها، اسامی برخی فرماندهان نظامی و میدانی اسرائیل را لیست نمی‌کند و در رسانه‌ها اعلام نمی‌کند که هر جا این افراد دیده شوند، کشته خواهند شد؟» نوشت: «ما فکر می‌کنیم اگر چنین کند و به پاسخ‌های فوری و پر سروصدا هم رو آورد، این ترورها درست مثل خود اسرائیل رفته رفته محو خواهد شد؛ در غیر این صورت باید منتظر ترورهای بعدی بود!»

مدیر پیشین اطلاعات ملی آمریکا: انفجارهای کرمان برای حکومت ایران یک شکست بزرگ امنیتی بود

نورمن رول، مدیر پیشین اطلاعات ملی آمریکا، به سی‌ان‌ان گفت: انفجارهای کرمان نشانگر یک شکست بزرگ امنیتی برای مقام‌‌های جمهوری اسلامی است، زیرا آنها برای مراسمی در حالت آمادگی بودند که بسیاری از مقام‌های کنونی و پیشین ایران قرار بود در آن حضور داشته باشند.

مدیر پیشین اطلاعات ملی آمریکا گفت: اطلاعات موجود می‌تواند نشانگر این باشد که عامل دولتی در انفجارهای کرمان نقش نداشته است. عوامل این حمله نتوانسته بودند مواد منفجره را در جایی کار بگذارند که احتمال حضور مقام‌های ارشد در آن باشد.

او افزود: جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی آن برای ادامه یا تشدید وضعیت موجود علیه اسرائیل، انگیزه‌های مختلفی دارند. نگرانی اصلی این است که هر اقدامی ممکن است به واکنش‌های تلافی‌جویانه‌ دیگر و در نهایت به یک درگیری متعارف منجر شود که هیچ‌کس خواهان آن نیست.

ابراهیم رئیسی و اردوغان در تماسی درباره انفجارهای کرمان گفت‌وگو کردند

ابراهیم رئیسی در تماس با اردوغان با قدردانی از ابراز همراهی ترکیه با جمهوری اسلامی پس از انفجارهای کرمان، گفت: «دشمنان ملت ایران تصور می‌کنند با ابزار ترور می‌توانند به اهداف نامشروع خود برسند، اما ملت ایران اثبات کرده که این جنایات نمی‌تواند باعث ایجاد خلل در انسجام و امنیت و راهبردش شود.»

اردوغان در گفت‌وگو با رئیسی تاکید کرد ترکیه در «مبارزه با همه اشکال تروریسم» در کنار جمهوری اسلامی است.

مسیح علی‌نژاد: مقصر اصلی کشتار مردم در مراسم قاسم سلیمانی خود خامنه‌ای است

مسیح علی‌نژاد: مقصر اصلی کشتار مردم در مراسم قاسم سلیمانی خود خامنه‌ای است

مسیح علی‌نژاد در واکنش به انفجارهای کرمان با محکوم کردن هرگونه اقدام تروریستی گفت: مقصر اصلی کشتار مردم در مراسم قاسم سلیمانی خود خامنه‌ای است و جمهوری اسلامی که فرزندان سلیمانی قاتل را از مراسم خونبار او دور نگه داشت.

او افزود: مسئولان جمهوری اسلامی یا خودشان عامل قتل‌عام مردم در کرمان هستند یا از وضعیت نا‌امن اطلاع داشتند که در هر دو صورت باید بپرسیم چرا نجات جان فرزندان قاسم از نجات جان مردم عادی و کودکان بی‌گناه ایران، برایشان مهم‌تر بود.

مسیح علی‌نژاد با اشاره به استفاده جمهوری اسلامی از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی، انفجارهای کرمان را با سرنگونی پرواز اوکراینی مقایسه کرد و گفت: بسیاری از مردم ایران معتقدند جمهوری اسلامی به دلیل ناتوانی در انتقام از اسرائیل و برای مظلوم‌نمایی، این انفجارها را طراحی کرده است.

مولوی عبدالحمید انفجارها در کرمان را «تکان‌دهنده» خواند و این حمله را «به شدت» محکوم کرد

مولوی عبدالحمید انفجارها در کرمان را «تکان‌دهنده» خواند و این حمله را «به شدت» محکوم کرد

مولوی عبدالحمید، امام‌جمعه اهل سنت زاهدان، با صدور بیانیه‌ای انفجار در مراسم سالگرد قاسم سلیمانی در کرمان را «تکان‌دهنده» خواند و «به شدت» محکوم کرد.

مولوی عبدالحمید، امام‌جمعه اهل سنت زاهدان، با صدور بیانیه‌ای انفجار در مراسم سالگرد قاسم سلیمانی در کرمان را «تکان‌دهنده» خواند و «به شدت» محکوم کرد.

آلمان انفجارهای کرمان را تروریستی خواند و این حمله را محکوم کرد

آلمان انفجارهای کرمان را تروریستی خواند و این حمله را محکوم کرد

وزارت امور خارجه آلمان با صدور بیانیه‌ای با ابراز تاسف از تعداد زیاد کشته‌ها، از جمله کودکان، در انفجارهای کرمان گفت: ما این عمل تروریستی را محکوم می کنیم. مردم ایران سزاوار آینده ای در صلح و امنیت هستند.