۲۸ کشور غربی، اسرائیل را بهدلیل «کشتار غیرنظامیان» محکوم کردند
گروهی متشکل از ۲۸ کشور غربی از جمله بریتانیا، فرانسه و کانادا، اعلام کردند که اسرائیل باید فورا به جنگ در غزه پایان دهد و آنچه را «کشتار غیرانسانی» فلسطینیها، از جمله صدها تن در نزدیکی مراکز توزیع غذا خواندند، محکوم کردند.
این کشورها دوشنبه ۳۰ تیر در بیانیهای مشترک، آنچه را «کمکرسانی قطرهچکانی» به فلسطینیها در غزه خواندند، محکوم کرده و اظهار داشتند «وحشتناک» است که بیش از ۸۰۰ غیرنظامی در حالی که در جستوجوی کمک بودند، کشته شدهاند.
بیشتر این کشتهشدگان در نزدیکی سایتهای بنیاد انساندوستانه غزه بودهاند. این بنیاد، با حمایت ایالات متحده و اسرائیل، جایگزین شبکهای به رهبری سازمان ملل برای توزیع کمکها در غزه شده است.
وزیران خارجه این کشورها در بیانیهای مشترک گفتند: «مدل تحویل کمک اسرائیل خطرناک است، بیثباتی ایجاد میکند و کرامت انسانی را از مردم غزه سلب میکند. رنج غیرنظامیان در غزه به عمق تازهای رسیده است.»
وزارت خارجه اسرائیل در پاسخ گفت که این بیانیه «از واقعیت جداست» و پیام اشتباهی به حماس میفرستد.
در بیانیه اسرائیل آمده است: «این بیانیه نتوانسته تمرکز فشار را بر حماس حفظ کند و نقش و مسئولیت حماس را در این وضعیت نادیده میگیرد.»
بیشتر مناطق غزه طی بیش از ۲۱ ماه جنگ به ویرانه تبدیل شدهاند. جنگی که از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد؛ زمانی که شبهنظامیان تحت رهبری حماس به داخل اسرائیل نفوذ کرده و بنا بر آمار اسرائیل، هزار و ۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۵۱ گروگان را به غزه بردند.
عملیات نظامی اسرائیل در غزه، بنا بر اعلام مقامات بهداشت غزه، تاکنون جان بیش از ۵۹ هزار فلسطینی را گرفته است.
تازهترین کشتهها، دوشنبه و همزمان با آغاز عملیات جدید از سوی اسرائیل در مرکز غزه جان باختند.
درخواست برای پایان جنگ و ارسال کمکها از سوی حدود ۲۰ کشور اروپایی، همچنین کانادا، استرالیا و نیوزیلند صورت گرفته که متحدان اسرائیل و همچنین متحدان نزدیکترین پشتیبان آن، یعنی ایالات متحده محسوب میشوند.
واکنش سازمان ملل
خبرگزاری رویترز نوشت که بنیاد انساندوستانه غزه از شرکتهای امنیتی و لجستیکی خصوصی آمریکایی برای رساندن کمکها به داخل غزه استفاده میکند.
پیشتر اسرائیل اعلام کرده بود سیستم تحت رهبری سازمان ملل به حماس اجازه داده تا کمکهای بشردوستانه را غارت کند.
حماس این اتهام را رد میکند.
سازمان ملل متحد مدل بنیاد انساندوستانه غزه را «ناایمن و ناقض معیارهای بیطرفی بشردوستانه» خوانده اما بنیاد انساندوستانه غزه، این اتهامات را نمیپذیرد.
کشورهای صادرکننده بیانیه گفتند که اسرائیل از ارائه کمکهای حیاتی جلوگیری میکند و از این کشور خواستند تا به تعهدات خود تحت قوانین بینالمللی بشردوستانه پایبند باشد.
آنها از اسرائیل خواستند که فورا محدودیتها را بردارد تا جریان کمکها آزاد شود و به سازمانهای بشردوستانه و سازمان ملل اجازه دهد تا با ایمنی و اثربخشی فعالیت کنند.
کشورهای غربی در پایان افزودند که آمادهاند گامهای بیشتری برای حمایت از آتشبس فوری و طی «مسیر سیاسی بهسوی امنیت و صلح» برای اسرائیلیها و فلسطینیها، بردارند.