ترامپ به رابطه خوب خود با رییسجمهوری ترکیه اشاره کرد و نوشت: «اردوغان از من دعوت کرد که در آینده به ترکیه بروم و به همین ترتیب، او به واشینگتن خواهد آمد.»
رییسجمهوری آمریکا افزود: «مشتاقم که با اردوغان برای پایان دادن به جنگ مسخره اما مرگبار روسیه و اوکراین همکاری کنم.»
همزمان دفتر ریاستجمهوری ترکیه اعلام کرد رییسجمهوری این کشور در تماس تلفنی با ترامپ از رویکرد او برای پایان دادن به جنگها حمایت و از روند مذاکرات با جمهوری اسلامی نیز استقبال کرده است.
پوتین در فوریه ۲۰۲۲ دستور اعزام دهها هزار نیروی روسیه به خاک اوکراین را صادر کرد. عملیاتی که کرملین آن را «عملیات نظامی ویژه» علیه کشور همسایه توصیف میکند.
هرچند نیروهای روسیه از تصرف کییف بازماندند، اکنون حدود ۲۰ درصد از خاک اوکراین، شامل بخشهای بزرگی از جنوب و شرق این کشور در کنترل مسکو قرار دارد.
از سوی دیگر سه مقام آمریکایی و یک منبع آگاه، جمعه گذشته در گفتوگو با خبرگزاری رویترز از آماده شدن مجموعهای از تحریمهای تازه علیه روسیه خبر دادند تا فشارها بر مسکو برای پایان دادن به جنگ با اوکراین و پذیرش پیشنهادهای آمریکا در این زمینه افزایش یابد.
هنوز مشخص نیست ترامپ این تحریمها را امضا خواهد کرد یا نه.
به گفته این منابع که به شرط ناشناس ماندن مصاحبه کردهاند، این تحریمها شرکت دولتی گازپروم، بزرگترین شرکت گازی روسیه و نهادهای اصلی فعال در منابع طبیعی و سیستم بانکی این کشور را هدف گرفتهاند.
یک منبع آگاه در این باره گفت: «شورای امنیت ملی آمریکا در تلاش است تا مجموعه اقدامات تنبیهی شدیدتری علیه روسیه آماده کند. اجرایی شدن این پیشنهادها هم نیازمند موافقت و امضای ترامپ است.»
هرچند ترامپ در آغاز مذاکراتش با طرفین جنگ اوکراین توجه بیشتری به روسیه نشان میداد اما رد درخواستها و پیشنهادهای آمریکا برای برقراری آتشبس میان دو کشور از سوی روسیه این همدلی را به سرخوردگی تبدیل کرده است.
جیمز هیوت، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، بار دیگر بر تعهد ترامپ برای دستیابی به یک آتشبس کامل و فراگیر تاکید کرد اما گفت که درباره جزییات مذاکرات جاری اظهار نظر نمیکند.
پوتین در هفتههای اخیر آمادگی خود را برای مذاکره بر سر توافق صلح با اوکراین اعلام کرده است.
ترامپ هم بارها گفته خواهان پایان دادن به این درگیری از طریق راهحل دیپلماتیک است.