• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

جاسوسی سایبری هکرهای حوثی از نیروهای نظامی فعال در خاورمیانه

۲۰ تیر ۱۴۰۳، ۱۱:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۶:۲۴ (‎+۰ گرینویچ)

محققان امنیت سایبری می‌گویند یک گروه هکری وابسته به حوثی‌های یمن در حال شنود و جاسوسی آنلاین از گوشی‌های نیروهای نظامی فعال در خاورمیانه است. این گزارش تازه‌ترین نشانه از گسترش جاسوسی از دستگاه‌های موبایل در منازعات جهانی به شمار می‌رود.

شرکت امنیت سایبری «لوک‌اوت» (Lookout) در گزارش خود در این رابطه تاکید کرد هکرهای حوثی یک برنامه جاسوسی ویژه را روی گوشی‌های هوشمند بیش از ۴۵۰ پرسنل نظامی در کشورهای مختلفی از جمله امارات متحده عربی، ترکیه، قطر، عربستان سعودی، عمان، مصر و یمن نصب کرده‌اند.

کریستف هبایزن، مدیر تحقیقات امنیتی لوک‌اوت گفت که یمن همواره به عنوان «کشوری کوچک و غیر پیشرفته» در نظر گرفته می‌شود و با وجود اینکه آن‌ها امکانات زیادی در اختیار ندارند اما با این حال موفق به ایجاد چنین ابزارهای سایبری‌ای شده‌اند.

بر اساس گزارش منتشر شده، این عملیات جاسوسی حوثی‌ها از سال ۲۰۱۹ آغاز شده است.

هکرهای یمنی در این حملات از نسخه‌ای از بدافزار موسوم به «دن‌دریود« (Dendroid) استفاده کرده‌اند که حدود یک دهه پیش برای اولین بار کشف شد.

این بدافزار ویژه سیستم عامل اندروید، می‌تواند اطلاعاتی مانند تصاویر، اسناد و نیز فایل‌های مرتبط با مکان‌های جغرافیایی مشخص شده را از گوشی‌ها جمع‌آوری کند.

محققان لوک‌اوت می‌گویند حوثی‌ها در این عملیات خود بیشتر به دنبال جمع‌آوری نقشه‌هایی‌اند که ممکن است مکان‌های نظامی را افشا کنند.

هکرها در حملات خود از پلتفرم‌های مختلفی مانند پیام‌رسان واتس‌اپ برای آلوده کردن قربانیانشان استفاده کرده‌اند.

حوثی‌ها که از گروه‌های نیابتی تحت حمایت جمهوری اسلامی هستند سال‌هاست با نیروهای نظامی عربستان سعودی درگیر جنگ‌اند.

سال گذشته شرکت امنیت سایبری «رکوردد فیوچر» در گزارشی از نقش احتمالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عملیات سایبری علیه روزنامه‌نگاران و نمایندگان سیاسی فعال در عربستان سعودی خبر داد.

این گزارش نشان داد یک گروه هکری با نام «اویل‌آلفا» (OilAlpha)، گروه‌های بشردوستانه، رسانه‌ها و سازمان‌های غیرانتفاعی فعال در این کشور را هدف قرار داده است.

هکرهای یمنی در این حمله که در بازه آوریل تا می سال ۲۰۲۲، زمانی که عربستان سعودی میزبان مذاکرات رهبران یمنی درگیر در جنگ بود روی داد، فایل برنامه‌های مخرب اندرویدی را از طریق واتس‌اپ برای برخی نمایندگان سیاسی و روزنامه‌نگاران فرستاده بودند.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

شاهزاده رضا پهلوی در تورنتو: «صبح آزادی» نزدیک است؛ از همیشه مصمم‌تر و سازمان‌یافته‌تریم
۱

شاهزاده رضا پهلوی در تورنتو: «صبح آزادی» نزدیک است؛ از همیشه مصمم‌تر و سازمان‌یافته‌تریم

۲

اعضای سپاه پاسداران از مواضع تازه حوثی‌ها در باب‌المندب بازدید کردند

۳

ترامپ زودتر به کاخ سفید بازگشت؛ ریاض از رهگیری موشک حوثی‌ها خبر داد

۴

فشار جدید یوفا و کونکاکاف بر اینفانتینو؛ فیفا به هر فدراسیون فوتبال ۱۰ میلیون دلار بدهد

۵

پس از صدای چند انفجار ستون بزرگی از دود در نزدیکی فرودگاه اصلی ریاض مشاهده شد

انتخاب سردبیر

  • نیویورک‌تایمز: ترامپ در آخرین لحظات حمله آمریکا به مواضع حوثی‌ها را متوقف کرد

    نیویورک‌تایمز: ترامپ در آخرین لحظات حمله آمریکا به مواضع حوثی‌ها را متوقف کرد

  • سایه تورم بر تغذیه دانش‌آموزان؛ گرسنگی پنهان و افت یادگیری در کمین است

    سایه تورم بر تغذیه دانش‌آموزان؛ گرسنگی پنهان و افت یادگیری در کمین است

  • شاهزاده رضا پهلوی در تورنتو: «صبح آزادی» نزدیک است؛ از همیشه مصمم‌تر و سازمان‌یافته‌تریم

    شاهزاده رضا پهلوی در تورنتو: «صبح آزادی» نزدیک است؛ از همیشه مصمم‌تر و سازمان‌یافته‌تریم

  • چاه نفت منتظر نمی‌ماند؛ هزینه پنهان توقف تولید چیست؟
    تحلیل

    چاه نفت منتظر نمی‌ماند؛ هزینه پنهان توقف تولید چیست؟

  • تشکیل شبکه خبرچین‌ها با هدف سرکوب انقلاب ملی در خراسان رضوی

    تشکیل شبکه خبرچین‌ها با هدف سرکوب انقلاب ملی در خراسان رضوی