• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

عملیات «نارنیا»؛ ترور همزمان متخصصان هسته‌ای ایران با سلاحی ویژه

۳۰ خرداد ۱۴۰۴، ۰۲:۲۱ (‎+۱ گرینویچ)

به گزارش شبکه ۱۲ اسرائیل، در جریان حمله آغازین اسرائیل به ایران که «عملیات نارنیا» نام گرفته، ۹ نفر از ۱۰ متخصص ارشد هسته‌ای جمهوری اسلامی به‌طور همزمان کشته شدند.

این شبکه اعلام کرد که ترور این دانشمندان با استفاده از «سلاحی ویژه» انجام شده که جزئیات آن به دلایل امنیتی قابل انتشار نیست.

متخصص دهم نیز اندکی پس از سایرین، در همان عملیات شبانه پنج‌شنبه به جمعه، کشته شد؛ عملیاتی که شامل حملات به برنامه موشکی بالستیک حکومت ایران، تاسیسات هسته‌ای نطنز و همچنین هدف قرار دادن برخی فرماندهان ارشد نظامی جمهوری اسلامی بود.

بر اساس این گزارش، همه متخصصان هسته‌ای در حالی که در رختخواب و در خانه‌هایشان خواب بودند، هدف قرار گرفتند. مقامات اسرائیلی تصمیم گرفته بودند این ترورها به صورت هم‌زمان انجام شود تا امکان هشدار دادن به هدف‌ها وجود نداشته باشد.

یک مقام ارشد اسرائیلی به شبکه ۱۲ گفته است که این متخصصان هسته‌ای گمان می‌کردند در خانه‌های خود از خطر ترور در امان هستند، در حالی که پیش از این، کارشناسان ارشد هسته‌ای ایران عمدتاً در مسیر خانه تا محل کار هدف حمله قرار می‌گرفتند.

گزارش شبکه ۱۲ می‌افزاید که اسرائیل از مدت‌ها پیش متخصصان هسته‌ای ایران را تحت نظر داشته و این ۱۰ نفر از ماه نوامبر سال گذشته برای ترور نشان‌گذاری شده بودند.

مقامات اطلاعاتی اسرائیل معتقدند که ترور این کارشناسان هسته‌ای مهم‌ترین بخش عملیات نارنیا بوده، چرا که به گفته یکی از منابع ارشد، فرماندهان نظامی با تجهیزات نظامی قابل جایگزینی هستند، اما دانشی که در اختیار این متخصصان قرار داشت، به آسانی قابل بازیابی نیست.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
۱
اختصاصی

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

۲
تحلیل

حرکت روی لبه تیغ؛ تلاش پکن برای ایستادن در میانه جنگ

۳

تشدید شکاف میان آمریکا و بریتانیا در قبال ایران؛ ترامپ استارمر را به «حفاری نفتی» فراخواند

۴

گاردین: تهران با نزدیک شدن به اروپا می‌کوشد فشار را بر آمریکا افزایش دهد

۵

جی‌دی ونس: ما روشن گفته‌ایم چه می‌خواهیم، اکنون توپ در زمین جمهوری اسلامی است

Banner

انتخاب سردبیر

  • اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

    اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

  • وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است
    تحلیل

    وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است

  • فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

    فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

  • سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»
    روایت شما

    سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»

  • هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
    اختصاصی

    هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

  • پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

    پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

•
•
•

مطالب بیشتر

اسرائیل با یا بدون آمریکا به‌زودی تاسیسات هسته‌ای فردو را هدف قرار می‌دهد

۳۰ خرداد ۱۴۰۴، ۰۱:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

دو منبع امنیتی اسرائیلی به ایران‌اینترنشنال گفته‌اند اسرائیل امیدوار است آمریکا با توان تسلیحاتی برترش تاسیسات فردو را نابود کند، اما در صورت نیاز و برای بهره‌گیری از برتری نظامی به‌دست‌آمده، ممکن است در روزهای آینده به‌تنهایی حمله کند.

این منابع تاکید کرده‌اند که همچنان محتمل‌ترین سناریو اقدام مشترک با آمریکا در بازه زمانی ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده است. به گفته آنها، حمله ممکن است از جمعه شب آغاز شود، اما اسرائیل نگران از دست رفتن فرصت طلایی برتری نظامی است که این هفته به دست آورده است. یکی از منابع اطلاعاتی اسرائیل با بیان اینکه «برای وادار کردن ایران به امتیازدهی و بازگرداندن آن به میز مذاکره، تنها راه، اقدام آمریکا است»، افزود: «ما به ترامپ نیاز داریم که طی دو تا سه روز آینده این کار را انجام دهد. اما ترامپ در حال حاضر به شدت غیرقابل پیش‌بینی است و هر احتمالی وجود دارد.»

تاسیسات فردو که در اعماق کوه ساخته شده، تاکنون در حملات نظامی اسرائیل که حکومت ایران را غافلگیر کرده بود، آسیب ندیده است. به گفته یکی از منابع امنیتی اسرائیل، «پنجره فرصت برای نابودی این سایت در حال بسته شدن است و ارتش اسرائیل ماه‌هاست که برای این عملیات برنامه‌ریزی کرده است.» او تاکید کرد که باز بودن مسیرهای هوایی به ایران محدود است و نمی‌تواند برای همیشه ادامه یابد و تصمیم آمریکا باید به سرعت گرفته شود، در غیر این صورت این فرصت از دست خواهد رفت.

این منبع افزود: «با بالا رفتن قیمت نفت و اثرگذاری جنگ بر اقتصاد جهانی، قدرت‌های جهانی ممکن است به‌زودی صبر خود را از دست بدهند. بنابراین آمریکا باید در این بازه ۴۸ تا ۷۲ ساعته از این فرصت استفاده کند.»

با توجه به محدودتر بودن توان بمب‌افکن‌های اسرائیلی در مقایسه با نیروی هوایی آمریکا، حمله به فردو برای اسرائیل بسیار پیچیده‌تر خواهد بود. این منبع امنیتی گفت: «اسرائیل توانایی بمب‌افکن‌های بی-۵۲ برای پرتاب بمب‌های ۱۴ تنی که بتواند به قلب تاسیسات هسته‌ای ایران نفوذ کند را ندارد.» به گفته او، جنگنده‌های اف-۱۵ اسرائیل می‌توانند با محموله‌ای در حدود ۴۰۰ کیلوگرم تا فاصله حدود ۲ هزار کیلومتری پرواز کنند که این عملیات را به مراتب دشوارتر و زمان‌برتر می‌کند.

بر اساس گزارشی از وال استریت ژورنال، نابودی فردو مستلزم استفاده از بمب فوق‌سنگین جی‌بی‌یو-۵۷ موسوم به «نفوذگر مهمات عظیم» است که تاکنون هرگز در جنگ به کار نرفته است. این بمب قادر است ۲۰۰ فوت (حدود ۶۰ متر) در دل کوه نفوذ کند و سپس منفجر شود. آمریکا حدود ۲۰ بمب از این نوع در اختیار دارد که توسط بمب‌افکن‌های پنهانکار بی-۲ حمل می‌شود.

در همین حال، دونالد ترامپ روز چهارشنبه در کاخ سفید با حفظ ابهام در موضع‌گیری خود به خبرنگاران گفت: «ممکن است این کار را بکنم، ممکن است نکنم. هیچ‌کس نمی‌داند من چه تصمیمی خواهم گرفت.»

آیین اورتون، مدیر اجرایی موسسه «اقدام علیه خشونت مسلحانه» به ایران‌اینترنشنال گفت که با وجود ضربات سنگینی که به ایران وارد شده، تهران ممکن است به جنگ ادامه دهد. او گفت: «ایران ممکن است از نظر توان نظامی متعارف با آمریکا برابری نکند، اما از بازدارندگی پراکنده‌ای برخوردار است؛ از جمله نیروهای نیابتی مسلح در منطقه، توانمندی‌های جنگ سایبری و دستگاه ایدئولوژیکی که مرگ را نه شکست بلکه پیروزی جلوه می‌دهد. اگر رژیم آیت‌الله‌ها مداخله آمریکا را تهدیدی وجودی بداند، تسلیم نخواهد شد بلکه تنش را تشدید خواهد کرد.»

شب پرتنش ایران: حملات موشکی و پهپادی، فعال شدن گسترده پدافند هوایی در شهرهای مختلف

۳۰ خرداد ۱۴۰۴، ۰۱:۲۱ (‎+۱ گرینویچ)

شامگاه پنجشنبه، ایران یکی از پرتنش‌ترین شب‌های خود را تجربه کرد؛ شبی که در آن مجموعه‌ای از حملات هوایی و پهپادی و فعال شدن گسترده پدافند هوایی در شهرهای مختلف کشور گزارش شد.

بنا بر گزارش‌های محلی و منابع خبری، صدای انفجارها، لرزش زمین و شلیک سامانه‌های پدافندی در نقاط مختلف ایران، از شمال تا مرکز کشور، ساکنان را دچار هراس کرد.

در شمال کشور، پس از هشدار تخلیه ارتش اسرائیل، شهر صنعتی رشت هدف دست‌کم چهار موشک قرار گرفت و صدای انفجارها و لرزش‌ها تا مناطق اطراف، از جمله منطقه مطهری و حتی فومن، احساس شد. پدافند هوایی رشت بلافاصله به حالت آماده‌باش درآمد و منابع محلی از شنیده شدن صدای چهار انفجار در این شهر خبر دادند. همچنین صدای انفجارهایی در بابلسر و بابل گزارش شد و پدافند هوایی دماوند نیز فعال شد.

در پایتخت، پدافند هوایی در نقاط مختلف تهران از جمله نیاوران، پاکدشت، ری، مناطق مرکزی و شرق تهران و همچنین جنوب غربی و غرب پایتخت به حالت عملیاتی درآمد. شاهدان از شنیده شدن صدای چندین انفجار مهیب در مناطق شمالی، شرقی و غربی تهران خبر داده‌اند و گفته می‌شود دود غلیظی در آسمان لویزان مشاهده شده است. فعال شدن چندین باره پدافند هوایی ری نیز از دیگر تحولات این شب پر التهاب بود.

کرمانشاه، اصفهان و سپاهان شهر هم از مناطقی بودند که فعالیت شدید سامانه‌های پدافندی در آن‌ها گزارش شد. در اهواز نیز صدای پدافند و انفجار شنیده شد. همزمان، پایگاه سپاه پاسداران در بستان‌آباد هدف حمله پهپادی منتسب به اسرائیل قرار گرفت که به گفته منابع محلی، صدای انفجارهایی در این منطقه شنیده شد و تعدادی از پرسنل سپاه کشته شدند.

رویترز: هدف حملات اسرائیل فرو ریختن پایه‌های حکومت خامنه‌ای در ایران است

۲۹ خرداد ۱۴۰۴، ۱۶:۲۴ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری رویترز در گزارشی تحلیلی نوشت که کارزار گسترده حملات هوایی اسرائیل فراتر از نابودی سانتریفیوژهای هسته‌ای و توان موشکی جمهوری اسلامی است.

این خبرگزاری پنج‌شنبه ۲۹ خرداد به نقل از مقام‌های اسرائیلی، غربی و منطقه‌ای گزارش داد که این حملات با هدف در هم شکستن پایه‌های حکومت علی خامنه‌ای و نزدیک کردن آن به مرز فروپاشی انجام می‌شود.

این منابع به رویترز گفتند بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، خواهان آن است که جمهوری اسلامی به‌اندازه‌ای تضعیف شود که ناگزیر به دادن امتیازهای بنیادی از جمله کنار گذاشتن دائمی غنی‌سازی هسته‌ای، برنامه موشک‌های بالستیک و حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی در سراسر منطقه شود. نتانیاهو همچنین قصد دارد حکومت خامنه‌ای را به‌شدت فلج کند.

یک مقام ارشد منطقه‌ای که رویترز نامش را اعلام نکرد، گفت: «هدف این کارزار فرسودن توانایی رژیم در نمایش قدرت و حفظ انسجام داخلی آن است.»

بزرگ‎‌ترین بحران موجودیتی جمهوری اسلامی

به‌نوشته رویترز، حکومت اسلامی ایران با بحرانی موجودیتی روبه‌روست که از زمان انقلاب ۱۳۵۷ بی‌سابقه است. حتی جنگ هشت ساله ایران و عراق نیز تهدیدی تا این اندازه مستقیم برای حکومت آخوندها ایجاد نکرد. اسرائیل به عنوان پیشرفته‌ترین قدرت نظامی خاورمیانه می‌تواند در هر نقطه‌ای از ایران با پهپادها، جنگنده‌های پیشرفته اف-۳۵، عملیات ترور به‌دست ماموران موساد و جنگ سایبری به جمهوری اسلامی ضربه بزند. در روزهای اخیر، اسرائیل دامنه اهداف خود را به نهادهای دولتی مانند پلیس و ساختمان صداوسیمای دولتی در تهران گسترش داده است. به گفته چهار منبع دولتی و دیپلماتیک، دولت نتانیاهو دست‌کم برای دو هفته حملات هوایی شدید برنامه‌ریزی کرده است، گرچه سرعت عملیات بستگی به مدت زمان لازم برای نابودی انبارهای موشکی و توان پرتابی جمهوری اسلامی دارد.

دنیس راس، فرستاده پیشین آمریکا در امور خاورمیانه و مشاور چند دولت ایالات متحده، بر این باور است که جمهوری اسلامی تحت فشار است و شاید پس از حذف بخش بزرگی از حلقه نزدیکان خامنه‌ای، آسیب به زیرساخت‌های هسته‌ای و سایت‌های موشکی، و کشته شدن فرماندهان ارشد امنیتی، به سمت مذاکره حرکت کند.

راس که اکنون عضو موسسه واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک است، گفت: «به نظرم حکومت احساس آسیب‌پذیری می‌کند.»

او تاکید کرد هدف اصلی اسرائیل فلج کردن برنامه‌های هسته‌ای و موشکی ایران است، اما اذعان داشت: «اگر حکومت در نتیجه این حملات سقوط کند، اسرائیل ناراحت نخواهد شد.»

به‌رغم لحن تهدیدآمیز دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا در روزهای اخیر، به گفته راس، اگر تهران راهی قابل اعتماد برای رسیدن به توافق ارائه دهد، هنوز این احتمال وجود دارد که ترامپ آن را بپذیرد. اما پس از آنکه ایران در شش دور قبلی مذاکرات هسته‌ای با آمریکا هیچ امتیازی نداد، واشینگتن پیش از حمایت از آتش‌بس خواهان تضمین‌های جدی در خصوص اهداف خود، از جمله کنار گذاشتن دائمی غنی‌سازی، خواهد بود. راس گفت: «فکر می‌کنم هزینه‌ای که جمهوری اسلامی باید بپردازد بالا خواهد بود.»

خواسته مهم: عقب‌نشینی خامنه‌ای بدون تحقیر

دو منبع نزدیک به جمهوری اسلامی، که نامشان اعلام نشده، به رویترز گفتند برای حکومت اجازه دادن به خامنه‌ای ۸۶ ساله برای عقب‌نشینی بدون تحقیر، موضوعی کلیدی است. به‌گفته آنها، اگر عزت یا چشم‌انداز بقای او سلب شود، ممکن است به جنگ تمام‌عیار دست بزند. پس از آنکه ترامپ روز سه‌شنبه در شبکه‌های اجتماعی خواستار «تسلیم بی‌قید و شرط» ایران شد، خامنه‌ای در سخنرانی تلویزیونی هشدار داد که هرگونه مداخله نظامی آمریکا به «آسیب‌های جبران‌ناپذیر» منجر خواهد شد. نتانیاهو نیز در روزهای اخیر آشکارا از احتمال تغییر رژیم سخن گفته و به ایرانیان وعده داده است «روز آزادی در راه است».

دولت‌های منطقه نگرانند اوضاع از کنترل خارج شود و ایران - کشوری با ۹۰ میلیون جمعیت و تنوع قومی که مرز میان خاورمیانه و آسیاست - به هرج‌ومرج کشیده شود یا جنگی آغاز شود که به فراتر از مرزهایش گسترش یابد.

انور قرقاش، مشاور رییس‌ امارات متحده عربی، گفت: «شما نمی‌توانید منطقه را با نیروی قهری بازسازی کنید. شاید برخی مشکلات حل شود اما مشکلات دیگری ایجاد خواهد شد.»

در حالی که کشورهای سنی خلیج فارس به‌طور علنی حملات اسرائیل را محکوم کرده‌اند، اما تحلیلگران می‌گویند رهبران ریاض و ابوظبی به‌طور پنهانی از تضعیف رقیب شیعه خود، که زیرساخت‌های حیاتی آنها از جمله تاسیسات نفتی را هدف قرار داده، استقبال می‌کنند.

از نظر نظامی، تهران گزینه‌های اندکی دارد. اسرائیل کنترل آسمان ایران را به دست گرفته و بیشتر پدافند هوایی آن را نابود کرده است. بخش زیادی از انبار موشک‌های بالستیک ایران نیز آسیب دیده و حدود ۴۰۰ موشک شلیک‌شده آن عمدتا با سامانه‌های پدافندی چندلایه اسرائیل منهدم شده‌اند. پرسش این است که وقتی موشک‌ها تمام شد، چه می‌ماند؟

رویترز در ادامه گزارش خود نوشته شاید با وجود پراکندگی اپوزیسیون ایران و نبود نشانه‌ای از شکاف در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که ۲۵۰ هزار نیروی رسمی و داوطلب بسیجی دارد، چشم‌اندازی برای فروپاشی سریع نخبگان حاکم دیده نشود. در خیابان‌های تهران خبری از اعتراضات عمده نیست و بسیاری از ایرانیان از حملات اسرائیل خشمگین‌اند. بدون تهاجم زمینی یا خیزش داخلی، تغییر نظام سیاسی در ایران دور از دسترس است.

ترامپ روز سه‌شنبه تهدیدی ضمنی علیه خامنه‌ای مطرح کرد و گفت که سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا محل اقامت او را می‌دانند اما «فعلاً» قصد کشتن او را ندارند.

ترور حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان، این گروه را دچار آشفتگی کرد، اما هستند کسانی که هشدار می‌دهند کشتن خامنه‌ای ممکن است چنین تاثیری نداشته باشد زیرا به گفته یکی از آنها، «قدرت واقعی اکنون در دست مجتبی، پسر خامنه‌ای، و سپاه است که با وجود از دست دادن فرماندهان کلیدی، همچنان ستون فقرات حکومت است.»

در عین حال روشن نیست که کشتن خامنه‌ای که هنوز برای شمار قابل توجهی از شیعیان رهبری مذهبی نیز محسوب می‌شود، چه پیامدهای احتمالی می‌تواند داشته باشد.

آنچه در هفتمین روز جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل گذشت

۲۹ خرداد ۱۴۰۴، ۱۵:۰۲ (‎+۱ گرینویچ)

پنج‌شنبه ۲۹ خرداد، در هفتمین روز جنگ میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، حملات اسرائیل به مناطق مختلف ایران، به‌ویژه تهران، اراک، اصفهان و نطنز همچنان ادامه یافت. در این روز نت‌بلاکس گزارش داد که اکنون ۲۴ ساعت از قطع سراسری اینترنت در ایران می‌گذرد.

این گزارش در شرایطی تنظیم شده که در سایه عدم دسترسی شهروندان به اینترنت جهانی در ایران، بسیاری از مخاطبان ایران‌اینترنشنال موفق به ارسال گزارش‌ها، تصاویر و ویدیوهای خود نشدند.

گزارش‌های مردمی تصویری دقیق‌تر و واقعی‌تر از شرایط موجود در ایران ارائه می‌دهد؛ بر خلاف روایت‌های جمهوری اسلامی از شرایط این روزهای ایران که با شیوه‌های مختلف سعی در پنهان نگه‌داشتن حقیقت آن‌چه در کشور می‌گذرد، کرده است.

  • ارتش اسرائیل در حمله‌هایی هوایی اهدافی را در تهران، شیراز و سایت‌های هسته‌ای در اصفهان، نطنز، اراک و دیگر مناطق ایران قرار داد.
  • سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد که به هدف قرار دادن تاسیسات دیگر ادامه خواهد داد.
  • ارتش اسرائیل اعلام کرد حدود ۲۰ جنگنده موجی از حملات هوایی را در غرب ایران انجام دادند.
  • اسرائیل به یگان ویژه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی حمله کرد.
  • سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد که شب گذشته ۴۰ جنگنده این کشور، ده‌ها هدف نظامی را در تهران، اراک، نطنز و دیگر مناطق ایران با بیش از ۱۰۰ مهمات هدف قرار دادند.
  • ارتش اسرائیل همچنین ویدیویی گرافیکی منتشر کرد که نشان می‌دهد یک سایت تولید موشک‌های ضد تانک را که برای حزب‌الله لبنان تسلیحات تولید می‌کرد، در ایران منهدم کرده است.
  • ارتش اسرائیل تصاویر سه‌بعدی از وضعیت راکتور هسته‌ای در اراک را منتشر کرد.
  • یک مقام نظامی اسرائیل گفت دو سوم سکوهای پرتاب موشک جمهوری اسلامی در ایران هدف قرار گرفته و هنوز بیش از ۱۰۰ سکوی پرتاب دیگر وجود دارد.
  • شبکه خبر جمهوری اسلامی، تصاویری از انفجار در مجتمع آب سنگین خنداب اراک منتشر کرد.
  • آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که رآکتور تحقیقاتی آب سنگین خنداب اراک، فعالیتی نداشته و حاوی هیچ ماده هسته‌ای نبوده است.
  • برخی رسانه‌ها در ایران از حمله اسرائیل به دانشگاه «امام حسین» در تهران، متعلق به سپاه پاسداران خبر دادند.

ویدیویی که به ایران‌اینترنشنال رسیده، وقوع انفجاری را در ارتفاعات سلطان‌آباد در جنوب شیراز نشان می‌دهد.

  • خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران گزارش داد که اسرائیل به فرودگاه پیام کرج حمله کرده است.
  • آنچه در روز ششم جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل گذشت

    آنچه در روز ششم جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل گذشت

  • بنیامین نتانیاهو در پاسخ به سوالی در مورد هدف قرار دادن خامنه‌ای گفت هیچ کس از مصونیت برخوردار نیست.
  • نتانیاهو با اشاره به حمله موشکی جمهوری اسلامی که به یک بیمارستان اصابت کرد، نوشت: «ما بهای کامل این حمله را از دیکتاتورهای تهران خواهیم گرفت.»
  • کانال ۱۲ اسرائیل نوشت یک موشک ایرانی به خانه یک وزیر سابق اسرائیل در تل‌آویو اصابت کرد.
  • اسرائیل اعلام کرد: حمله موشکی حکومت ایران مرکز تحقیقات سرطان را نابود کرد
  • یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، خامنه‌ای را به «هیتلر مدرن» تشبیه کرد و گفت: «دیکتاتوری مانند خامنه‌ای نمی‌تواند به حیات خود ادامه دهد.»
  • کاتز گفت: «به ارتش دستور داده‌ایم تا شدت حملات علیه اهداف استراتژیک در ایران و مراکز حکومتی در تهران را با هدف رفع تهدیدها از سر اسرائیل و بی‌ثباتی حکومت آیت‌الله‌ها افزایش دهد.»
  • الی کوهن، وزیر انرژی اسرائیل، گفت حکومت بزدل جمهوری اسلامی ایران بهای سنگینی برای حمله به بیمارستان خواهد پرداخت.
  • بنی گانتز، وزیر دفاع پیشین اسرائیل، گفت: «در نابود کردن توانایی کسانی که با شادی شعار «مرگ بر اسرائیل، مرگ بر آمریکا» سر می‌دهند، تردید نخواهیم کرد.»
  • میری ریگو، وزیر حمل‌ و نقل اسرائیل، گفت: «زمان آن رسیده که تهران در تاریکی فرو برود.»
  • طبق اعلام سازمان امداد پزشکی «مگن دیوید آدوم»، در پی حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل دست‌کم ۱۲۹ نفر مجروح شدند؛ از جمله ۸۹ تن در منطقه غوش‌دان و ۴۰ تن در مرکز درمانی سورکا.
  • بخشی از یک موشک جمهوری اسلامی در حاشیه جاده‌ای در شهرک یهودی‌نشین آریل در کرانه باختری سقوط کرد.
  • امنیت عمومی اردن خبر داد که یک پهپاد در منطقه ابو نصیر در شمال امان، سقوط کرد و خسارات مادی به بار آورد.
  • مقامات اردن خبر دادند که یک دختر ۱۲ ساله در شرق امان بر اثر سقوط یک پهپاد زخمی شده است.
  • ارتش اسرائیل اعلام کرد که یک پهپاد ایرانی را در منطقه دره رود اردن، سرنگون کرده است.
  • رومانی حمله جمهوری اسلامی به بیمارستان سوروکا را «قویا محکوم» کرد
  • آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد رآکتور آب سنگین اراک در حمله اسرائیل آسیب دیده است.
  • کاخ سفید اعلام کرد جمهوری اسلامی قادر است ظرف «چند هفته» بمب هسته‌ای تولید کند.
  • نیویورک‌تایمز گزارش داد که جمهوری اسلامی نیروی دریایی خود را تقویت کرد.
  • اکسیوس خبر داد که ترامپ برای حمله به جمهوری اسلامی سه شرط تعیین کرده است.
  • آنچه در روز پنجم جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل گذشت

    آنچه در روز پنجم جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل گذشت

  • کاخ سفید خبر داد قرار است ترامپ امروز جلسه به‌روزرسانی اطلاعاتی را در اتاق وضعیت کاخ سفید برگزار کند.
  • ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، اعلام کرد پیام‌های روشنی از جمهوری اسلامی دریافت کرده که برای مذاکره تمایل دارد اما به شرط آنکه آتش‌بس برقرار شود.
  • چین از همه طرف‌های درگیر، به‌ویژه اسرائیل، خواست فورا با آتش‌بس، جنگ را متوقف کنند.
  • کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ ظرف دو هفته آینده درباره اقدام آمریکا علیه جمهوری اسلامی تصمیم خواهد گرفت.
  • با ادامه تبادل آتش میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رییس دولت امارات متحده عربی نوشت که عقل و مسئولیت، پایان فوری جنگ را ایجاب می‌کند.
  • وزارت امور خارجه هلند اعلام کرد که در حملات موشکی جمهوری اسلامی از ایران، خسارت جزئی به سفارت این کشور در تل آویو وارد شد اما کسی آسیب ندید.
  • شفق نیوز در گزارشی اختصاصی تایید کرد تعدادی از کارشناسان و تکنسین‌های خارجی از شرکت‌های دارای قرارداد نفتی خارج و به صورت جمعی عراق را ترک کرده‌اند.
  • وزارت امور خارجه عراق، تایید کرد «توافقی میان دولت و گروه‌های مسلح» حاصل شده است که هدف آن جلوگیری از کشیده‌شدن عراق به هرگونه درگیری منطقه‌ای در پی تشدید تنش‌ها میان جمهوری اسلامی و اسرائیل است.
  • وزارت امور خارجه کره جنوبی گفت ۱۸ نفر از اتباع خود را از ایران خارج کرده است.
  • لیتوانی اعلام کرد خانواده‌های دیپلمات‌ها و کارکنان غیرضروری سفارت خود در تل‌آویو را تخلیه خواهد کرد.
  • کاخ سفید اعلام کرد که نشانه‌ای از دخالت نظامی چین در ایران وجود ندارد.
  • سفارت جمهوری چک در تهران تعطیل شد.
  • کانادا اعلام کرد به شهروندان خود برای بازگشت از اسرائیل و ایران کمک خواهد کرد.
  • دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین گفت که مداخله احتمالی آمریکا در درگیری اسرائیل و جمهوری اسلامی، یکی دیگر از چرخه‌های وحشتناک تشدید تنش خواهد بود.
  • نوربرت روتگن، سیاستمدار و عضو پارلمان فدرال آلمان گفت: «آلمان سال‌ها فریب جمهوری اسلامی را خورده است؛ از جمله با وعده‌های توافق هسته‌ای.»
  • سخنگوی کرملین گفت روسیه آماده است در صورت لزوم به ایران کمک‌های بشردوستانه ارائه دهد.
  • حزب‌الله لبنان تهدید به قتل علی خامنه‌ای را محکوم کرد و آن را اقدامی «احمقانه، سخیف و خطرناک» خواند.
  • آیت‌الله علی سیستانی، مرجع تقلید شیعیان، هر گونه تهدید سوءقصد به خامنه‌ای را به شدت محکوم کرد.
  • نشریه تایم با تیتر بزرگ «خاورمیانه جدید» و اختصاص دادن تصویر روی جلد به عکس پاره‌شده خامنه‌ای، گزارش ویژه خود را به نبرد میان اسرائیل و جمهوری اسلامی اختصاص داد.
  • در پی گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال ورود نظامی ایالات متحده به جنگ میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، گزارش‌ها حاکی از آن است که آمریکا ممکن است از پایگاه‌های نظامی خود در ایتالیا برای اجرای عملیات علیه ایران بهره بگیرد.
  • آنچه در روز چهارم جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل گذشت

    آنچه در روز چهارم جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل گذشت

  • سپاه پاسداران اعلام کرد موج چهاردهم حملات به «اهداف راهبردی در اسرائیل» با موفقیت انجام شد.
  • مسعود پزشکیان پس از حملات جمهوری اسلامی به اسرائیل، نوشت: «با همدلی و انسجام از این روزهای سخت و دشوار عبور خواهیم کرد.»
  • عباس عراقچی با تایید خبر دیدار با هیئت اروپایی در ژنو در روز جمعه، گفت: «دیدار با وزرای خارجه بریتانیا، فرانسه، آلمان و نماینده اتحادیه اروپا به درخواست تروئیکای اروپایی برگزار خواهد شد.»
  • معاون هماهنگ‌کننده سپاه از فلسطینی‌ها خواست علیه اسرائیل اقدام کنند.
  • اسماعیل بقائی بخشی از مصاحبه رافائل گروسی را منتشر کرد و با استناد به آن، آژانس را متهم کرد که «شریک» اسرائیل در جنگ با جمهوری اسلامی است.
  • محمدجواد ظریف خطاب به گروسی نوشت «گزارش غیرمسئولانه و گمراه‌کننده » او، آسیب غیرقابل جبرانی به اعتبار آژانس وارد کرده است.
  • علی لاریجانی، مشاور خامنه‌ای، در اظهاراتی علیه مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «یک روزی باید به حساب رافائل گروسی هم رسید.»
  • محسن رضایی گفت: تلاش برای سرنگونی نظام خنثی شد.
  • خبرگزاری سپاه از فشار بر برخی روحانیون برای تسلیم در برابر اسرائیل خبر داد.
  • فاکس نیوز گزارش داد سومین ناوگروه آمریکا به منطقه اعزام می‌شود.
  • کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، گفت: «اگر آمریکا بخواهد به نفع اسرائیل وارد جنگ شود، ناچاریم از ابزارهای خود استفاده کنیم تا درسی به متجاوزین بدهیم.»
  • ظریف از اعمال محدودیت علیه حسابش در شبکه اجتماعی ایکس خبر داد.
  • احمد نادری، عضو هیئت رییسه مجلس، گفت: «هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکایی در منطقه برای جمهوری اسلامی آسان‌تر از مواجهه با اسرائیل است.»
  • مشاور وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفت که طرح اسرائیل برای کشتن عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی شکست خورد.
  • فرماندهی قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیای سپاه پاسداران با اشاره به احتمال پیوستن آمریکا به اسرائیل در جنگ با جمهوری اسلامی، اعلام کرد: «به آمریکا هشدار می‌دهیم، هرگونه ورود مستقیم به این جنگ موجب گسترش آن در منطقه شده و ضربات سنگین و جبران‌ناپذیری به دنبال خواهد داشت.»
  • با حکم خامنه‌ای، محمد کرمی، به‌عنوان فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران منصوب شد.
  • مجید خادمی را به‌عنوان رییس جدید سازمان اطلاعات سپاه منصوب شد.
  • علی یزدی‌خواه، نماینده تهران در مجلس، با اشاره به احتمال پیوستن آمریکا به اسرائیل در جنگ با جمهوری اسلامی، گفت: «اگر آمریکا وارد جنگ شود، بستن تنگه هرمز حق مشروع ماست.»
  • اطلاعات رسیده به افغانستان‌اینترنشنال نشان می‌دهد اداره کل اطلاعات داخلی طالبان در نشستی به بررسی جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل، احتمال سرنگونی حکومت ایران و پیامد‌های منطقه‌ای این تحولات پرداخته است.
  • آنچه در روز سوم جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل گذشت

    آنچه در روز سوم جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل گذشت

  • در هفتمین روز از جنگ اسرائیل و جمهوری اسلامی، دسترسی شهروندان در ایران به اینترنت تقریبا به‌طور کامل قطع شده است.
  • نت‌بلاکس که وضعیت اینترنت در کشورهای مختلف را رصد می‌کند، عصر پنج‌شنبه گزارش داد که اکنون ۲۴ ساعت از قطع سراسری اینترنت در ایران می‌گذرد.
  • همچنین مخاطبان ایران‌اینترنشنال با ارسال پیام‌هایی از ادامه شنیده‌شدن صدای انفجار و غیرفعال بودن شعب بانک سپه خبر دادند.
  • وب‌سایت خبری وای‌نت نوشت اگرچه حکومت ایران هنوز سرنگون نشده، اما «در کشورهای غربی بررسی سناریوهای جانشینی آن آغاز شده است.»
  • فرمانده انتظامی یزد، پنج‌شنبه ۲۹ خرداد از بازداشت هشت شهروند به دلیل «جانبداری از اسرائیل» خبر داد.
  • فرمانده انتظامی استان کرمان از بازداشت چهار شهروند شامل یک زن و سه مرد به دلیل «تشویش اذهان عمومی» خبر داد.
  • گروه «دادخواهان ایران» در بیانیه‌ای از جامعه جهانی خواست، ضمن تلاش برای توقف جنگ میان اسرائیل و جمهوری اسلامی، از گذار ایران به حکومتی برخاسته از اراده مردم حمایت کند و ​صدای مردم ایران را از میلیون‌ها آزادی‌خواه بشنود.
  • یک شهروند ایرانی که در جریان تنش بین جمهوری اسلامی و اسرائیل، به‌عنوان توریست در پاریس مانده، با ارسال ویدیویی به ایران‌اینترنشنال می‌گوید: «با سفارت ایران تماس گرفتیم، اما گفتند مشکل خودتان است.»

وزیر دفاع اسرائیل: نباید اجازه داد خامنه‌ای زنده بماند

۲۹ خرداد ۱۴۰۴، ۱۴:۱۱ (‎+۱ گرینویچ)

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، پس از بازدید از محل اصابت موشک‌های حکومت ایران به شهر حولون در جنوب تل‌آویو تاکید کرد نباید اجازه داد علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، به زندگی خود ادامه دهد.

کاتز پنج‌شنبه ۲۹ خرداد گفت: «به دیکتاتوری مانند خامنه‌ای که رهبری کشوری چون ایران را بر عهده دارد و هدف خود را نابودی اسرائیل اعلام کرده، دیگر نباید اجازه داد به حیات خود ادامه دهد. کسی که چنین هدف هولناکی را دنبال می‌کند، نباید باقی بماند.»

کاتز افزود: «او دهه‌هاست که در راس یک حکومت قدرتمند ایستاده و نفوذ ایدئولوژیک گسترده‌ای دارد و از این نفوذ برای پیگیری هدفی روشن بهره می‌برد: نابودی اسرائیل. او این هدف را آشکارا اعلام می‌کند و تمام منابع در دسترس را حتی به قیمت فدا کردن مردم خود، برای دستیابی به آن بسیج می‌کند.»

به گفته وزیر دفاع اسرائیل، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد خامنه‌ای شخصا دستور حمله به اهداف غیرنظامی و بیمارستان‌ها را صادر کرده است.

او گفت: «این حملات مکرر به اهداف غیرنظامی، انحراف آماری یا خطای اتفاقی نیست. او این اقدامات را بخشی از ماموریت خود برای نابودی اسرائیل می‌داند.»

سپاه پاسداران بامداد ۲۹ خرداد اعلام کرد موج چهاردهم حملات به «اهداف راهبردی در اسرائیل» با موفقیت به انجام رسید.

در یکی از این حملات، بیمارستان سوروکا در شهر بِئِرشِبَع در جنوب اسرائیل هدف قرار گرفت. این رویداد واکنش‌های تند مقام‌های این کشور را در پی داشت.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پاسخ به پرسشی درباره احتمال هدف قرار گرفتن خامنه‌ای تاکید کرد هیچ‌کس در امان نخواهد بود.

  • ترامپ: از محل اختفای خامنه‌ای آگاهیم اما فعلا قصد کشتن او را ندارم

    ترامپ: از محل اختفای خامنه‌ای آگاهیم اما فعلا قصد کشتن او را ندارم

جروزالم پست: جمهوری اسلامی آگاهانه به اهداف غیرنظامی حمله می‌کند

روزنامه جروزالم پست ۲۹ خرداد نوشت اگرچه برخی ممکن است حمله به بیمارستان سوروکا را کم‌اهمیت جلوه دهند و عنوان کنند هدف جمهوری اسلامی مکانی در نزدیکی آن بوده، اما نباید از نظر دور داشت که خود حکومت ایران بارها بر دقت بالای موشک‌هایش تاکید کرده است.

این رسانه نوشت بنا بر اعلام رسانه‌های حکومتی در ایران، موشک‌های جمهوری اسلامی از دقتی در حد ۵۰ تا ۱۰۰ متر برخوردارند؛ این در حالی است که مجموعه‌ای مانند بیمارستان سوروکا مساحتی بین ۵۰۰ تا هزار متر را در بر می‌گیرد.

ویرانی‌های برجا مانده در پی حمله موشکی جمهوری اسلامی به بیمارستان سوروکا
100%
ویرانی‌های برجا مانده در پی حمله موشکی جمهوری اسلامی به بیمارستان سوروکا

جروزالم پست افزود: «ایران دقیقا می‌داند چه هدفی را انتخاب می‌کند. این‌طور نیست که امید داشته باشد موشک‌ها به "هر جایی" بخورند؛ ایران آگاهانه مناطق دارای بیمارستان و غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد، حتی اگر مدعی شود که به‌دنبال اهداف "نظامی" بوده است.»

بر اساس این گزارش، حمله به سوروکا نشان داد حتی با وجود سامانه‌های پیشرفته پدافند هوایی، اسرائیل نمی‌تواند در برابر همه موشک‌ها مصون بماند و حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد موشک‌های جمهوری اسلامی در جریان این جنگ موفق به عبور از سامانه‌های دفاعی شده‌اند.