کارزار خانواده‌های محبوسان دوتابعیتی برای آزادی زندانیان؛ کنشگری دانشجویان ادامه دارد

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۱/۰۴

شماری از زندانیان سابق و دوتابعیتی و خانواده‌های آنان با راه انداختن کارزاری اعتراضی، خواستار آزادی زندانیان سیاسی در جمهوری اسلامی شدند. از سوی دیگر یاشار دارالشفا در حالی در زندان از تز دکترای خود دفاع کرد که در یک هفته گذشته، برای ۱۰ دانشجوی دیگر حکم زندان صادر شده است.

انوشه آشوری و دخترش الیکا آشوری، کایلی مور گیلبرت، غزل شارمند، دختر جمشید شارمند و مریم کلارن، دختر ناهید تقوی که بعضی از ایشان از زندانیان دو تابعیتی در ایران بوده‌اند و بعضی همچنان زندانی‌اند، با انتشار پیامی ویدیویی، به «اعمال ظالمانه» جمهوری اسلامی اشاره کردند و از مردم خواستند تا «در برابر این رژیم استبدادی ایستادگی کنند».

در این پیام آمده است: «جمهوری اسلامی به اعمال ظالمانه خود در گروگان‌گیری، تجاوز جنسی، شکنجه و قتل ادامه می‌دهد تا با ترس و کنترل بر مردم حکومت کند. آن‌ها افراد را با اتهاماتی بی‌اساس مانند همکاری با اسرائیل، جاسوسی، فساد فی‌ الارض، اداره گروه‌های غیر‌قانونی برای ایجاد اختلال، اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام محکوم می‌کنند.»

پیشگامان این کارزار اعتراضی با دعوت مخالفان جمهوری اسلامی به دموکراسی و «پذیرش اختلافات با یکدیگر» و با تاکید بر این که تنها تعداد انگشت‌شماری از خانواده‌های تحت تاثیر این بربریت هستند و گرد هم آمده‌اند تا آگاهی در این باره را بالا ببرند، گفتند: «جمهوری اسلامی با تفرقه انداختن بین مردم رشد می‌کند. بیایید به آن‌ها نشان دهیم به عنوان یک ملت با یک هدف مشترک متحد هستیم. بیایید با یکدیگر مهربان باشیم و به شکل یک جمع عمل کنیم.»

این کارزار همچنین با اشاره به این که از سال ۲۰۱۰ دست‌کم ۶۶ تبعه خارجی و دو‌ تابعیتی به دست جمهوری اسلامی دستگیر و زندانی شده‌اند، از اعمال شکنجه علیه آنان، دادگاه‌های نمایشی و اعترافات اجباری، ماه‌ها سلول انفرادی و خطر قریب‌الوقوع اعدام برای این زندانیان خبر داد.

گروهی که این پیام ویدیویی را منتشر کرده‌اند همچنین خواهان آزادی زندانیان سیاسی و سرنگونی جمهوری اسلامی شده و از کشورهای غربی خواستند تا تمامی مراکز خارج از کشور وابسته به جمهوری اسلامی را ببندند و با اخراج عوامل این رژیم از کشورهای خود، بر اعمال نفوذ و نظارت مقامات ایرانی در دیگر کشورها خاتمه دهند.

از کسانی که نامشان در این کارزار مطرح شده، ناهید تقوی ۶۷ ساله و مهندس معمار بازنشسته، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی است که مهر سال ۹۹ به دست نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به ۱۰ سال و هشت ماه حبس تعزیری محکوم شد.

جمشید شارمهد، فعال سیاسی ۶۷ ساله و شهروند ایرانی-آلمانی هم مرداد سال ۹۹ ربوده و بازداشت شد و دادگاه انقلاب تهران او را به «افساد فی‌ الارض» متهم کرد.

انوشه آشوری که در این ویدیو حضور دارد، شهروند ایرانی-بریتانیایی است که سال ۱۳۹۶ به اتهام جاسوسی بازداشت و به مدت چهار سال در ایران زندانی شد.

آشوری ۲۵ اسفند ۱۴۰۰همراه با نازنین زاغری-رتکلیف و پس از پرداخته شدن ۵۳۰ میلیون دلار از سوی بریتانیا به جمهوری اسلامی، توانست از ایران خارج شود.

کایلی مور گیلبرت هم که در این کارزار شرکت کرده، یک پژوهشگر و استاد دانشگاه استرالیایی-بریتانیایی است که تابستان ۱۳۹۷ بازداشت و به اتهام جاسوسی به ۱۰ سال حبس محکوم شد.

این شهروند خارجی روز پنجم آذر ۱۳۹۹ در جریان یک مبادله با سه ایرانی زندانی در تایلند آزاد شد. این ایرانیان به اتهام بمب‌گذاری ناموفق علیه دیپلمات‌های اسرائیلی در تایلند محاکمه و محکوم شدند.

ادامه کنشگری دانشجویان معترض با وجود تهدیدها

هم‌زمان با صدور این پیام اما کنشگری دانشجویان معترض نیز با وجود تهدیدها ادامه یافت.

روز یک‌شنبه دوم بهمن، یاشار دارالشفا، زندانی سیاسی و دانشجوی دکترای سلامت و رفاه اجتماعی، در زندان رجایی‌شهر کرج از رساله خود با عنوان «بررسی وضعیت کارگران و رفاه آنان» دفاع کرد.

هم‌زمان دادگاه‌های انقلاب تنها در هفته گذشته برای ۱۰ دانشجوی دیگر حکم زندان صادر کردند.

از آغاز خیزش انقلابی مردم ایران تاکنون و بر اساس آمار سازمان‌های حقوق بشری بیش از ۷۰۰ دانشجو به دنبال اعتراضات بازداشت شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چند چند
۲۴
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.