با پیشنهاد نماینده ایرانی‌تبار سنا، دولت کانادا ملزم به تروریستی شناختن سپاه پاسداران شد

جمعه ۱۴۰۲/۰۳/۱۹

راتنا امیدوار، نماینده سنای کانادا، در توییتی نوشت که سنا با پیشنهاد او برای ملزم کردن دولت کانادا به تروریستی شناختن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موافقت کرده است.

روز پنج‌شنبه ۱۸ خرداد نیز اردشیر زارع‌زاده، مدیر مرکز بین‌المللی حقوق بشر در ‎کانادا در توییتر خود خبر داد پیشنهاد معرفی ‎سپاه به عنوان یک سازمان تروریستی در سنای کانادا «به همت سناتور راتنا امیدوار در این مجلس» به تصویب رسیده است.

او در ادامه گفت که قرار است ۱۲ژوئن، برابر با ۲۲ خرداد در پارلمان کانادا حاضر شود: «با شماری از نمایندگان ملاقات می‌کنیم تا در مورد این که چرا سپاه باید در لیست تروریستی قرار بگیرد و دولت در این زمینه باید چه بکند، بحث و گفت‌وگو کنیم.»

پارلمان کانادا پنج سال پیش و در ژوئن ۲۰۱۸ طرح تروریستی شناختن سپاه را تصویب کرد اما این مصوبه از سوی دولت و جاستین ترودو، نخست‌وزیر این کشور اجرایی نشد.

روز چهارشنبه ۱۷ خرداد هم پارلمان بریتانیا در جلسه‌ای به بررسی سیاست دولت این کشور در قبال جمهوری اسلامی پرداخت و تعدادی از نمایندگان بار دیگر با برشمردن اقدامات تروریستی سپاه پاسداران و تهدیدهای این نیروی نظامی جمهوری اسلامی در منطقه خاورمیانه، سراسر جهان و حتی داخل خاک بریتانیا، خواستار تروریستی خواندن سپاه پاسداران شدند.

در ماه‌های گذشته و با آغاز خیزش انقلابی ایرانیان، درخواست‌ها برای تروریستی شناختن سپاه از سوی کشورهای غربی افزایش بیشتری یافته است.

علاوه بر شکل‌گیری ده‌ها تجمع اعتراضی ایرانیان خارج از کشور با هدف الزام دولت‌ها به تروریستی خواندن سپاه، فعالان سیاسی و اجتماعی و نمایندگان پارلمان‌های مختلف انتقادشان را از دولت‌های خود به دلیل نداشتن اراده سیاسی لازم و انجام ندادن اقدام‌های کافی در این زمینه بیان کردند.

با وجود تروریستی خواندن سپاه از سوی وزارت امور خارجه آمریکا، هنوز اتحادیه اروپا، کانادا و بریتانیا چنین اقدامی را انجام نداده‌اند.

اواخر دی ماه سال گذشته، پیر پولی‌یو، رهبر اپوزیسیون در پارلمان کانادا، به ایران‌اینترنشنال گفت نخست‌وزیر کانادا به موجب قانون این قدرت را دارد که سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد و ما از او می‌خواهیم این کار را انجام دهد.

ملیسا لنتسمن، دیگر نماینده پارلمان کانادا نیز به ایران‌اینترنشنال گفت عدم اقدام دولت کانادا در تروریست شناختن سپاه پاسداران به دلیل محدودیت منابع نیست بلکه در نتیجه نبود اراده سیاسی است و دولت کانادا نمی‌خواهد «فراتر از اقدامات نمادین» کاری انجام دهد.

حامد اسماعیلیون، فعال سیاسی و مدنی و از خانواده‌های دادخواه هواپیمای اوکراینی نیز در ماه‌های اخیر بارها خواستار افزایش فشارهای کانادا به جمهوری اسلامی شده است.

او پیش‌تر در توییتی خطاب به دولت کانادا نوشته بود که یک‌بار برای همیشه تمام سپاه پاسداران «منحوس» را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد تا با رفع موانع، «سپاه در جایی قرار گیرد که متعلق به آن است».

با وجود درخواست‌های گسترده‌‌ای که برای تروریستی شناختن سپاه از سوی دولت‌های غربی شکل گرفته، تاکنون این اتفاق عملیاتی نشده است.

شاهزاده رضا پهلوی چند هفته پیش تردید کشورهای غربی برای تروریست شناختن سپاه را به این دلیل دانست که آن‌ها احتمالا از تاثیر گسترده آن در داخل ایران و خارج کشور آگاه نیستند؛ در حالی‌ که تروریست شناختن سپاه به منزله «کشیدن بزرگ‌ترین دندان رژیم» است.

چندی پیش هانا نیومن، نماینده آلمان در پارلمان اروپا نیز به ایران‌اینترنشنال گفته بود تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا با تروریست شناختن سپاه «مخالف»اند و از چنین اقدامی جلوگیری می‌کنند.

اول اسفند ماه ۱۴۰۱، هزاران ایرانی مقابل شورای اروپا در بروکسل تجمع کردند و در اعتراض به جمهوری اسلامی از اتحادیه اروپا خواستند سپاه پاسداران را گروهی تروریستی اعلام کند.

نمایندگان پارلمان اروپا روز پنج‌شنبه ۲۹ دی ماه ۱۴۰۱، قطعنامه قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در فهرست گروه‌های تروریستی اروپا را تصویب کردند.

از میان ۵۴۵ نماینده شرکت‌کننده در رای‌گیری، ۳۱۳ نفر به این قطعنامه رای مثبت دادند.

پارلمان اروپا یک روز قبل از این تاریخ با اکثریت آرا قطعنامه‌ای را تصویب کرد تا امکان تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران را در روز ۲۹ دی به رای بگذارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

تیتر اول
خبرها
خبر
چشم‌انداز

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.