• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo
تحلیل

نیویورک‌تایمز: آتش‌بس با جمهوری اسلامی لرزان است و جهان را ناامن‌تر کرده است

۲۰ فروردین ۱۴۰۵، ۰۰:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

روزنامه نیویورک‌تایمز در تحلیلی هشدار داد که آتش‌بس تازه میان آمریکا و حکومت ایران، با وجود ایجاد امید برای کاهش تنش‌ها، از همان ساعات نخست نشانه‌هایی از بی‌ثباتی نشان داده و حتی در صورت پایان جنگ نیز پیامدهای آن می‌تواند «جهان را در موقعیتی بدتر از گذشته» قرار دهد.

در این تحلیل آمده است که کمتر از ۲۴ ساعت پس از اعلام آتش‌بس، تحولات میدانی آن را با تردید جدی مواجه کرده است. حملات گسترده اسرائیل به مناطق پرجمعیت لبنان که به کشته و زخمی شدن صدها نفر انجامید، یکی از نشانه‌های این وضعیت توصیف شده است. همزمان، کشورهای خلیج فارس نیز از حملات جدید جمهوری اسلامی خبر داده‌اند و وضعیت تنگه هرمز، که بازگشایی آن یکی از اهداف اصلی آتش‌بس عنوان شده، همچنان نامشخص است.

به نوشته نیویورک‌تایمز، این شرایط نشان می‌دهد که حتی اگر درگیری‌ها متوقف شود، اثرات جنگ بر ساختار قدرت منطقه‌ای و اقتصاد جهانی باقی خواهد ماند. این تحلیل تاکید می‌کند که بسیاری از تحلیلگران معتقدند [حکومت] ایران در پایان این جنگ خود را در موقعیتی قوی‌تر می‌بیند.

در بخش دیگری از این تحلیل، به شکاف عمیق میان خواسته‌های تهران و مطالبات واشینگتن اشاره شده است. جمهوری اسلامی در پیشنهاد خود خواستار کنترل تنگه هرمز، حفظ حق غنی‌سازی اورانیوم، خروج نیروهای آمریکایی از منطقه و دریافت غرامت شده - درخواستی که به گفته تحلیلگران، ماهیتی «حداکثری» دارد و پذیرش آن برای آمریکا دشوار است. در مقابل، کاخ سفید نیز اعلام کرده طرحی که رییس‌جمهوری آمریکا از آن به‌عنوان «قابل مذاکره» یاد کرده، با پیشنهاد رسمی حکومت ایران متفاوت است.

این تحلیل همچنین ارزیابی‌های متفاوت از نتایج جنگ را برجسته می‌کند. در حالی که دونالد ترامپ از تحقق اهداف نظامی سخن گفته، تحلیل نیویورک‌تایمز نشان می‌دهد بسیاری از این اهداف، از جمله نابودی کامل توان هسته‌ای و موشکی [حکومت] ایران یا فروپاشی ساختار قدرت در تهران، محقق نشده است. ذخایر اورانیوم غنی‌شده همچنان در اختیار ایران است، بخشی از توان موشکی آن باقی مانده و شبکه نیروهای نیابتی آن به‌رغم تضعیف، همچنان فعال است.

به نوشته این روزنامه، مهم‌ترین دستاورد حکومت ایران شاید تثبیت توانایی‌اش در اعمال فشار بر بازار جهانی انرژی باشد. کنترل تنگه هرمز - گذرگاهی که حدود ۲۰ درصد نفت جهان از آن عبور می‌کند - به جمهوری اسلامی اهرمی داده که به گفته برخی تحلیلگران، حتی از برنامه هسته‌ای نیز مؤثرتر است، زیرا اکنون در عمل به نمایش گذاشته شده است.

نیویورک‌تایمز همچنین به تداوم عدم اطمینان در بازار انرژی اشاره می‌کند و می‌نویسد حتی در صورت بازگشایی کامل تنگه هرمز، بازگشت به وضعیت عادی زمان‌بر خواهد بود و قیمت انرژی احتمالاً در سطحی بالاتر از پیش از جنگ باقی می‌ماند. علاوه بر این، ریسک‌های ژئوپلیتیک جدید به‌طور پایدار در قیمت‌ها لحاظ خواهد شد.

در جمع‌بندی، این تحلیل تاکید می‌کند که هرچند این جنگ از نظر زمانی طولانی نبوده، اما می‌تواند پیامدهایی عمیق و ماندگار داشته باشد. به باور نویسنده، جهان در نتیجه این درگیری نه‌تنها بی‌ثبات‌تر شده، بلکه با سطح بالاتری از عدم اطمینان سیاسی و اقتصادی روبه‌رو است؛ وضعیتی که حتی با پایان رسمی جنگ نیز به‌سادگی برطرف نخواهد شد.

Banner

پربازدیدترین‌ها

قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد به ۲۰۰ هزار تومان رسید و رکورد جدیدی ثبت کرد
۱

قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد به ۲۰۰ هزار تومان رسید و رکورد جدیدی ثبت کرد

۲

بلغارستان پس از تهدید جمهوری اسلامی هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکایی را از خاک خود خارج کرد

۳

جمهوری اسلامی مجید آدینه، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

۴

تلگراف: هکرهای وابسته به حکومت ایران یک نیروگاه بریتانیا را چهار روز از کار انداختند

۵

۹۲ درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: تمایلی به ازدواج یا فرزندآوری نداریم

انتخاب سردبیر

  • قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد به ۲۰۰ هزار تومان رسید و رکورد جدیدی ثبت کرد

    قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد به ۲۰۰ هزار تومان رسید و رکورد جدیدی ثبت کرد

  • جمهوری اسلامی مجید آدینه، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

    جمهوری اسلامی مجید آدینه، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

  • ۹۲ درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: تمایلی به ازدواج یا فرزندآوری نداریم

    ۹۲ درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: تمایلی به ازدواج یا فرزندآوری نداریم

  • جنگ و بحران اقتصادی موجب تعطیلی گسترده آژانس‌های مسافرتی در ایران شده است

    جنگ و بحران اقتصادی موجب تعطیلی گسترده آژانس‌های مسافرتی در ایران شده است

  • تبدیل مساجد تهران به پایگاه‌ فریب، سرکوب و کشتار معترضان در انقلاب ملی
    اختصاصی

    تبدیل مساجد تهران به پایگاه‌ فریب، سرکوب و کشتار معترضان در انقلاب ملی

  • آتش‌بس دو هفته‌ای زیر سایه جنگ روایت‌ها؛ طرح‌های متفاوت تهران و واشینگتن برای صلح

    آتش‌بس دو هفته‌ای زیر سایه جنگ روایت‌ها؛ طرح‌های متفاوت تهران و واشینگتن برای صلح