دور جدید مذاکرات در وین؛ تکذیب عقب‌نشینی از مطالبه حذف نام سپاه از فهرست گروه‌های تروریستی

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۳

دور جدید مذاکرات اتمی وین برای احیای برجام روز پنج‌شنبه ۱۳ مرداد آغاز شد. علی باقری، رئیس هیأت مذاکره کننده جمهوری اسلامی با انریکه مورا، مسئول هماهنگ کننده برجام و همچنین نمایندگان روسیه در وین دیدار کرد.

پیش از برگزاری این نشست برای انجام مذاکرات، وال استریت ژورنال به نقل از یک مقام ارشد غربی خبر داده بود ایران موافقت کرده درخواست خود را برای حذف نام سپاه پاسداران از فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا کنار بگذارد.

با این حال خبرگزاری دولتی ایرنا به نقل از «یک منبع مطلع» در تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای نوشت ایران این درخواست را کنار نگذاشته است.

مقام‌های آمریکا اعلام کرده‌اند انتظار چندانی از مذاکرات ندارند و مشخص نیست که ایران تمایل به توافق دارد یا نه.

در همین حال کانال ۱۱ تلویزیون اسرائیل گزارش کرد مقام‌های این کشور و مقام‌های غربی نسبت به رسیدن به توافقی با ایران در این مذاکرات خوش‌بین نیستند و حتی اطمینان ندارند آیا ایران خواهان رسیدن به توافق است یا خیر.

بر اساس این گزارش متن پیش‌نویس توافق همان توافقی است که در پنج ماه پیش ارائه شده بود و جمهوری اسلامی یا باید آن را بپذیرند یا رد کند.

این گزارش در حالی منتشر شده که خبرگزاری ایرنا از مذاکره درباره متن جدید ارائه شده از سوی جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خبر داده بود.

روز چهارشنبه یک دیپلمات ارشد اروپایی به ایران اینترنشنال گفته بود که «ایرانی‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند تنها در مورد متن پیشنهادی روی میز» گفت‌وگو کنند.

به گفته این دیپلمات، بسته شدن پرونده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان یکی از درخواست‌های جمهوری اسلامی برای احیای برجام است اما تصمیم‌گیری در این مورد بر عهده اتحادیه اروپا نیست.

کانال ۱۱ اسرائیل اما به نقل از مقام‌های این کشور نوشت دلیل بازگشت ایران به مذاکرات، کم کردن فشار و عصبانیت مقام‌های غربی است.

همزمان با انتشار خبر از سرگیری مذاکرات احیای برجام، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی اعلام کرد ایران نصب سه آبشار «سانتریفیوژ پیشرفته آی‌آر-۶» را به پایان برده و علاوه بر غنی‌سازی اورانیوم با سانتریفیوژ آی‌آر-۱، در صدد راه‌اندازی شش آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته آی‌آر-۲ام است.

جمهوری اسلامی بر اساس برجام متعهد شده بود در سایت نطنز تعداد معدودی از نسل اول سانتریفیوژهای خود را حفظ کرده و سطح غنی سازی را در سقف ۳/۶۷ رعایت کند و در تأسیسات فردو نیز حداکثر ۱۰۴۴ سانتریفیوژ را برای تولید ایزوتوپ‌های پایدار حفظ کند اما در حال حاضر تهران ضمن نصب و راه‌اندازی صدها سانتریفیوژ پیشرفته، غنی ‌سازی را به سطح ۶۰ درصد رسانده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چند چند
۲۴
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.