• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نخستین گل جام جهانی ۲۰۲۶، فقط ۹ دقیقه پس از شروع

۲۱ خرداد ۱۴۰۵، ۲۰:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)

تیم ملی فوتبال مکزیک، نخستین گل جام جهانی ۲۰۲۶ را در دقیقه ۹ بازی افتتاحیه در برابر آفریقای جنوبی به ثمر رساند. گل اول آزتک‌ها روی اشتباه گلر آفریقای جنوبی توسط خولیان کینیونس زده شد.

با وجود اینکه مکزیک تاکنون در ۶ افتتاحیه جام جهانی حاضر بوده است، اما این نخستین‌بار است که مکزیک اولین گل تورنمنت را به ثمر می‌رساند.

بعد از گل دقیقه ۶ فیلیپ لام به کاستاریکا، این سریع‌ترین گل ۲۰ سال اخیر افتتاحیه‌های جام جهانی است.

100%
Banner

انتخاب سردبیر

  • فرش دستباف ایرانی در تنگنای تحریم‌ها، محدودیت‌های صادراتی و افزایش هزینه‌های تولید

    فرش دستباف ایرانی در تنگنای تحریم‌ها، محدودیت‌های صادراتی و افزایش هزینه‌های تولید

  • فری‌پرس: دولت ترامپ اخراج تریتا پارسی، رییس پیشین نایاک، از آمریکا را بررسی می‌کند

    فری‌پرس: دولت ترامپ اخراج تریتا پارسی، رییس پیشین نایاک، از آمریکا را بررسی می‌کند

  • نورآباد ممسنی؛ شهری که شاهد سرکوبی بزرگ و خونین بود

    نورآباد ممسنی؛ شهری که شاهد سرکوبی بزرگ و خونین بود

  • کانادا در تلاش برای پیمودن دو مسیر در یک زمان: دعوت به دیپلماسی و فشار بر جمهوری اسلامی
    تحلیل

    کانادا در تلاش برای پیمودن دو مسیر در یک زمان: دعوت به دیپلماسی و فشار بر جمهوری اسلامی

  • از چهارراه تا پادگان؛ کودک‌سربازی، خشن‌ترین شکل کار کودک
    تحلیل

    از چهارراه تا پادگان؛ کودک‌سربازی، خشن‌ترین شکل کار کودک

•
•
•

مطالب بیشتر

بازگشت ژوزه مورینیو به رئال مادرید پس از ۱۳ سال

۲۱ خرداد ۱۴۰۵، ۲۰:۰۳ (‎+۱ گرینویچ)
بازگشت ژوزه مورینیو به رئال مادرید پس از ۱۳ سال
100%

با اعلام باشگاه رئال‌مادرید، ژوزه مورینیو با قراردادی ۳ ساله به عنوان سرمربی جدید رئال‌مادرید انتخاب شد. این مربی پرتغالی پیش از این نیز در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ هدایت کهکشانی‌ها را بر عهده داشت.

با برگزاری انتخابات ریاست باشگاه رئال‌مادرید و ابقای فلورنتینو پرز در سمت ریاست، انتقال مورینیو نیز قطعی شد.

رئال‌مادرید برای بازگرداندن این سرمربی ۶۳ ساله، نزدیک به ۱۵ میلیون یورو به بنفیکا پرداخت کرد. مورینیو در حالی قدم به مادرید می‌گذارد که در دوران حضورش در تاتنهام، آاس‌رم، فنرباغچه و بنفیکا، چندان روزهای موفقی را پشت سر نگذاشته و در ۹ فصل گذشته تنها جام لیگ کنفرانس اروپا را در سال ۲۰۲۲ با رم کسب کرده است.

او در مادرید جانشین آلوارو آربلوا می‌شود که جدایی‌اش روز سه‌شنبه قطعی شد.

افتتاحیه جذاب جام جهانی ۲۰۲۶ با اجرای ویژه شکیرا و بورنا بوی در استادیوم نوستالژیک آزتکا

۲۱ خرداد ۱۴۰۵، ۱۹:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)
افتتاحیه جذاب جام جهانی ۲۰۲۶ با اجرای ویژه شکیرا و بورنا بوی در استادیوم نوستالژیک آزتکا
100%

جام جهانی ۲۰۲۶ با مراسمی پرستاره در استادیوم آزتکا مکزیکوسیتی آغاز شد. در نخسین مراسم افتتاحیه، شکیرا و برنا بوی اجرای اصلی جشن جام جهانی را بر عهده داشتند. افتتاحیه‌های دیگری در کانادا و ایالات متحده برگزار می‌شود و در هر یک از این جشن‌ها، هنرمندان مطرح جهانی اجرا خواهند داشت.

بلیندا و گروه کومبیای لس آنجلس آزولس با اجرای مشترک «Por Ella (FIFA World Cup 2026)» اولین هیجان رات به تماشاگران دادند.

در ادامه گروه پاپ-راک مکزیکی مانا با اجرای آهنگ محبوب سال ۱۹۹۲ خود، «Oye Mi Amor»، تماشاگران را همخوان کرد.

خواننده کلمبیایی جی بالوین با رپر و خواننده کلمبیایی رایان کاسترو مجموعه‌ای پرانرژی از آثارشان را در مراسم افتتاحیه اجرا کردند.

جی بالوین با اجرای آهنگ موفق سال ۲۰۱۸ خود «Que Calor (Qué calor)» آغاز کرد و سپس با کاسترو قطعه مشترک سال ۲۰۲۶ خود «Una A La Vez» را اجرا کرد.

شکیرا و برنا بوی اجرای اصلی نخستین جشن جام جهانی را بر عهده داشتند.

شکیرا پس از اجرای جی بالوین روی صحنه آمد و برای نخستین بار قطعه «Dai Dai» را اجرا کرد. سپس برنا بوی به او پیوست و این دو در میان تشویق تماشاگران با هم همخوانی کردند.

این قطعه، آهنگ رسمی جام جهانی ۲۰۲۶ است و از صندوق آموزش جهانی فیفا حمایت می‌کند. اجرای آن‌ها با شعار «Dale, allez, let's go!» به پایان رسید.

دنی اوشن، خواننده و ترانه‌سرای ونزوئلایی، در مراسم افتتاحیه جام جهانی ۲۰۲۶ در مکزیکوسیتی با ترکیبی از پاپ لاتین، رگه‌تون و موسیقی الکترونیک روی صحنه رفت.

او با همراهی رقصندگانی از گروه باله فولکلوریکوی مکزیک، قطعه رسمی جام جهانی با عنوان «Partidazo» را اجرا کرد؛ آهنگی که در آلبوم رسمی این تورنمنت نیز حضور دارد.

پدیده محبوب سال ۲۰۲۵، یعنی عروسک‌های لابوبو، در فاصله اجرای بلینـدا و جی بالوین در ورزشگاه آزتکا دیده شدند.

در ادامه دو نفر با لباس هیولاهای پشمالو و پیراهن فوتبال وارد زمین شدند؛ یکی پوم‌پوم در دست داشت و دیگری سطل پاپ‌کورن. آن‌ها در پایان، نسخه عروسکی جام جهانی را بالا بردند.

فیفا طرح لباس هائیتی را به دلیل داشتن نمادهای سیاسی رد کرد

۲۱ خرداد ۱۴۰۵، ۱۵:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)
فیفا طرح لباس هائیتی را به دلیل داشتن نمادهای سیاسی رد کرد
100%

فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، طرح لباس تیم ملی هائیتی را در آستانه آغاز رقابت‌های جام جهانی ۲۰۲۶ رد کرد. مسئولان فیفا اعلام کردند که برخی از نمادهای حک‌شده روی این پیراهن‌ ماهیت سیاسی دارند و مغایر با قوانین مسابقات هستند.

این تصمیم در حالی اتخاذ شد که تیم ملی هائیتی باید روز یک‌شنبه در اولین دیدار خود در مرحله گروهی به مصاف اسکاتلند برود.

شرکت پوشاک ورزشی «سائتا»، سازنده این لباس‌ها، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که برای حل این مشکل با فیفا همکاری کرده است. این شرکت تشریح کرد که هدف اصلی طراحان، ارج نهادن به تاریخ، ایستادگی و روحیه مردم هائیتی بوده و آن‌ها هرگز به دنبال ارسال پیام‌های سیاسی نبوده‌اند.

مسئولان سائتا گفتند که به قوانین فیفا احترام می‌گذارند و اصلاحات مدنظر این نهاد را روی نسخه نهایی پیراهن‌ها اعمال کرده‌اند.

فیفا با طرحی مینیاتوری روی سمت راست پیراهن هائیتی که تصاویری از «نبرد ورتیر» و انقلاب آزادی‌خواهانه هائیتی را به تصویر می‌کشید، مخالفت کرده است.

این نماد به واقعه تاریخی سال ۱۸۰۳ اشاره دارد؛ زمانی که «ژان-ژاک دسالین»، رهبر انقلابی این کشور، نوار سفید را از پرچم فرانسه جدا کرد تا اولین جمهوری مستقل سیاه‌پوستان را در جهان پایه‌گذاری کند.

این طرح روی هر سه لباس اول، دوم و سوم هائیتی نقش بسته بود، اما بازیکنان این تیم در آخرین جلسات عکاسی رسمی فیفا با پیراهن‌های جدید و بدون این نماد تاریخی حاضر شدند. این دومین بار در سال جاری است که ورزشکاران هائیتی مجبور به تغییر پوشش خود می‌شوند.

پیش‌تر، کمیته بین‌المللی المپیک نیز طرح لباس اسکی‌بازان این کشور را در المپیک زمستانی میلان به دلایلی کاملاً مشابه رد کرد.

رودست یوفا به فیفا؛ داور سومالیایی پس از محرومیت از جام جهانی، سوپرجام اروپا را سوت می‌زند

۲۱ خرداد ۱۴۰۵، ۱۴:۵۰ (‎+۱ گرینویچ)
رودست یوفا به فیفا؛ داور سومالیایی پس از محرومیت از جام جهانی، سوپرجام اروپا را سوت می‌زند
100%

اتحادیه فوتبال اروپا، یوفا، اعلام کرد عمر آرتان، داور ۳۴ ساله سومالیایی، که از سوی دولت ایالات متحده اجازه حضور در آمریکا و قضاوت در جام جهانی را پیدا نکرد، به‌عنوان داور دیدار پاری‌سن‌ژرمن و استون‌ویلا در سوپرجام اروپا انتخاب شد.

یوفا در بیانیه خود نوشت: «پس از رایزنی با کنفدراسیون فوتبال آفریقا، عمر آرتان، داور اهل سومالی، برای قضاوت دیدار سوپرجام اروپا ۲۰۲۶ انتخاب شده است. این مسابقه روز ۲۱ مرداد در سالزبورگ میان پاری‌سن‌ژرمن، قهرمان لیگ قهرمانان اروپا و استون‌ویلا، فاتح لیگ اروپا، برگزار خواهد شد.»

اتحادیه فوتبال اروپا دراین‌باره افزود: «انتصاب آرتان برای قضاوت سوپرجام اروپا در چارچوب تفاهم‌نامه همکاری اخیر میان یوفا و کنفدراسیون فوتبال آفریقا انجام شده است؛ توافقی که با هدف گسترش همکاری در حوزه‌های مختلف از جمله داوری به امضا رسیده است. یوفا و کنفدراسیون فوتبال آفریقا بر توسعه فوتبال در همه سطوح و ترویج ارزش‌هایی چون وحدت، برابری و عدم تبعیض تاکید دارند.»

بهترین داور مرد آفریقا در سال ۲۰۲۵، در پایان این فصل دیدار برگشت فینال لیگ قهرمانان آفریقا را سوت زده بود و در حالی که به‌عنوان یکی از داوران جام جهانی از سوی فیفا برگزیده شده بود، در نهایت از حضور در آمریکا منع شد تا مهم‌ترین رویداد فوتبالی جهان را از دست بدهد.

پیش‌تر رویترز گزارش داده بود که دولت آمریکا به دلیل آنچه ارتباط عمر آرتان با «افراد مظنون به عضویت در سازمان‌های تروریستی» عنوان کرده، از ورود این داور فوتبال اهل سومالی به ایالات متحده برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ جلوگیری کرده است؛ تصمیمی که در چارچوب سیاست‌های سخت‌گیرانه مهاجرتی واشینگتن و ممنوعیت سفر شهروندان ۱۲ کشور، از جمله سومالی، اتخاذ شده است.

نخستین بازی جام‌جهانی ۲۰۲۶؛ مکزیک و آفریقای جنوبی در ورزشگاه تاریخی آزتکا

۲۱ خرداد ۱۴۰۵، ۱۲:۵۴ (‎+۱ گرینویچ)
نخستین بازی جام‌جهانی ۲۰۲۶؛ مکزیک و آفریقای جنوبی در ورزشگاه تاریخی آزتکا
100%

تیم ملی مکزیک و آفریقای جنوبی نخستین بازی جام‌جهانی ۲۰۲۶ را امشب ساعت ۲۲:۳۰ در ورزشگاه تاریخی آزتکا در مکزیکو سیتی برگزار می‌کنند.

این بازی، تکرار دقیق بازی افتتاحیه جام‌جهانی ۲۰۱۰ به میزبانی آفریقای جنوبی است؛ مسابقه‌ای که در آن شلیک تماشایی سیپیوه تشابالالا با گل تساوی‌بخش رافائل مارکز پاسخ داده شد و در نهایت دو تیم به تساوی ۱-۱ رضایت دادند.

استادیوم غول‌پیکر آزتکا امشب با حضور بیش از ۸۰ هزار تماشاگر، یک رکورد بی‌نظیر را ثبت می‌کند. این ورزشگاه به نخستین استادیوم تاریخ فوتبال تبدیل می‌شود که سه بار در سال‌های ۱۹۷۰، ۱۹۸۶ و ۲۰۲۶ میزبان بازی افتتاحیه جام‌جهانی است.

مکزیک؛ تکیه بر دژ آزتکا و رکورد شکست‌ناپذیری

سبزپوشان مکزیک به لطف امتیاز میزبانی و ایستادن در رتبه چهاردهم رنکینگ فیفا، بخت بیشتری برای پیروزی در این دیدار دارند. شاگردان خاویر آگیره با آمادگی کامل پا به این تورنمنت می‌گذارند. آن‌ها در ۸ مسابقه اخیر خود طعم شکست را نچشیده‌اند که این بهترین رکورد شکست‌ناپذیری تاریخ فوتبال مکزیک قبل از ورود به جام‌جهانی است.

پیروزی در سه بازی تدارکاتی اخیر مقابل غنا، استرالیا و صربستان نیز روحیه تیمی آن‌ها را بالا برده است. البته انتظارات شدید هواداران برای کسب یک شروع طوفانی، فشار روانی سنگینی روی دوش میزبان می‌گذارد.

آفریقای جنوبی؛ تلاش بافانا بافانا برای خلق شگفتی

در سوی دیگر میدان، آفریقای جنوبی که در رتبه ۶۰ فیفا قرار دارد، پس از ۱۶ سال غیبت دوباره به صحنه جهانی برگشته است تا چهارمین حضور خود را در این مسابقات تجربه کند. روند آماده‌سازی تیم هوگو بروس به دلیل صادر نشدن به موقع ویزا و تأخیر در هماهنگی با شرایط جوی مکزیک کمی مختل شد. از طرفی، آن‌ها در سه مسابقه دوستانه اخیر خود مقابل پاناما، نیکاراگوئه و جامائیکا موفق به کسب برد نشدند. بروس قبل از مسابقه گفت که تیمش باید کاملاً به برنامه‌های تاکتیکی متعهد بماند و توجهی به جو سنگین سکوهای استادیوم داشته باشد.

این مسابقه پنجمین رویارویی تاریخ دو کشور است. در بازی‌های گذشته، مکزیک دو بار و آفریقای جنوبی یک بار پیروز شده‌اند و یک مسابقه هم مساوی شده است.

این دو تیم در گروه نخست با جمهوری چک و کره جنوبی رقابت می‌کنند. با توجه به ۴۸ تیمی شدن جام‌جهانی، علاوه بر دو تیم اول هر گروه، هشت تیم برتر رتبه سوم نیز به مرحله یک‌شانزدهم نهایی صعود خواهند کرد.