اولین مورد ابتلا به آبله میمون در ایران را پزشکان خارج از سیستم وزارت بهداشت شناسایی کردند

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۵/۲۵

چند ساعت پس از آنکه سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی اولین بیمار مبتلا به آبله میمون در ایران خبر داد، رییس شبکه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گفت که این بیمار را پزشکان خارج از سیستم درمانی وزارت بهداشت با انجام چندین آزمایش شناسایی کرده‌اند.

سخنگوی وزارت بهداشت روز سه‌شنبه بیست و پنجم مرداد ماه از شناسایی اولین بیمار مبتلا به آبله میمونی در ایران خبر داد و گفت این بیمار که در اهواز سکونت دارد، بلافاصله قرنطینه شده و با تایید آزمایش‌های اولیه و نهایی در حال طی کردن دوره بیماری خود در منزل است.

پدرام پاک‌آیین، سخنگوی وزارت بهداشت، افزود که اولین بیمار مبتلا به آبله میمون در ایران «یک زن ۳۴ ساله است که در اهواز سکونت دارد» و شناسایی این مورد نیز با کمک خود بیمار انجام شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین افزود که این بیمار پس از مشاهده ضایعات پوستی و با احتمال ابتلا به آبله میمونی به پزشک مراجعه کرد که با انجام آزمایش ابتلای او تایید شد.

در همین حال محمد علوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز، این بیمار را اهل و ساکن یکی از استان‌های شمال غربی ایران معرفی کرد و گفت که او در اهواز به پزشک خصوصی مراجعه کرده بود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: «اولین مورد کشف شده ابتلا به آبله میمونی در سیستم درمانی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بستری نبوده و از بیماران سرپایی اهل و ساکن یکی از استان‌های شمال غربی کشور است که همسر او سابقه مسافرت به کانادا داشته و ظاهرا از همسر خود مبتلا شده است.»

علوی افزود: بیمار شناسایی شده به یکی از پزشکان بخش خصوصی در اهواز مراجعه کرده بود که از طریق مراقبت سندرومیک و نمونه‌گیری و انجام بررسی‌های بالینی و آزمایشگاهی و اپیدمیولوژی ابتلای او به آبله میمومنی تایید شد و جا دارد از این پزشک و پزشک متخصص عفونی مشاور و کارشناسان بهداشت تقدیر کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه در حال حاضر همه اقدامات لازم جهت پایش این بیماری در حال اجراست و هیچگونه مورد بستری در بیمارستان‌های استان خوزستان وجود ندارد، گفت که میزان سرایت‌پذیری آبله میمونی بالا نیست و بر اثر تماس‌های خیلی نزدیک با فرد مبتلا انتقال خواهد یافت.

آبله میمون یک بیماری ویروسی با نشانه‌هایی همچون تب و عوارض پوستی جوش‌ مانند است. این بیماری معمولا خفیف است اما دو سویه دارد: یکی سویه کنگو که موجب وخامت حال فرد مبتلا می‌شود و با ۱۰ درصد احتمال مرگ همراه است. دیگری سویه غرب آفریقا که نرخ مرگ‌ومیر ناشی از ابتلا به آن حدود یک درصد است.

تدروس آدهانوم، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، اول مرداد ماه شیوع آبله میمون را یک وضعیت بهداشتی اضطراری جهانی اعلام کرد.

مدیرکل سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که اگرچه آبله میمون را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی جهانی اعلام می‌کنم اما در حال حاضر شیوع آن بین مردان همجنس‌گرا و به ویژه آنهایی است که شرکای جنسی متعدد دارند.

بهزاد امیری، رییس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، اعلام کرد که این وزارتخانه در حال بررسی واردات تعداد محدودی واکسن آبله میمون است اما هیچ وقت واکسیناسیون علیه آبله میمون مانند کرونا عمومی نخواهد بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سفر به قلعه یزدگرد
روزی روزگاری سینما
خبرها
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.