دستکم ۲۱ نوکیش مسیحی در شش شهر ایران بازداشت شدند

بر اساس گزارش منابع حقوقبشری، در هفتههای گذشته و پس از اعلام آتشبس میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، دستکم ۲۱ شهروند مسیحی در شش شهر ایران بهدست ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شدهاند.
بر اساس گزارش منابع حقوقبشری، در هفتههای گذشته و پس از اعلام آتشبس میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، دستکم ۲۱ شهروند مسیحی در شش شهر ایران بهدست ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شدهاند.
سازمان «ماده ۱۸»، جمعه ۲۰ تیرماه با اعلام این خبر نوشت این بازداشتها در شهرهای تهران، کرمان، کرمانشاه، رشت، ارومیه و ورامین صورت گرفته است.
در این گزارش به هویت افراد بازداشت شده، زمان دقیق دستگیری آنها و اتهامات مطرح شده در خصوص این افراد اشارهای نشده است.
بر اساس این گزارش، برخی از این شهروندان مسیحی با اتهاماتی مواجه شدهاند که در مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی تحت عنوان تشدید مجازات «جاسوسی و همکاری با کشورهای متخاصم» مطرح شده است.
بر اساس قانون جدید مجلس، هرگونه فعالیت «اطلاعاتی و جاسوسی و اقدام عملیاتی» برای اسرائیل، آمریکا یا «سایر رژیمها و گروههای متخاصم یا برای هر یک از عوامل وابسته به آنها برخلاف امنیت کشور یا منافع ملی»، افساد فیالارض محسوب شده و مشمول مجازات «اعدام» است.
هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان، جمعه ۲۰ تیرماه با تاکید بر اینکه ابهامات و ایرادات طرح مجلس برای «تشدید مجازات جاسوسی» قابل رفع است، گفت: «چون موضوعات کیفری بحثهای دقیقی است، ابهامات و ایراداتی وجود داشت که باید برطرف شود.»
سازمان «ماده ۱۸» در بخشی از گزارش خود با بیان اینکه ابهام در چنین اتهاماتی و عدم شفافیت در مفاهیم آنها، مسئلهای است که در طول ۴۶ سال گذشته همواره وجود داشته است، نوشت طی این سالها، گروههای مختلف شهروندان با اتهاماتی از جمله «اقدام علیه امنیت ملی» یا «تبلیغ علیه نظام» روانه زندان شدهاند.
پیش از این در ۱۱ تیر، ۵۷ نفر از اساتید دانشگاه، وکلا و حقوقدانان کشور در بیانیهای، با انتقاد از طرح جدید مجلس، آن را فاجعهای برای نظام قانونی و قضایی کشور توصیف کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده بود: «راه حل مشکلات روزافزون کشور، افزایش بازداشتهای بیضابطه، تشدید رویکردهای امنیتی و محدود کردن حقوق شهروندی نیست. این طرح باید کنار گذاشته شود.»
از سوی دیگر، در هفتههای گذشته، گزارشهای متعددی از بازداشت شهروندان از جمله فعالان مدنی، یهودیان، بهائیان، معترضان و نوکیشان مسیحی، منتشر شده است.
جمهوری اسلامی طی سالهای اخیر با افزایش فشار بر جامعه نوکیشان مسیحی، شمار زیادی از آنان را صرفا به دلیل تغییر دین یا مشارکت در مراسم مذهبی به احکام سنگین زندان، تبعید و محرومیتهای اجتماعی محکوم کرده است.
با وجود به رسمیت شناخته شدن مسیحیت در قانون اساسی جمهوری اسلامی، حکومت ایران با گرویدن مسلمانان به مسیحیت برخورد امنیتی میکند و در دهههای گذشته، صدها نفر از نوکیشان مسیحی را بازداشت و تعدادی از آنان را به زندان محکوم کرده است.
سرکوب نوکیشان مسیحی در ایران در حالی ادامه دارد که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی، هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.