دانمارک سوزاندن قرآن و کتابهای مقدس را ممنوع کرد
پارلمان دانمارک روز پنجشنبه ۱۶ آذر، با ۱۷۹ رای موافق و ۷۷ رای مخالف، قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن سوزاندن نسخههای کتابهای مقدس از جمله قرآن، انجیل و تورات در مکانهای عمومی غیرقانونی شد. افرادی که از این قانون سرپیچی کنند به جریمه نقدی یا تا دو سال زندان محکوم میشوند.
پیش از این هفت حزب اپوزیسیون دولت دانمارک در یک بیانیه مشترک به تلاشهای دولت در غیرقانونی کردن قرآنسوزی اعتراض کرده و آن را «محدودیتی علیه آزادی بیان و فرود آوردن سر تعظیم در برابر خواست رژیمهای اسلامی» خوانده بودند.
مرداد ماه امسال دو فرد در دانمارک که خود را اعضای گروهی موسوم به «وطنپرستان دانمارکی» نامیدند، یک نسخه قرآن را مقابل سفارت عراق در کپنهاگ به آتش کشیدند.
در پی سوزانده شدن کتاب مقدس مسلمانان، روز پنجشنبه ۱۲ مرداد وزارت دادگستری دانمارک اعلام کرد وضعیت امنیتی این کشور در واکنش به تهدیدها علیه این اقدام تغییر کرده و «به منظور جلوگیری از تهدیدهای خاص، ورود به کشور با دقت بیشتری کنترل میشود».
پیش از آن، در روز ۲۹ تیر امسال و به دنبال آتش زده شدن قرآن به وسیله یک جوان ۳۷ ساله عراقی، دولت سوئد در اقدامی مشابه میزان کنترلهای مرزی خود را افزایش داده بود.
در واکنش به سوزاندن قرآن در سوئد، چند کشور اسلامی سفرای سوئد را احضار کردند و اعتراضاتی در کشورهای مسلماننشین شکل گرفت. گروهی از معترضان با حمله به سفارت سوئد در بغداد، ساختمان آن را به آتش کشیده و پرچم سوئد را لگدمال کردند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی گفت: «دولت سوئد باید بداند با پشتیبانی از جنایتکار، در برابر دنیای اسلام آرایش جنگی گرفته و نفرت و دشمنی عموم ملتهای مسلمان و بسیاری از دولتهای آنان را به سوی خود جلب کرده است.»
خامنهای سوزاندن قرآن در سوئد را «حادثهای تلخ، توطئهآمیز و خطرآفرین» خواند و گفت: «اشد مجازات برای عامل این جنایت مورد اتفاق همه علمای اسلام است.»
این موضع خامنهای در حالی بیان شد که پلیس سوئد برای سوزاندن قرآن مجوز داده بود.
دولتهای دانمارک و سوئد با استناد به «حق دفاع از آزادی بیان» نتوانستند ممنوعیتی بر سوزاندن قرآن اعمال کنند اما آن را محکوم کردند.
اکنون قانون تصویب شده در پارلمان دانمارک به متنها و نوشتههایی اشاره میکند که دارای «اهمیت اساسی برای جوامع مذهبی شناخته شده» هستند.
پیتر هوملگارد، وزیر دادگستری دانمارک گفت: «از ماه ژوییه بیش از ۵۰۰ تظاهرات که شامل آتش زدن قرآن بود به ثبت رسیده و چنین تظاهراتی میتواند به روابط دانمارک با سایر کشورها، منافع ما و در نهایت امنیت ما آسیب برساند.»