پزشک ایرانی-سوئدی زندانی: اگر پزشک نبودم ممکن بود در زندان دچار ایست قلبی شوم

ویدا مهران‌نیا، همسر احمدرضا جلالی پژوهشگر و پزشک ایرانی-سوئدی زندانی در ایران، به ایران‌اینترنشنال گفت در پی حمله قلبی شوهرش، مقام‌های زندان روز شنبه متخصص قلب به زندان برده و او را معاینه کرده‌اند. این زندانی گفته که ممکن بود دچار ایست قلبی شود.

مهران‌نیا روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت به خبرنگار ایران‌اینترنشنال در سوئد گفت که همسرش آزمایش خون انجام داده و قرار شده که اکو قلب هم برای انجام تست از او به زندان ببرند.

به گفته او، این زندانی سیاسی به مهران‌نیا گفته وقتی که قلبش درد گرفت که اگر «پزشک نبودم و نمی‌دانستم چگونه از خودم مراقبت کنم»، ممکن بود دچار ایست قلبی شوم.

مهران‌نیا پیشتر در ایکس نوشت همسرش شامگاه ۱۸ اردیبهشت دچار حمله قلبی شده، اما پس از انتقال به بهداری زندان، مسئولان گفتند تا ۲۱ اردیبهشت امکان معاینه او از سوی متخصص قلب وجود ندارد.

او با بیان اینکه وضعیت جسمی همسرش با گذشت بیش از ۹ سال حبس، به‌سرعت رو به وخامت گذاشته و جانش در معرض خطر جدی قرار دارد، هشدار داد «مراقبت‌های درمانی لازم» باید فورا در اختیار او قرار گیرد.

همسر جلالی بار دیگر از اولف کریسترسون، نخست‌وزیر سوئد و ماریا مالمر استِنِرگارد، وزیر امور خارجه این کشور، خواست که تمام تلاش خود را برای آزادی فوری جلالی به کار گیرند.

خانواده و حامیان این پژوهشگر محکوم به اعدام، در ماه‌های اخیر بارها خواستار اقدام فوری دولت سوئد برای لغو حکم اعدام و آزادی و انتقال فوری او به مراکز درمانی شده‌اند.

وزیر خارجه سوئد، ششم اردیبهشت، در بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری جلالی به دلایل انسان‌دوستانه شد.

این درخواست پس از آن مطرح شد که جلالی در نهمین سالگرد بازداشت خود در ایران، با ارسال پیامی از زندان اوین، از نخست‌وزیر سوئد و پارلمان اروپا درخواست کمک کرد.

پیش از آن در چهارم اردیبهشت، سازمان عفو بین‌الملل تجمعی در حمایت از جلالی و با حضور همسرش در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در بروکسل برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: احمدرضا جلالی از زندان اوین: دولت سوئد مرا به حال خود رها کرده است

جلالی در یکی از سفرهایش به ایران که به دعوت دانشگاه‌های تهران و شیراز انجام شده بود، پس از حضور در همایش‌های علمی، در تاریخ پنجم اردیبهشت ۱۳۹۵ بازداشت و با اتهام «جاسوسی» مواجه شد.

در مهرماه ۱۳۹۶، ابوالقاسم صلواتی، قاضی دادگاه انقلاب تهران و یکی از ناقضان جدی حقوق بشر، برای جلالی حکم اعدام صادر کرد و او از آن زمان در زندان اوین نگهداری می‌شود.

جلالی بارها اتهام جاسوسی را رد کرده و گفته پرونده‌سازی و صدور حکم اعدام برای او به دلیل «نپذیرفتن درخواست همکاری با سپاه پاسداران و جاسوسی از کشورهای غربی» صورت گرفته است.