ویتنام دستور مسدود کردن تلگرام را صادر کرد

وزارت فناوری ویتنام از شرکت‌های مخابراتی خواست تا پیام‌رسان تلگرام را به‌دلیل «همکاری نکردن در مقابله با جرائم کاربران» مسدود کنند.

خبرگزاری رویترز جمعه دوم خرداد گزارش داد وزارت فناوری ویتنام در سندی رسمی از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات مخابراتی خواسته تا اپلیکیشن پیام‌رسان تلگرام را به‌دلیل همکاری نکردن در برخورد با جرائم کاربرانش مسدود کنند.

در چارچوب این سند که به امضای معاون وزیر فناوری در امور مخابرات ویتنام رسیده، شرکت‌های مخابراتی ملزم شده‌اند تا تدابیری برای مسدود کردن تلگرام اتخاذ کنند و اقدامات خود را به این وزارتخانه ارائه دهند.

گزارش دولت ویتنام درباره تخلفات

پس از گزارش پلیس ویتنام مبنی بر این‌که ۶۸ درصد از ۹ هزار و ۶۰۰ کانال و گروه تلگرام در این کشور قانون را نقض کرده‌اند، ، وزارت فناوری به نمایندگی از بخش امنیت سایبری ویتنام، مسدود کردن این پیام‌رسان را در دستور کار قرار داد.

پلیس ویتنام کلاه‌برداری، قاچاق مواد مخدر و «پرونده‌های مشکوک به ارتباط با تروریسم» را از جمله فعالیت‌های غیرقانونی در این پیام‌رسان عنوان کرده‌ است.

یکی از مقام‌های وزارت فناوری صحت این سند را تایید کرد و گفت این اقدام در پی ناکامی تلگرام در به اشتراک گذاشتن اطلاعات کاربران با دولت ویتنام در چارچوب تحقیقات جنایی صورت گرفته است.

پلیس ویتنام و رسانه‌های دولتی این کشور بارها نسبت به احتمال وقوع جرائم کلاه‌برداری و نقض امنیت اطلاعات در کانال‌ها و گروه‌های تلگرام هشدار داده‌اند.

به گزارش رویترز، با وجود صدور دستور مسدودسازی، تلگرام که یکی از رقبای اصلی واتس‌اپ، وی‌چت و سایر پیام‌رسان‌های بزرگ جهان محسوب می‌شود، جمعه دوم خرداد همچنان در ویتنام در دسترس است.

سیاست نظارت بر پلتفرم‌ها

دولت ویتنام که تحت کنترل حزب کمونیست اداره می‌شود، کنترل شدیدی بر رسانه‌ها و مخالفان خود اعمال می‌کند. مقامات این کشور در سال‌های اخیر از غول‌های فناوری نظیر فیس‌بوک، یوتیوب و تیک‌تاک خواسته‌اند تا در زمینه حذف محتوای «سمی» شامل مطالب جعلی، توهین‌آمیز و ضد دولتی با آن‌ها همکاری کنند.

بر اساس این سند، تلگرام متهم به اجرا نکردن قوانینی است که از رسانه‌های اجتماعی می‌خواهد بر موارد نقض قانون نظارت و اطلاعات غیرقانونی را حذف و مسدود کنند.

بر اساس این سند، پلیس ویتنام گزارش داده گروه‌های متعددی با ده‌ها هزار عضو در تلگرام فعالیت می‌کنند که از سوی مخالفان دولت اداره شده و مطالب ضد دولتی در آن‌ها منتشر می‌شود.

چالش‌های بین‌المللی تلگرام

این پلتفرم رایگان با نزدیک به یک میلیارد کاربر فعال در سراسر جهان، پیش از این نیز با چالش‌های امنیتی و حریم خصوصی مواجه شده‌ است که بارزترین نمونه آن بازداشت موقت پاول دوروف، بنیان‌گذار این پلتفرم در فرانسه طی سال گذشته بود.

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه، قرار است یک‌شنبه چهارم خرداد، سفری رسمی به ویتنام داشته باشد.