گروهی از مجروحان جنگ ایران و عراق در اعتراض به وضع معیشتی خود تجمع کردند

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۲/۲۳

مجروحان جنگ ایران و عراق بار دیگر نسبت به شرایط و وضعیت معیشتی خود اعتراض کردند. گروهی از آنان روز دوشنبه ۲۲ اسفند ماه در اعتراض به وضع معیشتی خود تجمع کردند.

بر اساس ویدیویی که به ایران‌اینترنشنال رسیده، یکی از این مجروحان و آسیب‌دیدگان جنگ که در ادبیات رسمی از آنان با عنوان «جانباز» یاد می‌شود، می‌گوید مقام‌های حکومتی مدام این جمله را تکرار می‌کنند که به خاطر خدا به جنگ رفتیم، در حالی که ما برای ملت ایران و برای خودمان به جنگ رفتیم.

این اولین بار نیست که مجروحان و افرادی که قطع عضو یا معلول جنگ ایران و عراق شده‌اند و از سوی جمهوری اسلامی «ایثارگران و جانبازان» نامیده می‌شوند، نسبت به وضعیت بد معیشتی خود اعتراض می‌کنند.

آنان در سال‌های گذشته بارها مقابل مجلس یا بنیاد شهید تجمع کرده‌اند.

مرداد ماه، شورای بازنشستگان ایران گزارش داد یکی از مجروحان جنگ ایران و عراق به نام خسرو یاوری، در شهرستان سنقر استان کرمانشاه، به دلیل مشکلات معیشتی خودسوزی کرد و جان باخت.

همچنین مهر ۱۳۹۹، همسر یک مجروح جنگ ایران و عراق اعلام کرد وقتی شوهرش برای دریافت «پای مصنوعی هوشمند» با تسهیلات دولتی به یک مرکز خدماتی مراجعه کرده، به او گفته‌اند امکانات پیشرفته تنها برای «مدافعان حرم» و مجروحان خارجی «به صورت رایگان» ارائه می‌شود.

عاطفه پهلوان،‌ همسر یک مجروح و عضو خانواده جان‌باخته جنگ ایران و عراق در گرگان، در نامه‌ خود نوشت وقتی همسرش برای سفارش ساخت پروتز به «مرکز ارتز و پروتز» در تهران مراجعه کرده شاهد بوده شماری از مجروحان خارجی در حال تمرین با «پروتزهای هوشمند» بوده‌اند.

او اشاره کرد در پاسخ به درخواست همسرش برای سفارش نمونه مشابه ارائه شده به خارجی‌ها، مسوولان مرکز گفته‌اند: «این‌ها چندین برابر پروتزهای شما قیمت دارد و بنیاد [شهید و امور ایثارگران] بودجه کافی برای آن ندارد،‌ لذا امکان ساخت برای شما وجود ندارد.»

به گفته پهلوان، مسوول مرکز همچنین گفته است «پروتزهای رایگان مخصوص مدافعان حرم و مجروحان سوری،‌ لبنانی، یمنی و ... است و بودجه‌اش را هم بنیاد نمی‌دهد بلکه از بیت رهبری تامین می‌شود.»

عاطفه پهلوان ضمن انتقاد از «پارتی‌بازی» در ارائه خدمات درمانی نوشت مصطفی سبطی،‌ همسرش که در جنگ پایش را از دست داده،‌ ۳۸ سال به دلیل حساسیت‌های پوستی ناشی از جنس پروتز، پایش دچار مشکل خواب و عوارض جانبی بوده است.

جمهوری اسلامی طی سال‌های گذشته در طول جنگ‌های داخلی سوریه، نیروهای نظامی را تحت فرماندهی سپاه پاسداران به این کشور اعزام کرد که از آن‌ها به عنوان «مدافعان حرم» یاد می‌کند.

از سوی دیگر اما وضعیت افراد عادی دارای معلولیت در ایران از شرایط مجروحان جنگی هم بدتر است.

به عنوان نمونه، معلولان جنگ هشت ساله ایران و عراق می‌توانند انواع ویلچرهای برقی را به‌صورت رایگان از بنیاد شهید و امور ایثارگران دریافت کنند اما چنین امکانی برای هزاران فرد دارای معلولیت غیرجنگی در ایران وجود ندارد.

طبق قانون جامع حمایت از افراد دارای معلولیت که در سال ۱۳۸۴ به تصویب مجلس شورای اسلامی وقت رسید، پوشش بیمه‌های درمانی معلولان باید کاملا رایگان باشد.

اکنون اما بسیاری از افراد دارای معلولیت، به‌خصوص در استان‌های کم‌برخوردار ایران و حاشیه کلان‌شهرها، از بیمه‌های درمانی محروم‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

مغولستان
خبرها
میراث ناملموس - فصل دوم
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.