رویترز: حذف جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن ملل متحد ۱۴ دسامبر به رای گذاشته خواهد شد

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۹/۰۸

دیپلماتی که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفت حذف جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن ملل متحد در روز ۱۴ دسامبر به رای گذاشته خواهد شد.

بر اساس گفته‌های این دیپلمات، ایالات متحده و دیگر کشورها فعالانه تلاش می‌کنند تا حکومت ایران را از کمیسیون مقام زن ملل متحد حذف کنند.

این دیپلمات سازمان ملل افزود به نظر می‌رسد آمریکا در حال جلب نظر دیگر کشورهای عضو است، از جمله آنهایی که در ابتدا درباره حذف جمهوری اسلامی از این کمیسیون مردد بوده‌اند.

ایالات متحده پیش‌نویس قطعنامه‌ای را درباره این اقدام تهیه کرد که نسخه‌ای از آن روز دوشنبه ۷ آذر به دست رویترز رسیده است و در آن سیاست‌های ایران «به‌شدت در تضاد با حقوق زنان و دختران و ماموریت کمیسیون مقام زن ملل متحد» عنوان شده است.

این پیش‌نویس ضمن محکوم کردن جمهوری اسلامی به خاطر نقض حقوق زنان، می‌خواهد حکومت ایران «فورا از باقی‌مانده دوره‌اش برای سال۲۰۲۲ تا ۲۰۲۶ از کمیسیون مقام زن ملل متحد حذف‌ شود».

ایران به تازگی یک دوره چهار ساله را در این کمیسیون ۴۵ عضوی آغاز کرده، که هر ساله در ماه مارس تشکیل جلسه می دهد و هدف آن ترویج برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان است.

شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد، که ۵۴ عضو دارد، درباره تداوم یا پایان حضور جمهوری اسلامی در کمیسیون مقام زن رای‌گیری خواهد کرد.

روز پنج‌شنبه سوم آذر، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در نشستی ویژه درباره سرکوب خیزش انقلابی ایرانیان از سوی جمهوری اسلامی، قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که بر اساس بندی از آن، یک کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی درباره اعتراضات ایران تشکیل می‌شود.

پس از آن، فدریکو ویلگاس، رییس شورای حقوق بشر سازمان ملل، به سی‌ان‌ان گفت کمیته حقیقت‌یاب جدیدی که برای تحقیق درباره گزارش‌ها از نقض حقوق بشر در ایران تشکیل شده، «می‌تواند به ایجاد یک تغییر منجر شود».

خبر رویترز درباره حذف جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن در حالی منتشر می‌شود که خیزش انقلابی مردم همچنان ادامه دارد و اعتصابات گسترده در حال شکل‌گیری است.

پس از قتل مهسا امینی به دست پلیس امنیت اخلاقی، اعتراضات گسترده‌ای در سراسر ایران شکل گرفت، که به دلیل پیشگام بودن زنان در آن، از آن به عنوان «انقلاب زنانه» نیز یاد می‌شود.

هم‌زمان با افزایش حمایت‌های چهره‌های سیاسی و فرهنگی بین‌المللی از خیزش انقلابی ایرانیان، جمعی از زنان سرشناس جهان که در عرصه‌های مختلف سیاست، اقتصاد، حقوق و هنر فعال هستند، در کارزاری با نکوهش سابقه جمهوری اسلامی در نقض حقوق زنان، خواستار حذف فوری حکومت ایران از کمیسیون مقام زن ملل متحد شدند.

میشل اوباما، هیلاری کلینتون و لارا بوش، سه بانوی اول پیشین آمریکا، کریستیا فریلند معاون نخست‌وزیر و وزیر دارایی کانادا، ملاله یوسف‌زای برنده جایزه صلح نوبل، نادیا مراد برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر و اپرا وینفری برنامه‌ساز و مجری تلویزیون از جمله حامیان این کارزارند.

کمیسیون مقام زن ملل متحد، از نهادهای زیرمجموعه سازمان ملل متحد است که با هدف برابری جنسیتی و کمک به پیشرفت زنان تشکیل شده و بالاترین مقام نظارتی در حوزه زنان در این سازمان به شمار می‌رود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خلاصه خبرها
جهان‌نما
کاوش
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.