در پی حملات هکری متعدد جمهوری اسلامی به زیرساختهای آب شهری ایالات متحده، فعالان این حوزه از نمایندگان کنگره خواستند ضمن ارائه آموزشهای سایبری، بودجه بیشتری در اختیار آنها قرار دهد.
مقامات ارشد انجمن صنفی آب آمریکا در نشستی ویژه با اعضای کنگره این کشور از نگرانیهای خود در زمینه مقابله با تهدیدات سایبری خارجی سخن گفتند.
این جلسه از سوی اعضای کمیته انرژی و تجارت و با هدف بررسی شیوههای مختلف برای ایمنسازی هزاران سیستم آبرسانی در سراسر ایالات متحده برگزار شد.
همزمان با این نشست، مقامات ارشد امنیت ملی ایالات متحده در جلسه استماع جداگانهای زنگ خطر تهدیدات فزاینده سایبری مشابه بهویژه علیه زیرساختهای حیاتی مانند آب و فاضلاب در این کشور را به صدا در آوردند.
به گفته آنها این حوزهها برخلاف بخشهایی مانند صنعت برق از حفاظت همسطحی برخوردار نیستند.
همچنین ژنرال پاول ناکاسونه، رئیس فرماندهی سایبری ایالات متحده و مدیر آژانس امنیت ملی آمریکا در این جلسه به نمایندگان کنگره گفت تنها دلیل تلاش گروههای سایبری حکومتی از جمله هکرهای دولت چین برای نفوذ به سیستم آب آمریکا هدف قرار دادن غیرنظامیان است.
کتی تاکر وگل، رئیس بخش تامین آب عمومی اداره بهداشت و محیط زیست ایالت کانزاس نیز در سخنان خود از آغاز همکاری این مجموعه با آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت ایالات متحده خبر داد.
او گفت این همکاری که از هفته گذشته آغاز شده منجر به دریافت آموزشهای کافی و دسترسی به متخصصان سایبری در زمان مواجهه با حملات هکری میشود.
او همچنین تاکید کرد مفهوم امنیت سایبری برای اپراتورهای این حوزه موضوعی ناآشنا است و به همین خاطر آنها نسبت به یادگیری در این زمینه بسیار پذیرا هستند.
جلسه فعالان حوزه آب ایالات متحده با نمایندگان این کشور در حالی برگزار میشود که حدود دو ماه پیش گروه هکری «سایبر اونجرز» (CyberAv3ngers) با حمله به اداره آب آلیکوییپا در ایالت پنسیلوانیا باعث شد برخی دستگاههای پمپاژ آب این منطقه از کار بیفتند.
این گروه هکری که دولت آمریکا آن را وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معرفی کرده است با سوءاستفاده از ضعف امنیتی موجود در دستگاههای کنترل صنعتی شرکت اسرائیلی «یونیترونیکس» به آنها حمله کرده بود.
در همین راستا وزارت خزانهداری آمریکا روز جمعه ۱۳ بهمن حمیدرضا لشگریان، مهدی لشگریان، حمید همایونفال، میلاد منصوری، محمدامین صابریان و محمد باقر شیرینکار (با نام مستعار مجتبی تهرانی) را به دلیل انجام این حملات در فهرست تحریمهای خود قرار داد.
در بیانیه وزارت خزانهداری تاکید شده است این افراد که همگی به سپاه پاسداران وابستهاند با نفوذ به دستگاههای کنترل صنعتی شرکت یونیترونیکس و نمایش تصاویری روی نمایشگرهای آنها، به زیرساختهای حیاتی ایالات متحده حمله سایبری انجام دادهاند.
هفته پیش نیز نمایندگان پنسیلوانیا در واکنش به حمله هکرهای حکومتی ایران لایحه ایجاد کارگروه ویژهای را برای مقابله با حملات سایبری به مجلس ایالتی این منطقه پیشنهاد دادند