سکوت تهران درباره حمله به سلمان رشدی، تمجید کیهان، حمایت مهاجم از سپاه در شبکه‌های اجتماعی

شنبه ۱۴۰۱/۰۵/۲۲

رسانه‌های آمریکایی به نقل از مقام‌های پلیس این کشور خبر دادند هادی مطر، فرد مهاجم به سلمان رشدی، در شبکه‌های اجتماعی مطالبی را در حمایت از اهداف جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران و افراط‌گرایی شیعه منتشر کرده است. مقام‌های جمهوری اسلامی واکنشی به تلاش برای ترور رشدی نشان نداده‌اند.

شبکه ان‌بی‌سی نیوز ضمن انتشار این خبر نوشت که نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد به درخواست اظهار نظر درباره حمله به سلمان رشدی پاسخی نداده است.

روزنامه نیویورک پست نیز گزارش مشابهی را در این باره منتشر کرده است.

در همین حال خبرنگار فاکس نیوز خبر داد که ضارب سلمان رشدی یک گواهینامه جعلی از خود با نام حسن مغنیه به همراه داشته که مشابه نام خانوادگی عماد مغنیه، از فرماندهان پیشین حزب‌الله لبنان است.

عماد مغنیه در سال ۲۰۰۸ در دمشق کشته شد.

بر اساس گزارش پلیس نیویورک، فرد مهاجم بازداشت شده هادی مطر نام دارد و ۲۴ ساله و اهل نیوجرسی است اما هنوز انگیزه او برای حمله مشخص نشده است.

پلیس نیویورک گفت که فرد مظنون با چاقو دست‌کم یک ضربه به گردن و یک ضربه به شکم سلمان رشدی زده است.

اندرو ویلی، هماهنگ کننده فعالیت‌های این نویسنده، در بیانیه‌ای اعلام کرد که سلمان رشدی ممکن است در اثر این حمله، یک چشمش را از دست بدهد.

او گفت که به اعصاب دست و کبد سلمان رشدی نیز آسیب جدی وارد شده و او در حال حاضر به دستگاه تنفس مصنوعی متصل است.

در حالی که مقام‌های رسمی جمهوری اسلامی هنوز واکنشی به تلاش برای ترور رشدی نشان نداده‌اند، روزنامه کیهان که مدیر مسئول آن، حسین شریعتمداری، منصوب علی خامنه‌ای است، از حمله به سلمان رشدی تمجید کرد. این روزنامه در ستون «گفت‌وشنود» خود که در آن در قالب مکالمه‌ای ساختگی بین دو نفر مواضع روزنامه بیان می‌شود، ابراز امیدواری کرد که «گردن» سلمان رشدی قطع شود.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) نیز توئیتی را درباره محمود مصطفی مازح، فردی که گفته می‌شود برای اولین بار برای قتل سلمان رشدی تلاش کرد، منتشر کرد.

با این حال محمد مرندی، مشاور تیم مذاکره کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی، در واکنش به حمله به سلمان رشدی نوشت: «آیا در زمانی که در آستانه احیای توافق هسته‌ای قرار داریم ادعای ترور جان بولتون و سپس چنین حادثه‌ای، اتفاقی است؟»

او در عین حال اضافه کرد: «من برای نویسنده‌ای که به نفرت‌پراکنی و اهانت علیه اسلام و مسلمانان اشتغال دارد اشک نمی‌ریزم. او بازیچه قدرت‌های امپراطوری است که خودش را به عنوان نویسنده پسااستعمار جا زده است.»

سخنگوی دبیر کل سازمان ملل نیز در واکنش به این حمله گفت: «پاسخ به کلمات به هیچ وجه خشونت نیست.»

نخست‌وزیر بریتانیا، رئیس‌‌جمهوری فرانسه، مشاور امنیت ملی آمریکا، چاک شومر، رهبر اکثریت سنای آمریکا و تعداد دیگری از سناتورها هم این حمله را هولناک خوانده‌اند.

تام کاتن، سناتور جمهوری‌خواه نیز خواستار پایان دادن به مذاکرات برجام شده است.

روح‌الله خمینی، بنیانگذار و رهبر پیشین جمهوری اسلامی، در تاریخ ۲۵ بهمن سال ۱۳۶۷ فتوای قتل سلمان رشدی را صادر کرد.

بنیاد ۱۵ خرداد هم در سال ۱۳۹۱، با اضافه کردن مبلغ ۵۰۰ هزار دلار به جایزه اجرای فتوای خمینی برای قتل سلمان رشدی، جایزه قتل او را به سه میلیون و ۳۰۰ هزار دلار رساند.

با این حال بعدها مقام‌های جمهوری اسلامی گفتند که به‌ طور مستقل طرحی برای کشتن سلمان رشدی ندارند.

علی خامنه‌ای، رهبر کنونی جمهوری اسلامی، در سال ۱۳۸۳ فتوای فقهی روح‌الله خمینی را غیرقابل تغییر خواند.

«آیات شیطانی»، چهارمین کتاب سلمان رشدی است. او می‌گوید داستان این رمان به اشتباه برداشت شده و «رمان واقعا درباره مهاجران جنوب‌ آسیا در لندن است.»

در بخشی از این کتاب، اشاره‌هایی به ماجرایی در صدر اسلام به نام «غرانیق» می‌شود. ماجرای غرانیق، در واقع شرح آیاتی است که از سوی شیطان به پیامبر مسلمانان القا می‌شود. سپس جبرئیل محمد را از وحی نبودن این آیات یا «شیطانی بودن» آن‌ها مطلع می‌‌‌کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز
خبرها
نشان افتخار

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.