واکنش سازمان زندان‌ها به ضرب و جرح نرگس محمدی، توهین به او و تهدیدش در اوین: «صحت ندارد»

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۶/۲۱

روابط عمومی سازمان زندان‌ها بدون ارائه توضیح تکمیلی، اعلام کرد که اظهارات نرگس محمدی درباره ضرب و شتم او از سوی ماموران زندان به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری «صحت ندارد». اینستاگرام این فعال حقوق بشر خبر داده بود که او روز ۲۰ شهریور در اوین هدف ضرب و جرح و توهین قرار گرفته است.

صفحه اینستاگرام نرگس محمدی روز دوشنبه خبر داد که این زندانی سیاسی، روز ۲۰ شهریور به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری در حضور مقام‌های زندان، مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

این اتفاق در حالی رخ داد که اواسط مرداد ماه سال جاری، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در پرونده‌ای جدید و به اتهام «تبلیغ علیه نظام از طریق دادن بیانیه از داخل زندان» به یک سال حبس تعزیزی دیگر محکوم شد.

محمدی که بارها به موارد نقض حقوق بشر در زندان‌های ایران از جمله «تعرض و اذیت و آزار جنسی زنان» در بازداشتگاه‌ها و محل بازداشت اعتراض کرده است، روز دوشنبه برای همراهی یک زندانی بیمار به دلیل خودکشی، به بهداری مراجعه کرده است.

بر اساس گزارشی که در صفحه اینستاگرام او منتشر شده، محمدی مقابل چشمان شماری از مقام‌های زندان از سوی یکی از ماموران مورد ضرب و شتم قرار گرفته و «دیوانه» خطاب شده است.

او در تماسی تلفنی از اوین درباره این اتفاق توضیح داده و گفته است که هم‌بندی او طی سه روز گذشته برای دومین بار اقدام به خودکشی کرده است چون مسوولان زندان او را تهدید به انتقال به بیمارستان روان‌پزشکی امین‌آباد کرده‌اند.

در پی مراجعه به بهداری، محمدی به «برخورد عامدانه و جلادانه یکی از پرستاران» با این زندانی و «رفتار ضد انسانی، تمسخر و توهین» او اعتراض می‌کند اما کادر بهداری همراه با نگهبانان به دلیل «بر سر نداشتن روسری» تلاش می‌کنند او را به بند بازگردانند.

در نتیجه اعتراض محمدی، این زندانی به دلیل حال وخیمش به بیمارستان لقمان اعزام شده است اما ماموری با «الفاظ رکیک و توهین‌آمیز»، نرگس محمدی را تهدید کرده که: «نشانت می‌دهم این‌جا کجاست و صدایت را می‌برم!»

بر اساس آنچه در صفحه اینستاگرام سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر ذکر شده، او در پاسخ گفته است: «این‌جا همان‌ جایی است که جلادان بهنام محجوبی، کاووس سیدامامی، زهرا کاظمی، هدی صابر و ستار بهشتی را کشتند.»

جمهوری اسلامی درباره علت مرگ این زندانیان سیاسی مدعی شده است که محجوبی با «مسمومیت دارویی»، سیدامامی با «خودکشی»، کاظمی با «برخورد سر با زمین»، صابر با «سکته قلبی» و بهشتی با «قتل شبه‌عمد» جان خود را از دست داده‌اند.

طی سال‌های گذشته گزارش‌های متعددی مبنی بر شکنجه بازداشت‌شدگان با اتهام‌های سیاسی و زندانیان عادی منتشر شده است.

نرگس محمدی درباره اتفاقات بعدی روز دوشنبه نوشته است: «نیروهای زندان به سمت من آمدند و دست‌ها و بدنم را گرفتند و کشیدند ‌و به حیاط زندان بردند که آثار کبودی روی بدنم هست.»

این فعال حقوق بشر زندانی هشدار داد: «هر اتفاقی برای من بیفتد مسوولیتش با جمهوری اسلامی است.»

نرگس محمدی در ماه‌های گذشته چندین نامه در حمایت از خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی، محکومیت سرکوب دانشجویان و شهروندان معترض و نیز جامعه بهائیان و ...، از داخل زندان منتشر کرده است.

او اواسط تیر ماه امسال با انتشار نامه‌ای به سرکوب و اعمال زور، خشونت و فشار بر دانشجویان واکنش نشان داد و از نهادهای بین‌المللی خواست اجازه ندهند تا «جامعه رنج‌کشیده» ایران شاهد ۱۸ تیر دیگری در دانشگاه‌هایش شود.

این فعال حقوق بشر زندانی علاوه بر حمایت از دانشجویان معترض، در هفته‌های گذشته نامه‌ای هم خطاب به نمایندگان پارلمان اروپا و حاضران در اکران فیلم «شکنجه سفید» (ساخته این فعال حقوق بشر) منتشر کرد و سلول انفرادی را ابزار «شکنجه، سرکوب، اعتراف اجباری و اعدام» خواند.

او همچنین با اشاره به اینکه در سلول‌های انفرادی بازداشتگاه‌ها به زنان زندانی تعرض می‌شود، از جامعه جهانی خواسته است تا صدای مردم ایران باشند.

نرگس محمدی در سال‌های گذشته بارها با عناوین اتهامی مختلف بازداشت، محاکمه و زندانی شده است. او آخرین بار آبان ۱۴۰۰ بازداشت شد و اکنون در زندان اوین است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
اقتصاد و بازار

شنیداری

پادکست‌ها