بهگزارش رویترز، این اقدام پس از آن صورت میگیرد که سیا در ماه اکتبر کارزاری برای جذب خبرچینهای جدید در چین، ایران و کره شمالی راه انداخت و دستورالعملهایی آنلاین درباره نحوه برقراری ارتباط ایمن با این سازمان منتشر کرد. این کارزار پس از آن آغاز شد که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا از موفقیتهایش در جذب منابع اطلاعاتی در روسیه خبر داده بود.
به گفته یک مقام سیا، این ویدیوها در حال عبور از سیستم سانسور اینترنت چین، معروف به «دیوار آتش بزرگ» و رسیدن به مخاطبان هدف هستند.
او به خبرگزاری رویترز گفت: «اگر این کار جواب نمیداد، ما ویدیوهای بیشتری تولید نمیکردیم.»
این مقام سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا افزود چین در «رقابتی واقعاا نسلساز» بین آمریکا و چین، اولویت اصلی اطلاعاتی این سازمان است.
بهگزارش رویترز، دو ویدیو کوتاه منتشرشده در حسابهای رسانههای اجتماعی سیا، صحنههایی خیالی را به تصویر میکشند که در آنها یک مقام بلندپایه حزب کمونیست چین و یک کارمند دولتی رده پایینتر که به اطلاعات طبقهبندیشده دسترسی دارد، از نظام حاکم ناامید و به سیا نزدیک میشوند.
در حالیکه پکن طی ماههای اخیر شماری از مقامهای ارشد و رهبران نظامی، حتی برخی نزدیکان شی جینپینگ، رییسجمهوری چین را برکنار کرده است، بهنظر میرسد این ویدیوها قصد دارند از نارضایتیهای احتمالی در بدنه دولت چین و سطوح بالای حزب کمونیست بهره بگیرند.
راوی در یکی از این ویدیوها به زبان چینی ماندارین میگوید: «هرچه در حزب بالاتر میروم، میبینم که افراد بالادست مثل کفشهای کهنه دور انداخته میشوند. حالا فهمیدهام که سرنوشت من هم به اندازه همانها شکننده است.»
تصاویر دوربینی که صندلیهای خالی دور یک میز شام مجلل را نشان میدهد، این روایت را همراهی میکند. راوی ادامه میدهد: «سرنوشت خانوادهام نمیتواند در دست آنها باشد.»
سپس تصویری نشان داده میشود که در آن او با یک تبلت به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، پیام میدهد. این ویدیو با نشان آژانس و اطلاعات تماس در وب تاریک به پایان میرسد.
مقام سیا به رویترز گفت ایالات متحده صرفا به اطلاعات ضد جاسوسی علاقهمند نیست، بلکه بهدنبال اطلاعات درباره علوم پیشرفته، فناوریهای نظامی و سایبری، دادههای ارزشمند اقتصادی و اسرار سیاست خارجی چین است.
سفارت چین در واشینگتن در پاسخ به درخواست رویترز برای اظهار نظر درباره این ویدیوها واکنشی فوری نشان نداد، اما پیشتر ایالات متحده را به انجام یک «کارزار نظاممند انتشار اطلاعات نادرست» علیه چین متهم کرده و گفته بود هر تلاشی برای ایجاد شکاف بین مردم چین و حزب کمونیست ناکام خواهد ماند.
نهادهای اطلاعاتی آمریکا در ماه مارس اعلام کردند که چین همچنان بزرگترین تهدید نظامی و سایبری برای ایالات متحده است و هشدار دادند که این کشور توانایی حمله به آمریکا با سلاحهای متعارف، نفوذ به زیرساختهای آمریکا از طریق حملات سایبری و هدف قرار دادن داراییهای فضایی این کشور را دارد. پکن همچنین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ ایالات متحده را از جایگاه نخست قدرت هوش مصنوعی کنار بزند.
جان رتکلیف، مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، در بیانیهای گفت: «هیچ دشمنی تاکنون چالشی به این اندازه بزرگ برای ایالات متحده ایجاد نکرده است.»
او افزود: «حزب کمونیست چین مصمم است تا از نظر اقتصادی، نظامی و فناوری بر جهان مسلط شود. سازمان ما باید به این تهدید با فوریت، خلاقیت و سرسختی پاسخ دهد و این ویدیوها تنها یکی از راههایی هستند که ما از طریق آنها این کار را انجام میدهیم.»