• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

کانال ۱۲ اسرائیل: تشکیلات خودگردان و چند کشور عربی خواستار اصلاحاتی در طرح صلح ترامپ هستند

۷ مهر ۱۴۰۴، ۱۰:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)

کانال ۱۲ اسرائیل گزارش داد تشکیلات خودگردان فلسطین و شماری از کشورهای عربی خواستار تغییراتی در طرح پیشنهادی دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه شده‌اند.

بر اساس این گزارش که دوشنبه هفتم مهر منتشر شد، تشکیلات خودگردان و چند کشور عربی خواهان اصلاح بند مربوط به «خلع سلاح حماس» شده‌اند و پیشنهاد کرده‌اند که به‌جای آن، از این گروه خواسته شود سلاح‌های خود را تحویل دهد.

آن‌ها همچنین خواسته‌اند که دولت مستقر در غزه پس از پایان مناقشه کنونی، به‌صورت واضح‌تری با تشکیلات خودگردان فلسطین همسو باشد.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا، ششم مهر درباره دستیابی به توافقی برای پایان جنگ در غزه ابراز خوش‌بینی کرد.

این در حالی است که رسانه‌ها از تلاش بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، برای انجام تغییراتی در طرح صلح ۲۱ ماده‌ای ترامپ خبر داده‌اند.

نتانیاهو ششم مهر تاکید کرد «هنوز هیچ‌چیز نهایی نشده»، اما اسرائیل در حال همکاری با تیم ترامپ برای پیشبرد این طرح است.

ترامپ و نتانیاهو قرار است هفتم مهر در کاخ سفید دیدار کنند.

اختلاف بر سر محل استقرار نیروهای حافظ صلح و نقش تونی بلر

کانال ۱۲ اسرائیل در ادامه گزارش داد تشکیلات خودگردان و چند کشور عربی پیشنهاد کرده‌اند نیروهای بین‌المللی حافظ صلح در مرز اسرائیل مستقر شوند و نه داخل غزه؛ پیشنهادی که ظاهرا به درخواست حماس مطرح شده است.

بر اساس این گزارش، قطر و تشکیلات خودگردان با هرگونه نقش‌آفرینی تونی بلر، نخست‌وزیر پیشین بریتانیا، در اجرای روند صلح در غزه مخالفت کرده‌اند.

روزنامه فایننشال‌تایمز چهارم مهر نوشت بلر به ‌دنبال ایفای «نقش رهبری» در اداره غزه پس از پایان مناقشه کنونی است.

شبکه قطری العربی ششم مهر به نقل از منابع آگاه گزارش داد برخی کشورهای عربی خواستار تغییراتی در طرح صلح ترامپ شده‌اند؛ از جمله اینکه تشکیلات خودگردان بلافاصله پس از توقف درگیری‌ها «نقشی فرعی» در اداره غزه بر عهده بگیرد.

العربی افزود دیگر پیشنهادهای مطرح‌شده از سوی این کشورها شامل درخواست برای عقب‌نشینی کامل اسرائیل از نوار غزه و توقف فعالیت‌های مسلحانه حماس بدون الزام به خلع سلاح این گروه است.

در این گزارش به نام کشورهای عربی و هویت منابع آگاه اشاره‌ای نشده است.

تحولات اخیر در حالی رقم می‌خورد که اسرائیل با وجود افزایش انتقادات بین‌المللی، از عملیات خود در شهر غزه صرف‌نظر نکرده است.

ارتش اسرائیل هفتم مهر اعلام کرد نیروهای هوایی، دریایی و زمینی این کشور به‌طور هم‌زمان در حال انجام عملیات در غزه هستند و سربازان اسرائیلی به پیشروی در داخل شهر غزه ادامه می‌دهند.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
۱
اختصاصی

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

۲
تحلیل

حرکت روی لبه تیغ؛ تلاش پکن برای ایستادن در میانه جنگ

۳

تشدید شکاف میان آمریکا و بریتانیا در قبال ایران؛ ترامپ استارمر را به «حفاری نفتی» فراخواند

۴

گاردین: تهران با نزدیک شدن به اروپا می‌کوشد فشار را بر آمریکا افزایش دهد

۵

جی‌دی ونس: ما روشن گفته‌ایم چه می‌خواهیم، اکنون توپ در زمین جمهوری اسلامی است

Banner

انتخاب سردبیر

  • اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

    اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

  • وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است
    تحلیل

    وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است

  • فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

    فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

  • سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»
    روایت شما

    سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»

  • هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
    اختصاصی

    هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

  • پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

    پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

•
•
•

مطالب بیشتر

ارتش اسرائیل: یکی دیگر از فرماندهان حملات هفتم اکتبر کشته شد

۷ مهر ۱۴۰۴، ۰۰:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

در یکی از حملات هوایی اسرائیل به شهر غزه در روز یک‌شنبه ششم مهر، فرمانده یکی از یگان‌های حماس که در عملیات هفتم اکتبر و کشتن غیرنظامیان نقش داشت، کشته شد. ارتش اسرائیل اعلام کرد که حسن محمود حسن حسین چندین حمله دیگر علیه اسرائیل در باریکه غزه را هدایت و اجرا کرده بود.

به‌گفته ارتش اسرائیل، حسن محمود حسن حسین حسین همراه با عضو دیگری از حماس به نام محمد ابوعطوی عمل می‌کرد. عطوی اکتبر سال گذشته کشته شده بود.

ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که یک‌شنبه ساختمانی بلندمرتبه در شهر غزه را که حاوی زیرساخت‌های نظامی حماس بود، هدف قرار داده است.

ارتش اسرائیل در این اطلاعیه، بار دیگر بر «سوء استفاده حماس از سازه‌های غیرنظامی و به‌کارگیری غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی» تاکید کرد.

  • نگرانی مقامات بهداشتی غزه از وضعیت زخمی‌ها، همزمان با پیشروی تانک‌های اسرائیل

    نگرانی مقامات بهداشتی غزه از وضعیت زخمی‌ها، همزمان با پیشروی تانک‌های اسرائیل

حملات هوایی اسرائیل به شهر غزه در روزهای شنبه و یک‌شنبه بیش از ۱۴۰ ساختمان در این شهر را هدف گرفت. اسرائیل ادعا می‌کند این ساختمان‌ها «انبار تسلیحات، ساختارهای فرماندهی و عوامل وابسته به گروه‌های تروریستی مختلف» بودند.

اسرائیل در پی عملیات «ارابه‌های جدعون ۲» که حدود یک ماه پیش آغاز شد، چندین ساختمان بلند در شهر غزه را هدف قرار داده و دست‌کم نیمی از این شهر را تصرف کرده است.

به گزارش اورشلیم‌پست، از آن زمان تاکنون بیش از ۸۰۰ هزار نفر از ساکنان غزه، این شهر را ترک کرده‌اند.

ارتش اسرائیل اکنون کنترل چندین محله در سراسر شهر غزه، از جمله تل‌الهوا، النادی، زیتون، شیخ عجلین، شجاعیه و تفاح را در دست دارد.

  • تحقیقات ارتش اسرائیل درباره حمله هفتم اکتبر حماس: برای چند ساعت شکست خوردیم

    تحقیقات ارتش اسرائیل درباره حمله هفتم اکتبر حماس: برای چند ساعت شکست خوردیم

نتانیاهو: طرح ترامپ برای آتش‌بس غزه هنوز نهایی نشده است

۶ مهر ۱۴۰۴، ۱۸:۱۷ (‎+۱ گرینویچ)

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، درباره طرح ۲۱ ماده‌ای آتش‌بس در غزه که از سوی دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا مطرح شده، اعلام کرد که هنوز هیچ چیز نهایی نشده است، اما اسرائیل در حال همکاری با تیم ترامپ برای پیشبرد این طرح است.

نتانیاهو یکشنبه ششم مهر در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز گفت: «ما در حال حاضر با تیم رییس‌جمهور ترامپ بر روی توافق ۲۱ ماده‌ای کار می‌کنیم. امیدواریم بتوانیم این توافق را با موفقیت به پیش ببریم.»

قرار است ترامپ و نتانیاهو دوشنبه هفتم مهر در کاخ سفید دیدار کنند.

پیشتر برخی رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که نتانیاهو تقریبا تمام دیدارها و رویدادهای برنامه‌ریزی شده خود در آمریکا را تا زمان دیدار با ترامپ لغو کرده و قصد دارد تمام تلاش خود را در یک روز باقی مانده برای وارد کردن جزئیات مورد نظر اسرائیل به این طرح اختصاص دهد.

  • طرح صلح ترامپ برای غزه، دریچه‌ای نیمه‌باز برای تشکیل دولت فلسطینی

    طرح صلح ترامپ برای غزه، دریچه‌ای نیمه‌باز برای تشکیل دولت فلسطینی

در جریان مصاحبه با فاکس نیوز، نتانیاهو تایید کرد که اسرائیل مایل است در ازای آزادی ۴۸ گروگان باقی‌مانده و پایان جنگ، به رهبران حماس اجازه خروج از غزه را بدهد.

او با تاکید بر ضرورت خلع سلاح حماس گفت: «ما می‌خواهیم گروگان‌ها را آزاد کنیم و غزه غیرنظامی شود.»

حماس: ارتباط خود با دو گروگان را از دست دادیم

همزمان با اظهارات نتانیاهو، شاخه نظامی حماس یکشنبه اعلام کرد که در جریان عملیات‌های نظامی اسرائیل در دو محله شهر غزه، ارتباط خود با دو گروگان را از دست داده است.

در بیانیه‌ای، گردان‌های قسام اعلام کردند که از اسرائیل خواسته‌اند پروازهای هوایی خود را به مدت ۲۴ ساعت، از ساعت ۱۸، در بخشی از شهر غزه متوقف کند تا گروگان‌ها از خطر خارج شوند.

100%

رویترز نوشت خانواده‌های دو گروگانی که از سوی حماس نام‌شان اعلام شده، درخواست کردند که نام آن‌ها از سوی رسانه‌ها منتشر نشود.

نتانیاهو: نقش تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه خط قرمز است

نخست‌وزیر اسرائیل تاکید کرد: «دادن نقش به تشکیلات خودگردان فلسطین در آینده غزه همچنان یک خط قرمز است.»

سوم مهر، ‌محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، در سخنرانی خود از طریق ارتباط ویدئویی در مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد که نوار غزه بخش جدایی‌ناپذیر سرزمین فلسطین است و دولت او آماده است مسئولیت اداره آن را بر عهده بگیرد.

در واکنش به این اعلام آمادگی، گیدون سعار وزیر خارجه اسرائیل، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که محمود عباس «به تعهدی که بر اساس آن تشکیلات خودگردان فلسطین تاسیس شد، یعنی مبارزه با تروریسم، عمل نمی‌کند.»

وزیر خارجه اسرائیل افزود که عباس «با پرداخت حقوق به تروریست‌ها و خانواده‌هایشان به تشویق تروریسم ادامه می‌دهد.»

نتانیاهو: اطلاعات درباره محل ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران را با آمریکا به اشتراک گذاشتم

۶ مهر ۱۴۰۴، ۱۶:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که این کشور از محل نگهداری ۴۵۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای بالا در ایران اطلاع دارد و این اطلاعات را با آمریکا به اشتراک گذاشته است.

نتانیاهو یک‌شنبه ششم مهر در گفت‌وگو با شبکه فاکس نیوز گفت: «من می‌دانم ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران کجاست.»

موضوع اورانیوم غنی‌شده در ایران یکی از موارد اختلاف میان تهران و قدرت‌های جهانی است.

نتانیاهو با تاکید بر این که «اسرائیل پیش از حملات ژوئن می‌دانست که این ذخایر نابود نخواهند شد»، افزود هدف اصلی عملیات، ظرفیت تولید اورانیوم بیشتر و تلاش برای تسلیحاتی کردن آن بوده است.

نتانیاهو بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی را گامی مثبت خواند و گفت: «باید فشار دیپلماتیک و اقتصادی بر ایران را حفظ کنیم تا روشن شود که از ازسرگیری تلاش‌هایشان برای ساخت بمب‌های هسته‌ای جهت نابودی کشور من و کشور شما (ایالات متحده) را هرگز تحمل نخواهیم کرد.»

این اظهارات پس از آن مطرح شده که روزنامه اورشلیم‌پست پیشتر گزارش داد موساد از محل نگهداری ذخایر اورانیوم غنی‌شده در ایران که هنوز هدف حمله قرار نگرفته، مطلع است.

این رسانه یک‌شنبه ۲۳ شهریور نوشت موساد با اطلاعاتی که از محل اورانیوم غنی‌شده جمهوری اسلامی در اختیار دارد، می‌تواند در صورت لزوم «مداخله کند».

در جریان جنگ ۱۲ روزه، اسرائیل بخش عمده‌ای از تاسیسات اصلی هسته‌ای ایران در نطنز، فردو و اصفهان را نابود کرد و همچنین به چند سایت هسته‌ای دیگر آسیب رساند.

با این حال، یکی از مسائل عمده درباره حملات اسرائیل و آمریکا به تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی، مربوط به سرنوشت بیش از ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده با غلظت ۶۰ درصد - نزدیک به سطح لازم برای تولید سلاح - است.

  • سخنگوی دولت: اورانیوم غنی‌شده ایران مدفون شده و در دسترس نیست

    سخنگوی دولت: اورانیوم غنی‌شده ایران مدفون شده و در دسترس نیست

عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی شنبه در آستانه اجرا شدن مکانیسم ماشه اعلام کرد: «سه کشور اروپایی و آمریکا توقع داشتند جمهوری اسلامی تمام مواد هسته‌ای خود را از دست بدهد یا همه را به آنان تحویل دهد و در مقابل آن‌ها سه یا شش ماه فعال‌سازی مکانیسم ماشه را به تعویق بیندازند.»

او افزود: «این اوج برخورد جسارت‌آمیز با ما است و ما زیر بار این ذلت نمی‌رویم.»

این در حالی است که پیشتر فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت مسعود پزشکیان، ادعا کرد اورانیوم غنی‌شده جمهوری اسلامی «در جایی مدفون شده» و دسترسی به آن وجود ندارد.

نگرانی مقامات بهداشتی غزه از وضعیت زخمی‌ها، همزمان با پیشروی تانک‌های اسرائیل

۶ مهر ۱۴۰۴، ۱۳:۴۷ (‎+۱ گرینویچ)

در آستانه دیدار دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو، رهبران آمریکا و اسرائیل، تانک‌های اسرائیلی به عمق شهر غزه پیشروی کردند. هم‌زمان مقام‌های بهداشتی غزه اعلام کردند که قادر به پاسخ‌گویی به ده‌ها تماس اضطراری نیستند و نسبت به سرنوشت ساکنان محله‌های هدف قرار گرفته ابراز نگرانی کردند.

یک‌شنبه ششم مهر، شاهدان عینی و امدادگران گفتند تانک‌های اسرائیلی نفوذ خود را به محله‌های صبرا، تل‌الهوا، شیخ رضوان و النصر گسترش داده و به سمت مرکز و مناطق غربی شهر غزه، جایی که صدها هزار نفر پناه گرفته‌اند، نزدیک شده‌اند.

خدمات اضطراری مدنی در غزه اعلام کرد اسرائیل تا اواخر شنبه ۷۳ درخواست را که از طریق سازمان‌های بین‌المللی برای نجات فلسطینی‌های زخمی در شهر غزه ارسال شده بود، رد کرده است.

ارتش اسرائیل پس از هفته‌ها حملات شدید هوایی، ۲۵ شهریور عملیات زمینی در شهر غزه را آغاز کرد. صدها هزار فلسطینی در پی هشدارهای ارتش اسرائیل در هفته‌های اخیر شهر غزه را ترک کردند اگرچه عده‌ بسیار زیادی نیز هنوز در شهر غزه باقی ماندند.

از زمان آغاز حملات زمینی، ارتش اسرائیل اعلام کرد هشدارهای تخلیه از طریق پیام‌های صوتی و متنی، پرتاب برگه‌های اطلاع‌رسانی و تماس‌های تلفنی صادر شده است.

بنابر اعلام این ارتش، در جنوب نوار غزه، یک منطقه بشردوستانه برای تخلیه‌شدگان آماده‌سازی شده که شامل گسترش بیمارستان‌های صحرایی، تعمیر و اتصال خطوط آب و تاسیسات آب‌شیرین‌کن و تامین مداوم غذا، چادر، دارو و تجهیزات پزشکی است.

100%
دست‌کم پنج کشته در حمله هوایی

ارتش اسرائیل اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته، نیروی هوایی ۱۴۰ هدف نظامی را در سراسر غزه از جمله شبه‌نظامیان و آنچه «زیرساخت‌های نظامی» خواند را مورد حمله قرار داده است.

مقام‌های بهداشت محلی گفتند در حمله هوایی به منطقه النصر غزه دست‌کم پنج نفر کشته شدند. امدادگران از ۱۶ کشته دیگر در حملات به خانه‌هایی در مرکز غزه خبر دادند که آمار تلفات روز یکشنبه را به دست‌کم ۲۱ نفر رسانده است.

دیرتر در روز یکشنبه، وزارت بهداشت غزه در بیانیه‌ای اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته دست‌کم ۷۷ نفر بر اثر آتش اسرائیل کشته شده‌اند.

به نوشته رویترز، محاصره نظامی اسرائیل باعث یک فاجعه انسانی در سراسر غزه شده است. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد چهار مرکز درمانی در شهر غزه در این ماه تعطیل شده‌اند سازمان ملل نیز می‌گوید برخی مراکز تغذیه برای بیماران دچار سوءتغذیه نیز بسته شده‌اند.

صدها هزار نفر همچنان در شهر غزه

برآورد برنامه جهانی غذا این است که از ماه گذشته تاکنون میان ۳۵۰ هزار تا ۴۰۰ هزار فلسطینی از شهر غزه گریخته‌اند، هرچند صدها هزار نفر همچنان باقی مانده‌اند.

ارتش اسرائیل تخمین می‌زند که در ماه اگوست حدود یک میلیون فلسطینی در شهر غزه حضور داشته‌اند.

اسرائیل نزدیک به دو سال پیش حملات خود به غزه را پس از حمله‌ای به رهبری حماس آغاز کرد که به گفته آمارهای اسرائیلی، حدود ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۵۱ نفر را به گروگان گرفت.

از آن زمان، نیروهای اسرائیلی بنا بر اعلام مقام‌های بهداشت غزه، بیش از ۶۶ هزار فلسطینی را در این باریکه کشته‌اند، کل جمعیت را آواره کرده‌اند و نظام بهداشت این منطقه را فلج کرده‌اند.

بنا بر اعلام ارتش اسرائیل، شهر غزه در شمال این باریکه، آخرین پناهگاه اعضای حماس به‌شمار می‌رود. اسرائیل خواهان تسلیم اعضای حماس و آزادی گروگان‌های اسرائیلی است.

۲۵ شهریور، همزمان با آغاز عملیات زمینی در شهر غزه، یسرائیل کاتز وزیر دفاع اسرائیل، در بازدید از تیپ ۱۶۲ ارتش این کشور گفت اگر حماس «همه گروگان‌ها را آزاد نکند و از سلاح‌ها دست نکشد»، غزه «ویران خواهد شد».

وزیر دفاع اسرائیل آغاز عملیات زمینی در شهر غزه را «نقطه آزمون» نامید و با اشاره به رهبران حماس گفت «برادران سینوار غزه را ویران کردند» و اگر «عزالدین ال‌حداد» به رفتار کنونی ادامه دهد، سرنوشت غزه نابودی خواهد بود.

کاتز هشدار داد که عاملان «قتل، تجاوز و سوزاندن کودکان» بهای کار خود را خواهند پرداخت و غزه «ویران خواهد شد».

100%

دیدار برنامه‌ریزی‌شده ترامپ با نتانیاهو

با اینکه ترامپ، جمعه اعلام کرد «توافقی درباره غزه» محتمل به نظر می‌رسد. حماس که اسرائیل خواستار تسلیم شدن آن است، یک‌شنبه اعلام کرد هیچ پیشنهاد تازه‌ای از میانجیگران دریافت نکرده است.

ترامپ قرار است دوشنبه، هفتم مهر در کاخ سفید با نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دیدار کند. یک سخنگوی سفارت آمریکا در اسرائیل نیز گفت مایک هاکبی، سفیر ایالات متحده در اسرائیل، به مصر سفر خواهد کرد تا در چارچوب «رایزنی‌های دیپلماتیک منظم میان سفارتخانه‌های آمریکا در منطقه» با مقام‌های مصری دیدار کند. مصر یکی از کشورهای میانجی میان اسرائیل و حماس است.

اسرائیل تحقیق درباره ناکامی حمله به رهبران حماس در دوحه را آغاز کرد

۶ مهر ۱۴۰۴، ۱۳:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شین‌بت) بررسی ویژه‌ای درباره شکست حمله اخیر به رهبران حماس در دوحه آغاز کرده است. این حمله ۱۸ شهریور با استفاده از جنگنده‌های نیروی هوایی اسرائیل انجام شد، اما ارزیابی‌ها نشان می‌دهد رهبران ارشد حماس از این عملیات جان سالم به در بردند.

بر اساس گزارشی که پایگاه خبری وای‌نت یک‌شنبه شش مهر منتشر کرد این عملیات با وجود مخالفت شماری از مقام‌های امنیتی انجام شده است.

آن‌ها هشدار داده بودند که زمان‌بندی حمله، هم‌زمان با مانور نظامی در غزه و در حالی که پاسخ حماس به طرح پیشنهادی دونالد ترامپ درباره آزادی گروگان‌ها هنوز مشخص نشده بود، مناسب نیست. با این حال بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل دستور اجرای حمله را صادر کرد.

بر اساس این گزارش، بر خلاف رویه معمول که عملیات‌های خارجی بر عهده موساد است، با توجه به مخالفت موساد با اجرای آن، اطلاعات این حمله از سوی شین‌بت ارائه شد و اداره اطلاعات نظامی ارتش نیز نقش محدودی در آن ایفا کرد.

وای‌نت ۲۲ شهریور به نقل از یک منبع بلندپایه قطری گزارش داده بود جزئیات تازه نشان می‌دهد این عملیات ناشی از یک خلاء اطلاعاتی بود که رهبران ارشد حماس از آن جان سالم به در بردند.

  • رسانه‌ها از مخالفت موساد با حمله اسرائیل به قطر گفتند؛ شلیک از فراز دریای سرخ انجام شد

    رسانه‌ها از مخالفت موساد با حمله اسرائیل به قطر گفتند؛ شلیک از فراز دریای سرخ انجام شد

این منبع بلندپایه قطری گفت حمله اسرائیل به دوحه می‌توانست پیامدهای بسیار سنگین‌تری داشته باشد زیرا قرار بود یک مقام ارشد نزدیک به نخست‌وزیر قطر نیز در محل باشد.

شین‌بت اکنون در حال بررسی صحت اطلاعات درباره محل استقرار رهبران حماس و توصیه به استفاده از مهمات نقطه‌زن است. این مهمات تنها بخشی از ساختمان را هدف قرار داد در حالی که اهداف حمله در بخش دیگری بودند.

پس از این حمله، برخی مقام‌های اسرائیلی اعلام کردند قطر نباید در بازسازی غزه نقشی ایفا کند و تاکید کردند « «قطری‌ها نباید حتی یک مدرسه در غزه بسازند.»

به گفته این مقام‌ها، ضروری است از نتایج نسبی این عملیات برای پیشبرد یک توافق احتمالی در آینده استفاده شود.

ارتش اسرائیل برآورد کرده است که قطر همچنان در تلاش‌ها برای پایان جنگ و آزادی گروگان‌ها نقش دارد، و همزمان به تقویت حماس ادامه می‌دهد.

  • ترامپ: نتانیاهو مرا از حمله به دوحه مطلع نکرد، اسرائیل دیگر به قطر حمله نمی‌کند

    ترامپ: نتانیاهو مرا از حمله به دوحه مطلع نکرد، اسرائیل دیگر به قطر حمله نمی‌کند

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، ۲۳ شهریور اعلام کرد این کشور به‌ همراه آمریکا و مصر به تلاش‌های خود برای میانجی‌گری در مذاکرات آتش‌بس غزه ادامه خواهد داد.

نخست‌وزیر قطر در جلسه مقدماتی نشست فوق‌العاده کشورهای عربی-اسلامی در دوحه تاکید کرد اسرائیل قادر نخواهد بود «تلاش‌های میانجی‌گری قطر و مصر را برای پایان دادن به جنگ در غزه متوقف کند».

مقام‌های نظامی هشدار داده‌اند که خودداری دولت اسرائیل از ایجاد هرگونه جایگزین حکومتی در غزه، چه نظامی، چه محلی، چه با حمایت کشورهای عربی یا تشکیلات خودگردان فلسطین، می‌تواند به ماندن حماس در قدرت برای دست‌کم یک سال دیگر منجر شود.