سزارین برنامهریزی شده، خطر ابتلا به سرطان خون را در کودک افزایش میدهد

یک پژوهش تازه مشخص کرد کودکان متولد شده با سزارین برنامهریزی شده، ۲۹ درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان خون هستند.
یک پژوهش تازه مشخص کرد کودکان متولد شده با سزارین برنامهریزی شده، ۲۹ درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان خون هستند.
به گزارش دیلی میل، پژوهشگران سوئدی در تحقیقی گسترده دریافتند کودکان متولد شده از طریق عمل سزارین برنامهریزی شده، ۲۹ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به رایجترین نوع سرطان در کودکان قرار دارند.
محققان اطلاعات دو میلیون و ۵۰۰ هزار کودک متولد شده در دو دوره ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۹ و ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۵ را بررسی کردند. نتایج نشان داد ۱۵.۵ درصد از این کودکان با عمل سزارین متولد شدهاند که بخشی برنامهریزی شده و بخشی در شرایط اورژانسی انجام شده است.
از مجموع کودکانی که مورد بررسی قرار گرفتند، هزار و ۴۹۵ نفر به سرطان خون مبتلا شدهاند.
خطر بیشتر در نوع خاصی از سرطان خون
نتایج مشخص کرد که خطر ابتلا به «لوسمی لنفوبلاستیک حاد» که رایجترین نوع سرطان خون در کودکان محسوب میشود، در کودکان متولد شده با سزارین برنامهریزی شده ۲۱ درصد بیشتر از کودکان متولد شده به صورت زایمان طبیعی بوده است.
این رقم در مورد لوسمی لنفوبلاستیک حاد نوع «بی» که حدود ۸۰ درصد موارد سرطان خون کودکان را تشکیل میدهد، به ۲۹ درصد افزایش یافت.
یافتهها همچنین حاکی از آن است که پسران و نوزادان کوچکتر بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
دکتر کریستینا-اوماورفیا کامپیتسی، نویسنده اصلی این تحقیق، دلیل افزایش خطر ابتلا به سرطان را عدم مواجهه نوزاد با فشار زایمان طبیعی و همچنین عدم تماس با باکتریهای مفید موجود در کانال زایمان دانست.
تفاوت بین انواع سزارین
کارشناسان معتقدند احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماریهایی مانند آسم و حساسیتهای غذایی در نوزادان متولد شده از طریق سزارین برنامهریزی شده وجود دارد اما در مورد سزارین اورژانسی که پس از شروع زایمان طبیعی انجام میشود، نوزاد تا حدودی در معرض این عوامل قرار گرفته و خطر کمتر است.
دکتر کامپیتسی تاکید کرد عمل سزارین بخش مهم و گاهی حیاتی در مراقبتهای زنان و زایمان محسوب میشود و مادران نباید نسبت به سزارینهای ضروری پزشکی نگران باشند.
او افزود: «زمانی که این یافتهها را با مطالعات دیگری کنار هم قرار دهیم که افزایش خطر آسم، آلرژی یا دیابت نوع یک را در کودکان متولد شده با سزارین برنامهریزی شده نشان میدهند، ضرورت بازنگری در سزارینهای غیرضروری آشکار میشود.»
پیامدهای گستردهتر
این تحقیق بخشی از مطالعات گستردهتری است که تاثیر نحوه تولد بر سلامت طولانیمدت کودکان را بررسی میکند.
محققان معتقدند مواجهه با میکروارگانیسمهای مفید در طول زایمان طبیعی نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی نوزادان ایفا میکند.
نرخ انجام عمل سزارین در بسیاری از کشورها رو به افزایش است و پزشکان و والدین باید تعادلی بین ضرورتهای پزشکی و خطرات احتمالی این نوع زایمان برقرار کنند.
نتایج این مطالعه از سوی موسسه کارولینسکای استکهلم در مجله بینالمللی سرطان منتشر شده است.