طبق اطلاعیه رسمی بانک مرکزی، دستگاههای پوز بانکی پس از «اختلالهای لحظهای بین ساعات ۱۱:۱۶ تا ۱۱:۵۱» اکنون پایدار بوده و تمامی پایانههای فروش بهطور کامل عملیاتی هستند.
همزمان، پیامهای مردمی که به دست ایراناینترنشنال رسیده، حاکی از آن است که در مناطقی چون اصفهان، کرج و مشهد، اختلال چند ساعته بوده و علاوه بر دستگاههای کارتخوان فروشگاهی، شهروندان قادر به نقل و انتقال پول یا برداشت وجه از عابربانکها نبودهاند.
در همین حال دیجیاتو گزارش داد اختلال به شبکه شاپرک مربوط بوده است.
شبکه الکترونیکی پرداخت کارت که به اختصار «شاپرک» خوانده میشود، شرکتی است برای ساماندهی نظام پرداخت الکترونیکی که در سال ۱۳۹۰ به وجود آمد. شاپرک زیرمجموعه بانک مرکزی است و کلیه پرداختها از و به هر بانکی، از مسیر آن میگذرد.
از اوایل تیرماه و در جریان جنگ ۱۲ روزه، شبکه بانکی جمهوری اسلامی با اختلالات گستردهای روبهرو شد. اینترنتبانک و همراهبانکِ بانک سپه از دسترس خارج شد. بانکی که عامل پرداخت حقوق کارکنان بخشهای نظامی بهشمار میرود.
یک گروه هکری به نام «گنجشک درنده» از حمله سایبری به بانک سپه خبر داد.
همزمان خبر اختلال در بانک پاسارگاد، منسوب به «ستاد اجرایی فرمان امام» منتشر شد.
گزارشهایی نیز از اختلال گسترده در بانک ملی منتشر شد اما رسانههای رسمی آن را تکذیب کردند.
سوم تیر، گروه سایبری «تپندگان» از هک بانک ملت خبر داد و اطلاعات بیش از ۳۲ میلیون حساب از این بانک را منتشر کرد.
این گروه افزود: «ما به اموال دست نمیزنیم و افشای این اطلاعات فقط یک زنگ خطر است.»
اکنون با جدیتر شدن بحث اینترنت طبقاتی، برخی کارشناسان درباره اختلال شبکه شاپرک، به جز هک و حمله سایبری، احتمال تست شبکه ملی اطلاعات یا همان «اینترانت ملی» را مطرح کردند.