مدودوف: حتی در صورت انصراف اوکراین از عضویت در ناتو، حمله‌های روسیه ادامه می‌یابد

شنبه ۱۴۰۱/۰۶/۰۵

همزمان با سخنان معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه درباره ادامه حمله به اوکراین حتی در صورت انصراف این کشور از عضویت در ناتو، فنلاند از نتیجه مذاکرات با ترکیه درباره الحاق به این پیمان نظامی ابراز خرسندی کرد.

دیمیتری مدودوف، معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه، اعلام کرد که حتی اگر اوکراین رسما درخواست عضویت در ناتو را کنار بگذارد، حمله‌های روسیه به این کشور پایان نخواهد یافت.

او در عین حال گفت مسکو آماده مذاکره با کی‌یف است.

روسیه اما با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو نیز مخالف است.

روز گذشته نمایندگان ترکیه، سوئد و فنلاند در هلسینکی، پایتخت فنلاند، برای گفت‌وگو در مورد گسترش ناتو به شمال اروپا ملاقات و گفت‌وگو کردند.

یوککا سالوارا، دبیر دائمی دولتی وزارت امور خارجه فنلاند، اعلام کرد که ترکیه و فنلاند در این باره به اتفاق نظر عمیق رسیده‌اند.

پکا هاویستو، وزیر امور خارجه فنلاند نیز این نشست را مثبت و سازنده خواند.

در تیر ماه و پس از آن که آنکارا در یادداشت تفاهمی سه‌جانبه با هلسینکی و استکهلم، مخالفت خود را با پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو کنار گذاشت، روند رسمی پیوستن این دو کشور به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) آغاز شد.

خواسته ترکیه برای کنار گذاشتن مخالفت خود این بود که فنلاند و سوئد از شبه‌نظامیان کُرد که در این کشورها حضور دارند حمایت نکنند و منع واردات فروش برخی سلاح‌ها را به ترکیه لغو کنند.

روز شنبه پنجم شهریور اما وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرد روسیه اخیرا حملات خود را در شرق اوکراین و در نزدیکی دونتسک تشدید کرده است.

در همین حال روسیه بار دیگر اوکراین را به توپ‌باران نیروگاه اتمی زاپروژیا متهم و اعلام کرد که ۱۷ گلوله از سوی اوکراین به محدوده این نیروگاه شلیک شده است.

در مقابل اوکراین روسیه را به گلوله‌باران این نیروگاه و جدا کردن آن از شبکه برق اوکراین متهم کرد.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه نیز نسبت به استفاده از تأسیسات هسته‌ای غیرنظامی به عنوان ابزار جنگی در اوکراین هشدار داد.

نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های هسته‌ای در اروپا و نهمین نیروگاه بزرگ هسته‌ای در جهان است.

در شرایط عادی این نیروگاه تولید یک‌پنجم برق مصرفی در اوکراین و تقریبا نیمی از انرژی تولید شده تأسیسات هسته‌ای اوکراین را بر عهده دارد.

دبیر کل و دیگر مقامات سازمان ملل خواستار خروج نیروهای نظامی روسیه از محدوده این نیروگاه شده‌اند اما روسیه این درخواست را رد کرده است.

وزارت دفاع بریتانیا روز شنبه همچنین اعلام کرد که شش پهپاد زیر آبی را برای کمک به پاکسازی مین‌ها در سواحل اوکراین و ایمن‌تر کردن حمل و نقل غلات در اختیار اوکراین قرار می‌دهد.

از سوی دیگر بر اساس بیانیه سازمان ملل متحد، مرکز هماهنگی مشترک انتقال غلات اوکراین مسیر جدیدی را برای کشتی‌های خروجی غلات از بنادر این کشور تعیین کرده است.

این مسیر امکان ترانزیت کوتاه‌تر از مسیر قبلی را برای کشتی‌های حامل غلات اوکراین فراهم می‌کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴
۲۴
جهان‌نما
۲۴

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.