• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اولین سفر رییس‌جمهور مصر به ترکیه پس از ۱۲ سال سردی روابط دو کشور

۱۴ شهریور ۱۴۰۳، ۱۹:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)

عبدالفتاح السیسی، رییس‌جمهور مصر و رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه در جریان اولین دیدار روسای جمهور دو کشور در آنکارا پس از ۱۲سال، درباره جنگ غزه و راه‌های ترمیم روابط تاریخی بین دو قدرت منطقه‌ای گفتگو کردند.

روابط بین آنکارا و قاهره در سال ۲۰۱۳پس از آنکه سیسی، فرمانده وقت ارتش مصر، محمد مرسی اولین رییس‌جمهور منتخب دموکراتیک مصر و از اعضا اخوان‌المسلمین را با کودتای نظامی از قدرت برکنار کرد، به شدت تیره شد.

روابط دو کشور از سال ۲۰۲۰، زمانی که آنکارا تحرکات دیپلماتیک خود را برای کاهش تنش با رقبای منطقه‌ای خود، از جمله امارات متحده عربی، عربستان سعودی و مصر آغاز کرد، رو به بهبود رفته است.

در پیشرفتی قابل ملاحظه، سال ۲۰۲۳، آنکارا و قاهره، مناسبات دیپلماتیک خود را به سطح سفرا بازگرداندند و ترکیه اعلام کرد یک قرارداد فروش و تحویل پهپادهای تهاجمی نظامی را با مصر امضا کرده است.

چند ماه پس از مبادله سفرا، در ماه فوریه سال جاری میلادی هم، اردوغان برای اولین بار از سال ۲۰۱۲، به مصر سفر کرد.

اردغان در جریان این سفر گفت دو کشور قصد دارند در زمان کوتاهی حجم مبادلات تجاری دو طرفه را نزدیک به پنج میلیارد دلار افزایش دهند.

اردوغان چهارشنبه ۱۴ شهریور در فرودگاه آنکارا از سیسی استقبال کرد و رهبران دو کشور پس از مراسم استقبال در کاخ ریاست‌جمهوری، در اولین جلسه شورای همکاری‌های راهبردی مصر و ترکیه حضور پیدا کردند.

100%

روابط عمومی دفتر ریاست جمهوری ترکیه پیشتر در غروب سه‌شنبه ۱۳ شهریور در بیانیه‌ای اعلام کرده بود: «در این دیدار همه جنبه‌های مناسبات ترکیه و مصر بازبینی می‌شود و اقدامات مشترک برای توسعه همکاری بین طرفین‌ بررسی می‌شود و رهبران دو کشور درباره موضوعات مهم بین‌المللی و منطقه‌ای، به خصوص حملات اسرائیل به نوار غزه و مناطق اشغالی فلسطین، گفتگو می‌کنند.»

اردوغان در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اشاره به این‌که آنکارا به‌ویژه می‌خواهد روابط خود را با مصر در زمینه گاز طبیعی و انرژی هسته‌ای عمیق‌تر کند، گفت: «با ذهنیت برد-برد، ما روابط چندبعدی خود را پیش خواهیم برد.»

به گفته اردوغان، ترکیه و مصر می‌خواهند تجارت سالانه را در پنج سال آینده از ۵میلیارد دلار به ۱۵میلیارد دلار افزایش دهند.

او افزود که آنکارا و قاهره موضع «مشترک» در مورد مسئله فلسطین دارند، و سیسی گفت هر دو طرف خواستار آتش‌بس در غزه و پایان خشونت‌ها در کرانه باختری هستند.

ترکیه که اسرائیل را به دلیل حمله به غزه محکوم کرده است، برای فلسطینیان هزاران تُن کمک به مصر ارسال کرده است و از تلاش‌های انسانی قاهره و نقش آن به عنوان میانجی در مذاکرات آتش‌بس و توافق تبادل گروگان‌ها تمجید کرده است.

به گفته سیسی آن‌ها همچنین درباره وضعیت لیبی که دو کشور مدت‌ها در آن با هم اختلاف داشتند و از جناح‌های متضاد در یک درگیری حل‌نشده حمایت می‌کردند، با هم گفت‌و‌گو کردند.

سیسی با اشاره به ضرورت برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در لیبی، گفت: «با برگزاری همزمان انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در لیبی، خروج نیروهای خارجی غیرقانونی و مزدوران از این کشور و پایان دادن به حضور شبه‌نظامیان مسلح، صفحه بحران جاری در لیبی بسته شود.»

گفتنی است که وزرای دو کشور در جریان این سفر، ۱۸تفاهم‌نامه همکاری در زمینه‌های انرژی، دفاع، گردشگری، بهداشت، کشاورزی، مالی، فرهنگ، آموزش و حمل‌ونقل امضا کردند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

کارزار کشف حقیقت در بیمارستان عشایر خرم‌آباد؛ پیکر‌هایی که برهنه بر زمین سردخانه رها شدند
۱
گزارش ویژه

کارزار کشف حقیقت در بیمارستان عشایر خرم‌آباد؛ پیکر‌هایی که برهنه بر زمین سردخانه رها شدند

۲

فضای بیمارستان الزهرا اصفهان پس از انتقال علیرضا سپاهی امنیتی شده است

۳

قاچاق انسان؛ صنعتی که از بدن، کار و ترس آدم‌ها پول می‌سازد

۴

دیوان عالی کشور حکم اعدام بنیامین نقدی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی‌ماه را تایید کرد

۵

حملات بامداد پنج‌شنبه آمریکا چه مناطقی را در ایران هدف قرار داد؟

انتخاب سردبیر

  • امیر براتی؛ روایت هکر نابغه ایرانی از همکاری با وزارت اطلاعات تا افتادن در دام اف‌بی‌آی
    گزارش ویژه

    امیر براتی؛ روایت هکر نابغه ایرانی از همکاری با وزارت اطلاعات تا افتادن در دام اف‌بی‌آی

  • حملات آمریکا در تیرماه؛ بیش از ۶۰ شهر و منطقه در ۱۷ استان هدف قرار گرفتند
    تحلیل

    حملات آمریکا در تیرماه؛ بیش از ۶۰ شهر و منطقه در ۱۷ استان هدف قرار گرفتند

  • تلگراف: آمریکا و اسرائیل در حال بررسی طرح محاصره زمینی ایران هستند

    تلگراف: آمریکا و اسرائیل در حال بررسی طرح محاصره زمینی ایران هستند

  • دادستانی تهران برای شماری از مخالفان اعدام‌ها در ایران پرونده قضایی تشکیل داد

    دادستانی تهران برای شماری از مخالفان اعدام‌ها در ایران پرونده قضایی تشکیل داد

  • کارزار کشف حقیقت در بیمارستان عشایر خرم‌آباد؛ پیکر‌هایی که برهنه بر زمین سردخانه رها شدند
    گزارش ویژه

    کارزار کشف حقیقت در بیمارستان عشایر خرم‌آباد؛ پیکر‌هایی که برهنه بر زمین سردخانه رها شدند