اعتراض استادان اخراج‌شده دانشگاه آزاد به ظلم و بی‌عدالتی این «بنیاد غیرشفاف مالی»

جمعه ۱۴۰۱/۱۱/۲۱

۹ استاد «دانشگاه آزاد اسلامی» می‌گویند تنها با یک تلفن به آن‌ها گفته شده از دانشگاه اخراج شده‌اند. آنان در بیانیه‌ای خطاب به محمدمهدی طهرانچی، رییس این دانشگاه، اعلام کردند دانشگاه آزاد یک بنیاد غیرشفاف مالی است که علیه استادانش ظلم و بی‌عدالتی اعمال می‌کند.

اخراج این استادان در قالب «احکام بازنشستگی» انجام شده است. در بیانیه این استادان که در وب‌سایت رویداد ۲۴ منتشر شده، آمده است: «در روز سه‌شنبه مورخ چهارم بهمن ماه سال جاری، به هنگام برگزاری امتحانات، ما ۹ تن از اساتید دانشکده علوم سیاسی واحد تهران مرکز در شوک ناشی از اعلام تلفنی بازنشستگی خود از دفتر ریاست دانشکده قرار گرفتیم.»

آنان افزودند: «بدون هیچ مقدمه قبلی به ما اعلام شد به امور اداری مراجعه و تشریفات بازنشستگی خود را انجام دهیم. درس‌های ترم آتی ما که حتی در سامانه اعلام شده بود، حذف و برخورد چنان بود که گویی ما هیچ گاه وجود نداشته‌ایم و هر گاه سیستم اراده کند، بی‌درنگ قادر به حذف ما از صحنه است.»

سوسن صفاوردی، علی‌اکبر امینی، علیرضا رادمهر، حسین تفضلی، د‌ی‌دخت صادقی، محمدعلی خسروی، ملک‌تاج خسروی، بیژن نیری و ساجدی، این ۹ استاد هستند که حکم بازنشستگی اجباری آن‌ها صادر شده است.

این استادان دانشگاه در بیانیه خود تاکید کردند: «یک بررسی ساده در اساسنامه دانشگاه آزاد مشخص می‌کند تبعیض و بی‌عدالتی گسترده نسبت به مستخدمین به بند‌های مبهم و غیر‌شفاف و غالبا دو وجهی در اساسنامه دانشگاه آزاد بر‌می‌گردد که با عدم لحاظ نظارت نهاد‌های بالا‌دستی و واژه غیرانتفاعی و غیردولتی، زمینه اعمال سیاست‌های یک بام و دو هوا و در نتیجه یک تبعیض فاحش به وجود آمده است.»

آنان افزودند: «به ویژه در رابطه با استخدام اعضای هیات علمی که طبق همان قوانین حاکم بر دانشگاه‌های دولتی در این جایگاه علمی قرار گرفته‌اند و تدریس آن‌ها و موقعیت شغلی‌شان در همان چارچوب ارزیابی می‌شود اما هیچ کدام از امتیازات کاری اعضای هیات علمی دولتی برای آن‌ها لحاظ نمی‌شود.»

به نوشته این استادان اخراج‌ شده، استادان دانشگاه آزاد مشمول «عدم یکسان بودن حقوق تا سنوات کاری و بازنشستگی» هستند که با «بهانه تبعیت دانشگاه آزاد از قوانین داخلی از اعضای هیات علمی سلب می‌شود».

این استادان دانشگاه تاکید کرده‌اند سیاست‌های حکومت «این دانشگاه را به یک بنیاد غیرشفاف مالی بر پایه ظلم و بی‌عدالتی به مستخدمین آن به ویژه اعضای هیات علمی تبدیل کرده است و این اعضا را از حقوق برابر با دیگر همتایان خود در دانشگاه سراسری محروم کرده است».

این بیانیه در حالی است که در ماه‌های اخیر و همزمان با خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی، گزارش‌های مختلفی از اخراج و تعلیق استادان دانشگاه حامی خیزش سراسری منتشر شده است.

در استان خراسان رضوی، مهشید گوهری، استاد ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، در صفحه اینستاگرامش اعلام کرد پس از هفت سال تدریس با او و چند نفر از همکارانش قطع همکاری شده است.

شورای صنفی دانشجویان کشور هم گزارش داد حسن باقری‌نیا، عضو هیات علمی گروه روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه حکیم سبزواری، به دلیل همراهی با دانشجویان و انتقاد از صدور احکام انضباطی برای آن‌ها، تعلیق شده است.

امیر نیک‌پی، استاد جامعه‌شناسی حقوقی و انسان‌شناسی حقوقی نیز از دانشکده حقوق دانشگاه بهشتی اخراج شد. قبل از آن، محمد راغب و نیلوفر رضوی، دو تن از استادان این دانشگاه به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری از سمت‌های خود برکنار شده بودند.

همچنین آذین موحد، دانشیار و عضو رسمی هیات علمی گروه موسیقی دانشگاه تهران و امیر قادرمرزی، استاد دانشکده ریاضی دانشگاه تهران، از جمله استادانی هستند که تحت فشار حکومت قرار گرفتند.

دو استاد دانشگاه هنر تهران، یک استاد دانشگاه کرمان و مرتضی مردیها، استاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران نیز از دیگر قربانیان این سرکوب حکومتی هستند.

تازه‌ترین خبرها

پربیننده‌ترین‌ها

رنگ زندگی - آسیای مرکزی
خبر
خبر ورزشی

پربیننده‌ترین ویدیو‌ها

رادیو

روایت شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما
ارسال کنید