نماینده پارلمان بلژیک به ایران‌اینترنشنال: احتمال استرداد اسدالله اسدی به آمریکا ‌کم نیست

میشل فریلیچ نماینده پارلمان بلژیک درباره احتمال درخواست واشینگتن از بروکسل برای استرداد اسدالله اسدی به آمریکا گفت این گزارش‌ها تایید نشده، اما احتمال این استرداد را نباید دست‌کم گرفت.

فریلیچ روز دوشنبه سوم مرداد در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال درباره چنین احتمالی اضافه کرد: «آمریکا می‌تواند یک چنین درخواستی را بکند چون در محل گردهمایی مخالفان ایرانی در فرانسه که قرار بوده مورد حمله تروریستی قرار بگیرد بسیاری مقام‌های ارشد آمریکایی هم حضور داشته‌اند.»

اسدالله اسدی، دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در وین، تیر ماه سال ۹۷ به اتهام تلاش برای بمب‌گذاری در گردهمایی سازمان مجاهدین خلق در فرانسه بازداشت و در بهمن ۹۹ در دادگاه بلژیک به ۲۰ سال زندان محکوم شد. او پس از صدور این حکم، درخواست تجدیدنظر نکرد.

به گفته این نماینده پارلمان بلژیک، این درخواست آمریکا به این معناست که بین توطئه رژیم ایران برای بمب‌گذاری با شهروندان آمریکایی به عنوان قربانیان آن یک ارتباط وجود دارد.

فریلیچ تاکید کرد: «اگر این درخواست انجام و مورد قبول قرار بگیرد و اسدالله اسدی به آمریکا مسترد شود، از استرداد او به ایران جلوگیری خواهد شد.»

دو روزنامه بلژیکی روز دوشنبه گزارش دادند که آمریکا در حال بررسی درخواست استرداد اسدالله اسدی به این کشور است.

این دو روزنامه بلژیکی به نقل از یک مقام آمریکایی اضافه کردند که وزارت دادگستری آمریکا قصد دارد اسدی را در این کشور محاکمه کند.

با این حال، نماینده پارلمان بلژیک گفت با این که بسیاری از روزنامه‌های محلی در بلژیک این خبر را بازنشر کرده‌اند، ولی در طی صحبتی که من با برخی منابع رسمی در آمریکا داشتم، این خبر هنوز تایید نشده است.

روز چهارشنبه هفته گذشته، پارلمان بلژیک توافق با ایران درباره استرداد محکومین را با وجود هشدارهای گسترده محافل حقوق بشری نسبت به تقویت رویکرد گروگان‌گیری جمهوری اسلامی به موجب این توافق، به تصویب رساند.

در حالی که با تصویب چنین توافقی، زمینه برای استرداد اسدی به ایران فراهم می‌شود، دادگاه تجدیدنظر بروکسل طی حکمی استرداد این دیپلمات ایرانی محکوم به تروریسم به ایران یا هر کشور خارجی دیگر را به صورت موقت ممنوع کرد.

فریلیچ به ایران‌اینترنشنال درباره تصویب این توافق در پارلمان گفت: «امروز روز تاسف‌آوری برای همه کسانی است که مساله تروریسم و مبارزه با آن را جدی می‌گیرند. چون این توافق در واقع رژیم ایران را جری‌تر خواهد کرد.»

او با این حال اضافه کرد: «من هنوز اندکی امیدوارم که از این استرداد جلوگیری خواهد شد و تنها راه متوقف کردن بازگرداندن شرم‌آور اسدی به ایران، امروز به دستان آمریکا سپرده شده، چون آمریکا در اینجا یک حق قانونی و مشروع برای انجام این کار در اختیار دارد.»

این نماینده پارلمان بلژیک گفت: «من همین حالا بدین منظور در حال تماس با دوستانمان در کنگره آمریکا و نامه‌نگاری به وزرات خارجه آن کشور هستم.»