بازداشت متهمان فروش سوالات کنکور؛ روزنامه رسالت خواستار استعفای رئیس سازمان سنجش شد

شنبه ۱۴۰۱/۰۴/۱۱

همزمان با انتشار گزارش‌هایی درباره بازداشت افراد متهم به فروش سوالات کنکور، روزنامه رسالت خواستار استعفای رئیس سازمان سنجش شد. موارد متعددی هم از ثبت داوطلبان در گروه آزمایشی اشتباه و وادار کردنشان به دادن کنکور در همان گروه آزمایشی گزارش شده که اعتراضاتی به همراه داشته است.

معترضان در روایت‌های خود تأکید کرده‌اند سازمان سنجش سال گذشته در مقابل اشتباهات این‌چنینی خود کوتاه آمده و به گرفتن آزمون از داوطلبان معترض در گروه آزمایشی مورد نظر آنان رضایت داده است اما امسال اعلام کرده که «پارسال در پارسال مانده» و آزمون دوباره‌ای برای این افراد برگزار نخواهد شد.

روزنامه رسالت اما در سرمقاله خود با اشاره به فروش سوال‌های رشته‌های پزشکی کنکور سال گذشته و همچنین انتشار سوال‌های کنکور امسال در کانال‌های تلگرامی، خواستار استعفا و عذرخواهی رئیس سازمان سنجش، ورود نهادهای امنیتی به موضوع و سخت‌گیری بیشتر نسبت به افراد دخیل در کنکور از جمله مراقبان شد.

در همین حال ناصر عتباتی، رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی، از کشف «باندهای افشای سوالات آزمون سراسری» در دو شهرستان این استان خبر داد.

او توضیح بیشتری درباره نحوه لو رفتن این سوالات نداد.

روز جمعه نیز کیومرث عزیزی، فرمانده انتظامی شرق استان تهران، از دستگیری اعضای گروه چهار نفره فروش سوالات کنکور خبر داده بود.

در روزهای گذشته، روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برگزاری امتحان دوباره از متهمان تقلب در کنکور ۱۴۰۰ را غیرقانونی دانسته و تعدادی از آنان بدون امتحان و با دخالت نمایندگان مجلس به دانشکده‌های پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی برگشته‌اند.

در چند سال گذشته نیز مقام‌های وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات از قطع اینترنت در حوزه‌های برگزاری کنکور خبر دادند اما تصاویری از سوالات آزمون منتشر شد.

ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش، سال ۹۹ گفته بود: «امنیت سوالات کنکور هیچ مشکلی نداشته است. یک‌سری از داوطلبان به صورت موردی موبایل را سر جلسه برده و تصاویری را گرفته بودند که این تصاویر بعد از آزمون عمومی منتشر شد.»

از سال‌های گذشته بحث‌ حذف کنکور هم مطرح بوده اما محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، روز پنج‌شنبه گفت که حذف کنکور فعلا ممکن نیست.

او تأکید کرد: «تا زمانی که چشم‌انداز آینده شغلی، پرستیز اجتماعی و درآمد برابر همه رشته‌های دانشگاهی یکسان نیست و بیشتر داوطلبان در پی انتخاب چند رشته خاص هستند، راهی جز برگزار کردن آزمون سراسری یا کنکور برای گزینش بهترین متقاضیان وجود ندارد.»

روزنامه شرق اما در یادداشتی نوشت: «حجم ورودی دانشگاه‌ها به حدی زیاد شده که دانش‌آموزان می‌دانند صرف شرکت آنها در آزمون و خوردن آن کیک و ساندیس برای قبولی کافی‌ است‌ اما با این همه، حالا این دولت است که کوتاه نمی‌آید.»

برخی تحلیل‌گران نقش و فعالیت مؤسسات آموزشی، منتشر‌کنندکان کتاب‌های کنکور و مؤسسه‌های کمک آموزشی را ذیل عنوانی موسوم به «مافیای کنکور»، از جمله دلایل کنار گذاشته نشدن کنکور ذکر می‌کنند.

درآمد چند میلیاردی صدا و سیما از تبلیغات این مؤسسات و برنامه‌های آموزشی و مشاوره برای کنکور نیز دلیل دیگر مطرح شده برای مقاومت در برابر حذف کنکور است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.