• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

ویوین وست‌وود، اسطوره بریتانیایی طراحی مد و کنشگر مدنی، در سن ۸۱ سالگی درگذشت

۸ دی ۱۴۰۱، ۲۱:۵۸ (‎+۰ گرینویچ)

ویوین وست‌وود، اسطوره بریتانیایی طراحی مد و کنشگر آزادی‌های مدنی، در سن ۸۱ سالگی در منزلش در لندن درگذشت. وست‌وود در دهه ۷۰ میلادی با آوردن سبک پانک به دنیای مد، پیشگام یک دگرگونی جدید در طراحی مد و لباس در سطح جهان شد.

طی چند دهه گذشته، طراحی‌های ویوین وست‌وود یکی از موفق‌ترین شرکت‌کنندگان در نمایش‌های مد میلان، پاریس، لندن و نیویورک بوده است.

ویوین وست‌وود در کنار طراحی مد، در عرصه کنشگری حقوق بشر و آزادی‌های مدنی نیز فعال بود.

پربازدیدترین‌ها

کارزار مردمی ایران‌اینترنشنال؛ آنچه در شب‌های جنایت رشت اتفاق افتاد
۱
گزارش ویژه

کارزار مردمی ایران‌اینترنشنال؛ آنچه در شب‌های جنایت رشت اتفاق افتاد

۲

اکسیوس: تفاهم اولیه واشینگتن و تهران آماده شده و منتظر تصمیم ترامپ است

۳
اختصاصی

منبع نزدیک به مذاکرات: درباره ابعاد هماهنگی قالیباف با مجتبی خامنه‌ای تردید وجود دارد

۴

موج محکومیت منطقه‌ای پس از حمله جمهوری اسلامی به کویت؛ تهران آمریکا را مقصر خواند

۵

فرد متهم در توطئه کشتن مسیح علینژاد در سال ۲۰۲۴ در بروکلین، به ۱۰ سال زندان محکوم شد

انتخاب سردبیر

  • نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی و فعال حقوق کودکان، برای تحمل شش سال حبس احضار شد

    نهاله شهیدی یزدی، شهروند بهائی و فعال حقوق کودکان، برای تحمل شش سال حبس احضار شد

  • سایه سنگین بحران اقتصادی بر زندگی معلولان؛ افزایش حمایت‌ها در انتظار تصویب دولت

    سایه سنگین بحران اقتصادی بر زندگی معلولان؛ افزایش حمایت‌ها در انتظار تصویب دولت

  • سازمان ملل متحد، تجاوز و خشونت جنسی طالبان علیه زنان افغان را تایید کرد

    سازمان ملل متحد، تجاوز و خشونت جنسی طالبان علیه زنان افغان را تایید کرد

  • مدارس غیرانتفاعی؛ چگونه آموزش خصوصی از رفاه تا فرهنگ به بازتولید طبقه حاکم کمک کرد
    تحلیل

    مدارس غیرانتفاعی؛ چگونه آموزش خصوصی از رفاه تا فرهنگ به بازتولید طبقه حاکم کمک کرد

  • نام و اطلاعات شماری از جاویدنامان از سامانه بهشت زهرا پاک شده است

    نام و اطلاعات شماری از جاویدنامان از سامانه بهشت زهرا پاک شده است

•
•
•

مطالب بیشتر

حملات گسترده موشکی روسیه به اوکراین و تشدید خاموشی‌ها در این کشور در آستانه سال نو

۸ دی ۱۴۰۱، ۱۷:۱۸ (‎+۰ گرینویچ)
حملات گسترده موشکی روسیه به اوکراین و تشدید خاموشی‌ها در این کشور در آستانه سال نو
100%

در پی نپذیرفتن شرایط روسیه برای پایان جنگ از سوی اوکراین، روسیه در آستانه سال نو میلادی، ده‌ها موشک به سوی این کشور شلیک کرد. همزمان پوتین دستور استفاده از زیردریایی‌های اتمی را نیز صادر کرد.

اوکراین اما روز پنج‌شنبه هشتم دی، حملات گسترده موشکی روسیه به این کشور را محکوم کرد. این حملات زیرساخت‌های انرژی این کشور را هدف قرار دادند و باعث قطع گسترده‌تر برق در آستانه تعطیلات سال نو شدند.

علاوه بر این، برای اولین بار از زمان آغاز تهاجم روسیه که بیش از ۱۰ ماه از آن می‌گذرد، بلاروس، نزدیک‌ترین متحد مسکو، اعلام کرد یک موشک پدافند هوایی اس-۳۰۰ «از قلمرو اوکراین» بر فراز خاک بلاروس سرنگون شده است.

مقامات بلاروس تصاویری از قطعات موشکی را منتشر کرده‌اند که در مزرعه‌ای در منطقه برست در نزدیکی روستای گرباخا در جنوب غرب بلاروس سقوط کرده است.

مینسک همچنین سفیر اوکراین را احضار کرد و خواستار تحقیقات «کامل» و «مجازات مسوولان» در این زمینه شد.

اما در اوکراین، والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح، اعلام کرد ۵۴ موشک از ۶۹ موشک روسی که علیه اوکراین شلیک شده بود، روز پنج‌شنبه سرنگون شده است.

همچنین نیروی هوایی اوکراین از انهدام ۱۱ پهپاد انفجاری شاهد ساخت ایران خبر داد.

اما موشک‌ها و پهپادهایی که به اهدافشان در اوکراین اصابت کردند، آسیب بیشتری به شبکه برق این کشور وارد کردند. پیش از این و به دلیل نزدیک به سه ماه از چنین بمباران‌هایی، این شبکه به شدت آسیب دیده بود.

قطع برق در اوکراین در روز پنج‌شنبه چند برابر شد. این در حالی است که میلیون‌ها غیرنظامی اوکراینی برای هفته‌ها با مشکلات سهمیه‌بندی برق، آب و گرمایش در میانه زمستان زندگی می‌کنند.

شکایت وکیل نخست‌وزیر عراق از رییس بانک مرکزی این کشور، پس از افشای تعاملات بانکی با ایران

۸ دی ۱۴۰۱، ۱۵:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)
شکایت وکیل نخست‌وزیر عراق از رییس بانک مرکزی این کشور، پس از افشای تعاملات بانکی با ایران
100%

پس از تهدیدات آمریکا برای مجازات عراق به دلیل انجام معاملات پنهانی با ایران و همچنین کاهش ارزش دینار، وکیلِ نخست‌وزیر عراق از مصطفی مخیف، رییس بانک مرکزی این کشور در دادگاه فدرال عراق شکایت کرد و خواستار برکناری او از سمتش شد.

این اقدام همچنین پس از افشای تعاملات پنهانی بانک‌های عراقی با ایران انجام شد.

روز سه‌شنبه نیز محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، رییس بانک مرکزی را احضار کرده و خواستار انجام اقدامات برای جلوگیری از کاهش قیمت دینار شده بود.

با وجود افزایش درآمد فروش نفت عراق، ارزش دینار این کشور در مقابل دلار حدود هشت درصد کاهش یافته است.

برخی از تحلیل‌گران و نمایندگان سابق پارلمان، یکی از دلایل این موضوع را تهدیدات آمریکا برای مجازات عراق به دلیل انتقال دلار به ایران ذکر کرده‌اند.

پیش از این مثنی امین، عضو پارلمان عراق، به ایران‌اینترنشنال گفته بود آمریکا با تایید این که مبلغ قابل توجهی دلار از عراق وارد ایران شده، از بانک مرکزی عراق خواست همه بانک‌های این کشور را که به صورت پنهانی با ایران معامله می‌کنند، مجازات کند.

او تاکید کرده بود آمریکا علاوه بر مساله قاچاق دلار به ایران، در ارتباط با یک توافق چهار میلیارد دلاری بین جمهوری اسلامی و عراق، به بغداد هشدار داده است.

چند هفته گذشته نیز یکی از رسانه‌های نزدیک به جریان مقتدی صدر گزارش داده بود در سفر اخیر نخست‌وزیر عراق به ایران، تحت یک توافق مبهم، چهار میلیارد دلار به ایران داده شده است.

به گفته مثنی امین، علاوه بر ایران، مبالغ بالایی دلار از عراق به سوریه و لبنان نیز ارسال شده است.

همچنین عراق در سال ۲۰۲۲ معادل نیم میلیون دلار نفت را به صورت بلاعوض به لبنان ارسال کرده است.

روز دوشنبه نیز یک منبع آگاه به ایران‌اینترنشنال گفته بود آمریکا در حال بررسی گزارش‌هایی است که نشان می‌دهد با وجود تحریم‌ها، ایران و عراق بر پایه دلار با یکدیگر معامله می‌کنند.

به موجب تحریم‌های آمریکا، هر گونه معامله ایران و عراق باید بر مبنای دینار صورت گیرد و استفاده از دلار آمریکا در این معاملات به دلیل تحریم‌ها ممنوع است.

نگرانی‌ها از طغیان شیوع کرونا در چین؛ اعمال محدودیت‌هایی در جهان برای مسافران از مبدا چین

۸ دی ۱۴۰۱، ۱۲:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)
نگرانی‌ها از طغیان شیوع کرونا در چین؛ اعمال محدودیت‌هایی در جهان برای مسافران از مبدا چین
100%

کارشناسان بهداشت هشدار می‌دهند طغیان شیوع کرونا در چین در روزهای اخیر می‌تواند زمینه ظهور سویه‌های جدیدی از این ویروس را در جهان ایجاد کند. در چنین شرایطی برخی کشورهای جهان محدودیت‌هایی را برای ورود مسافران از مبدا چین وضع کرده‌اند.

موج جدید شیوع کرونا در چین زمانی شکل گرفت که پکن پس از اعتراضات مردمی به محدودیت‌های کرونا به ویژه قرنطینه، به سیاست موسوم به «کووید صفر» خود پایان داد. لغو چنین سیاستی، زمینه بالقوه‌ای برای ظهور سویه‌های جدید ویروس کرونا را ایجاد کرد.

چین به تازگی پایان قرنطینه‌های اجباری در بدو ورود به این کشور را اعلام کرده که از روز هشتم ژانویه به اجرا گذاشته خواهد شد. این تصمیم، آخرین محدودیت‌های باقی‌مانده از سیاست سخت‌گیرانه این کشور را که از زمان شروع همه‌گیری در چین به اجرا گذاشته شده بود، از بین می‌برد.

این در حالی است که پکن انتشار آمارهای روزانه موارد ابتلا به کرونا را متوقف کرده و در نبود آمارهای رسمی، مقامات در چندین شهر تخمین می‌زنند که صدها هزار نفر اخیرا به کرونا مبتلا شده‌اند.

همچنین گزارش‌ها حاکی است که بیمارستان‌ها در چین مملو از بیمار شده‌اند.

چین تقریبا یک‌پنجم جمعیت جهان را در خود جای داده و رسانه‌ها به نقل از مقام‌ها و کارشناسان در چند کشور نوشتند که آنان نگرانند این کشور بتواند زمینه مناسبی برای ظهور انواع جدید ویروس کرونا شود؛ به ویژه آن که بخشی از جمعیت چین هنوز در برابر کرونا واکسینه نشده‌اند.

مدیر موسسه بهداشت جهانی در دانشگاه ژنو معتقد است هر ابتلای جدید به کرونا احتمال جهش ویروس را افزایش می‌دهد.

او به خبرگزاری فرانسه گفت: «این واقعیت که یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر به طور ناگهانی در معرض کرونا قرار می‌گیرند، بدیهی است که شرایط را برای ظهور انواع مختلف ایجاد می‌کند.»

همچنین برونو لینا، استاد ویروس‌شناسی در دانشگاه لیون فرانسه، گفته است: «با توجه به گردش شدید ویروس و در نتیجه افزایش خطر جهش، ممکن است یک بستر بالقوه برای رشد ویروس‌ها در چین ایجاد شود.»

در چنین شرایطی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد ممکن است محدودیت‌های جدیدی برای مسافرانی که از چین وارد خاک آمریکا می‌شوند، اعمال کند.

همچنین مقام‌های واشینگتن نگرانند که چین درباره آمارهای شیوع کرونا در کشور خود اطلاعات شفافی ارئه ندهد. چین پیشتر آمارهایی که از مرگ و میر روزانه افراد مبتلا به کرونا ارائه می‌کرد یک رقمی بوده است.

تاکنون ژاپن، هند و مالزی محدودیت‌هایی را برای مسافران از چین اعمال کرده‌اند و از این پس هر مسافر چین به ژاپن باید گواهی آزمایش منفی کرونا داشته باشد.

تایوان نیز اعلام کرده که از اول ژانویه، آزمایش‌های تشخیص کرونا را برای مسافرانی که از چین وارد می‌شوند، اعمال می‌کند.

نتانیاهو به قدرت بازگشت؛ راست‌گراترین دولت اسرائیل معرفی شد

۸ دی ۱۴۰۱، ۱۲:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)
نتانیاهو به قدرت بازگشت؛ راست‌گراترین دولت اسرائیل معرفی شد
100%

مراسم تحلیف دولت جدید اسرائیل، حاصل ائتلاف حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو با احزاب راست‌گرا، راست‌گرای افراطی و اولترا ارتدوکس یهودی، در کنست، پارلمان اسرائیل برگزار شد و نتانیاهو ۱۸ ماه پس از ترک دفتر نخست‌وزیری، بار دیگر به این مقام بازگشت.

نتانیاهو روز پنج‌شنبه هشتم دی کابینه خود را به پارلمان اسرائیل معرفی کرد. این در حالی است که همزمان در خارج از پارلمان، اسرائیلی‌های مخالف دولت جدید تظاهرات برگزار کردند.

نتانیاهو به ویژه از انتصاب الی کوهن، وزیر اطلاعات پیشین به عنوان وزیر امور خارجه جدید اسرائیل خبر داد.

نخست‌وزیر جدید اسرائیل همچنین درباره ایران گفت ماموریت دولت او این خواهد بود که با «تلاش‌های ایران برای دست‌یابی به سلاح هسته‌ای» مقابله و برتری نظامی اسرائیل در منطقه را تضمین کند.

او همچنین از تمایلش برای گسترش دایره صلح با کشورهای عربی منطقه خبر داد.

حزب لیکود موفق شد در انتخابات اخیر اسرائیل ۳۲ کرسی کنست را به دست آورد و با ائتلاف با دیگر احزاب راست‌گرا و مذهبی، به ۶۴ کرسی کافی برای تشکیل دولت برسد.

پس از تحلیف در کنست، اعضای دولت جدید برای گرفتن عکس یادگاری سنتی با رییس‌جمهوری اسرائیل، به اقامتگاه ایتسخاک هرتصوگ می‌روند. مراسم عکس سنتی قرار است حدود ساعت هشت شب به وقت محلی برگزار شود.

همزمان، رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند نتانیاهو قصد ندارد مراسم سنتی تحویل گرفتن نخست‌وزیری از نخست‌وزیر کنونی، یائیر لاپید را برگزار کند.

نتانیاهو یک سال و نیم پیش نیز حاضر نشده بود مراسم تحویل دادن نخست‌وزیری به نفتالی بنت را برگزار کند.

در همین حال، نزدیک به ۱۰۰ دیپلمات و سفیران پیشین اسرائیل در جهان، در نامه‌ای به نتانیاهو، نسبت به خطرات دولت جدید راست‌گرای او برای جایگاه اسرائیل در جهان هشدار دادند.

این دیپلمات‌های پیشین در نامه‌ای که به دو زبان عبری و انگلیسی منتشر کردند، از سیاست‌های احتمالی دولت جدید اسرائیل در کرانه باختری و نیز سیاست‌هایی که موجب تبعیض میان شهروندان اسرائیلی می‌شود ابراز نگرانی عمیق کردند و گفتند این سیاست‌ها هم جایگاه اسرائیل را در جهان به خطر می‌اندازند و هم به روابط خارجی این کشور آسیب خواهند زد.

از سوی دیگر، ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان هشدار داد که این کشور در زمینه حرم شریف/ کوه معبد خطوط قرمزی دارد که نمی‌تواند عبور اسرائیل از آنها را تحمل کند.

پادشاه اردن متولی حرم شریف در اورشلیم است و بر اساس «شرایط موجود»، غیرمسلمانان تنها ساعت کوتاهی در روز اجازه بازدید از محوطه حرم شریف را دارند و اجازه ندارند در این مکان نیایش کنند.

بر اساس برخی گزارش‌ها، ایتامار بن گویر، رهبر حزب راست‌گرای افراطی اقتدار یهودی و وزیر امنیت داخلی جدید اسرائیل، قصد دارد خواهان تغییر شرایط موجود شود.

بن گویر همچنین توانست شب گذشته قانونی را به تصویب برساند که پلیس مرزی اسرائیل را (مسوول امنیت در اورشلیم و برخی مناطق دیگر/ تقریبا برابر با پلیس ضد شورش) از کنترل فرماندهی پلیس اسرائیل خارج کرده و مسوولیت کامل آن را به او می‌دهد.

این موضوع با شگفتی و خشم مقامات پلیس اسرائیل روبه‌رو شده است.

از سوی دیگر، بنی گنتس، وزیر دفاع اسرائیل، دیشب، تنها ساعاتی پیش از پایان دوران وزارتش، تلفنی با محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی صحبت کرد.

گنتس از سویی بر اهمیت ادامه همکاری‌های اسرائیل با تشکیلات خودگردان تاکید کرد و از سوی دیگر به ابومازن هشدار داد که برخی اقدامات تشکیلات خودگردان علیه اسرائیل، کار را برای دولت بعدی راست‌گرا برای ادامه چنین همکاری‌هایی بسیار دشوار خواهد کرد.

ایکائو برای بررسی فرود اجباری هواپیمای حامل خانواده علی دایی اعلام ناتوانی کرد

۸ دی ۱۴۰۱، ۱۱:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)
ایکائو برای بررسی فرود اجباری هواپیمای حامل خانواده علی دایی اعلام ناتوانی کرد
100%

سازمان هوانوردی بین‌المللی غیرنظامی، ایکائو، اعلام کرد که قادر نیست موضوع فرود اجباری هواپیمای حامل خانواده علی دایی از سوی جمهوری اسلامی را بررسی کند.

این سازمان در توییتی اعلام کرد که ایکائو در مورد این پرواز هواپیمایی ماهان درخواست‌هایی را دریافت کرده اما رسیدگی به هر گونه نقض معاهده هوانوردی غیرنظامی بین‌المللی (شیکاگو) تنها می‌تواند با تقاضای کشورهایی که تحت تاثیر این نقض واقع شده‌اند، انجام شود.

ایکائو اضافه کرد که در مورد فرود اجباری هواپیمای حامل خانواده علی دایی، هنوز هیچ کشوری تقاضایی به این سازمان ارائه نکرده است.

پیشتر جمعی از ایرانیان و خانواده‌های کشته‌شدگان پرواز اوکراینی در کانادا در اعتراض به فرود اجباری هواپیمای حامل خانواده علی دایی از سوی جمهوری اسلامی، مقابل سازمان هوانوردی بین‌المللی غیرنظامی (ایکائو) تجمع کردند.

همچنین حامد اسماعیلیون، سخنگوی خانواده‌های کشته‌شدگان هواپیمای اوکراینی از این سازمان خواسته بود در این زمینه مداخله و اعلام نظر کند.

اسماعیلیون با اشاره به ماجرای هواپیمای اوکراینی در ایران و فرود اجباری هواپیمای مسافربری رایان‌ایر در خاک بلاروس و دستگیری یک منتقد دولت در آن، خطاب به ایکائو نوشت: «کسی نباید وظیفه شما برای آسمان امن‌تر را یادآوری کند.»

او در توییتی ضمن اشاره به گذشت دو روز از فرود اجباری پرواز ماهان‌ایر حامل همسر و فرزند علی دایی از سوی حکومت ایران، خطاب به ایکائو نوشت: «جلسه اضطراری برگزار نشده؟ تحقیقی انجام نشده؟ مجازاتی در کار نیست؟ حتی یک محکومیت در کار نیست؟»

اسماعیلیون که بلافاصله پس از بازگرداندن پرواز خانواده علی دایی از مسیر دوبی، با خطاب قرار دادن سازمان بین‌المللی هوانوردی (ایکائو) و رییس آن، خواستار واکنش این نهاد شد، تاکید کرد که رییس ایکائو هنوز منهدم شدن هواپیمای اوکراینی به دست سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را محکوم نکرده است.

همچنین پیشتر اردلان شکرابی، نماینده پارلمان سوئد در پی فرود اجباری هواپیمای حامل خانواده علی دایی توسط حکومت ایران در توییتر نوشت: «چرا ایکائو این رفتار رژیم ایران را تحمل می‌کند؟ آیا پرواز ۷۵۲ خطوط هوایی اوکراین را فراموش کرده‌ایم؟»

اقدام جمهوری اسلامی در فرود آوردن اجباری هواپیمای حامل همسر و دختر علی دایی و بازگرداندن آنان از سفر به دوبی، همچنان در ایران با واکنش‌هایی روبه‌روست.

محمد دادکان، رییس پیشین فدراسیون فوتبال، روز پنج‌شنبه هشتم دی گفت: «برای علی دایی مشکل ایجاد می‌کنند چون دو کلمه در جهت دغدغه مردم صحبت کرده است.»