• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اسرائیل موضوع به رسمیت شناختن «حاکمیت مراکش بر صحرای غربی» را بررسی می‌کند

۱۸ خرداد ۱۴۰۲، ۱۲:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)

زاخی هانگبی، مشاور امنیت ملی اسرائیل با ناصر بوریطه، وزیر امور خارجه مراکش در رباط دیدار کرد. بر اساس گزارش‌ها، موضوع به رسمیت شناخته شدن حاکمیت مراکش بر صحرای غربی، یکی از موضوعات اصلی این دیدار بود.

یک منبع دیپلماتیک که نامش فاش نشده به رویترز گفت که چنین تصمیمی از سوی اسرائیل می‌تواند به ارتقای کامل روابط دو‌جانبه منجر شود.

اکنون نمایندگی‌های دیپلماتیک دو کشور نقش دفاتر ارتباطی را بر عهده دارند و در صورت به رسمیت شناخته شدن حاکمیت مراکش بر صحرای غربی، این نمایندگی‌ها به سفارت‌خانه‌ تبدیل می‌شوند.

همچنین ممکن است یک پیمان تجارت آزاد نیز میان دو کشور به امضا برسد.

وزارت امور خارجه اسرائیل از اظهار‌نظر در این زمینه خودداری کرده اما یک منبع در کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور، اعلام کرد این موضوع در شورای امنیت ملی اسرائیل مورد بحث قرار گرفته است.

همچنین شای کوهن، رییس دفتر ارتباط اسرائیل در مراکش اعلام کرد مذاکراتی میان وزیران امور خارجه دو کشور در زمینه به رسمیت شناختن حاکمیت رباط بر منطقه مورد مناقشه صحرای غربی در جریان است.

کوهن در یک نشست خبری در رباط گفت: «مذاکراتی بین وزرای خارجه ما در جریان است و تصمیم نهایی به عهده آن‌ها خواهد بود.»

مراکش روابط دیپلماتیک خود را با اسرائیل در کمتر از سه سال پیش، با تشویق آمریکا و در ازای به رسمیت شناختن «حاکمیت» خود بر سرزمین مورد مناقشه صحرای غربی از سوی واشینگتن عادی کرد.

به گزارش رسانه‌های مراکشی، پادشاهی مراکش همچنین در تلاش است تا متحد اسرائیلی خود نیز «مراکشی بودن» این مستعمره سابق اسپانیا را به رسمیت بشناسد.

شای کوهن توضیح بیشتری درباره مذاکرات در جریان میان رباط و اسرائیل در این زمینه ارائه نکرد.

او همچنین گفت که داوید گوورین، سفیر اسرائیل در مراکش که پس از مورد ظن قرار گرفتن در زمینه سوءاستفاده جنسی به اسرائیل فراخوانده شده بود، ماه آینده به محل ماموریت خود بازخواهد گشت.

گوورین سال گذشته در زمینه آزار جنسی زنان مراکشی هدف اتهام قرار گرفت اما او به‌طور قاطع اتهامات علیه خود را رد کرد.

مراکش و اسرائیل از زمان برقراری روابط با یکدیگر مشغول تسریع همکاری‌های نظامی، تجاری و توریستی خود بوده‌اند به‌ طوری‌ که پس از وزیر حمل و نقل اسرائیل، رییس پارلمان این کشور نیز روز چهارشنبه ۱۷ خرداد برای یک سفر رسمی و بی‌سابقه به مراکش سفر کرد.

Banner

پربازدیدترین‌ها

مرگ‌های مشکوک در بیمارستان گلستان اهواز؛ بازداشت دو رزیدنت و شائبه تزریق پتاسیم به بیماران
۱

مرگ‌های مشکوک در بیمارستان گلستان اهواز؛ بازداشت دو رزیدنت و شائبه تزریق پتاسیم به بیماران

۲

حسین زیاری، داور فوتبال و مدیرکل برنامه و بودجه استانداری سمنان به ۵ سال زندان محکوم شد

۳

نوید محمدزاده پس از جنجال بر سر حمایت از فلسطین از نمایش «آرش» کنار گذاشته شد

۴
تحلیل

دو جنگ پی‌درپی چگونه زنجیره تامین صنایع رنگ ایران را مختل کرد

۵
روایت شما

شهروندان خطاب به معاون پزشکیان: نمی‌شود حقوق‌ها ریالی باشد و هزینه‌ها دلاری

انتخاب سردبیر

  • شروط پکن برای تهران؛ شی جین‌پینگ در بحبوحه پیامدهای جنگ ایران وارد مصر شد

    شروط پکن برای تهران؛ شی جین‌پینگ در بحبوحه پیامدهای جنگ ایران وارد مصر شد

  • هکرهای بی‌مرز تهران؛ از جاسوسی برای حکومت تا باج‌گیری از شهروندان
    گزارش ویژه

    هکرهای بی‌مرز تهران؛ از جاسوسی برای حکومت تا باج‌گیری از شهروندان

  • جست‌وجویی ۵ روزه؛ پدر ایمان اسدی تصویر پسرش را میان هزاران عکس کهریزک یافت

    جست‌وجویی ۵ روزه؛ پدر ایمان اسدی تصویر پسرش را میان هزاران عکس کهریزک یافت

  • دولت سهمیه بنزین یارانه‌ای خودروهای قدیمی را حذف می‌کند

    دولت سهمیه بنزین یارانه‌ای خودروهای قدیمی را حذف می‌کند

  • سپاه در حال برنامه‌ریزی برای عملیات خرابکارانه در تنگه مالاکا و بندرهای شرق آسیا است
    اختصاصی

    سپاه در حال برنامه‌ریزی برای عملیات خرابکارانه در تنگه مالاکا و بندرهای شرق آسیا است