• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

لبنان میزبان نشست مشورتی وزیران امور خارجه کشورهای عربی

۱۱ تیر ۱۴۰۱، ۱۳:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

لبنان روز شنبه (۱۱ تیر)، میزبان نشست مشورتی وزیران امور خارجه کشورهای عربی با حضور احمد ابوالغیظ، دبیر کل اتحادیه عرب است. نشست مشورتی وزیران امور خارجه کشورهای عربی اما در سایه اختلافات سیاسی داخلی درباره تشکیل دولت لبنان در بیروت برگزار می‌شود.

به تازگی نجیب میقاتی، سیاستمدار کهنه‌کار لبنانی، برای چهارمین بار به عنوان نخست وزیر مأمور تشکیل دولت شد.

این نخستین نشست کشورهای عربی در بیروت پس از بحران دیپلماتیک میان لبنان و کشورهای عربی است که به فراخوانده شدن سفیران کشورهای عربی خلیج فارس و در رأس آنها عربستان سعودی از لبنان انجامید.

شماری از وزیران امور خارجه کشورهای عربی اما پس از ورود به بیروت و پیش از برگزاری نشست مشورتی خود، با میشل عون، رئیس‌جمهوری لبنان دیدار و گفت‌وگو کردند.

منابعی در وزارت امور خارجه لبنان اعلام کرده‌اند برگزاری این نشست در بیروت با حضور نمایندگانی از ۲۱ کشور عربی، نشانه‌های مثبتی را برای لبنان به همراه دارد.

رسانه‌های لبنانی اما بر این رویکرد تأکید دارند که حضور وزیران امور خارجه کشورهای عربی چیزی جز یک پروتکل سیاسی نیست و هیچ گونه تغییری را در مواضع آشکار این کشورها درباره لبنان نشان نمی‌دهد.

بر اساس این گزارش‌ها، کشورهای عربی هنوز خواهان اصلاحات سیاسی از جمله جلوگیری از فساد، همزمان با توقف حمله‌های حزب‌الله علیه کشورهای عربی خلیج فارس هستند. آنان بر جلوگیری از قاچاق مواد مخدر از سوی این گروه نیز اصرار دارند.

روزنامه‌های لبنانی این نشست را به دلیل سطح پایین نمایندگان کشورهای عربی، «سرد و بی‌جان» توصیف کرده‌اند.

آن‌ها به عنوان نمونه به نیامدن وزیران امور خارجه عربستان سعودی و امارات متحده عربی به بیروت اشاره و تأکید کرده‌اند که نمایندگان این کشورها در اتحادیه عرب در این نشست حضور یافته‌اند.

برخی منابع رسانه‌ای هم گفته‌اند اظهارات پشت پرده برخی مقامات نشان می‌دهد کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، به ویژه عربستان سعودی، خواهان صدور بیانیه با مضامینی شدید اللحن علیه حزب‌الله و میشل عون به عنوان ریاست جمهوری هستند.

به گفته این منابع، هدف از پایین بودن سطح پایین نمایندگی برخی کشورهای عربی در این نشست این است که تأکید کنند لبنان یا باید «مواضعی هماهنگ با کشورهای عربی» اتخاذ کند یا «منزوی» خواهد ماند.

به هر روی اما این نشست نخستین نشست مشورتی وزیران امور خارجه کشورهای عربی در لبنان پس از اظهارات جنجال‌برانگیز جورج قرداحی، وزیر اطلاع‌رسانی سابق لبنان علیه کشورهای عربی خلیج فارس است.

قرداحی به تازگی در یک گفت‌و‌گوی تلویزیونی گفته بود کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در تمامی بحران‌های لبنان به اندازه یک قطره آب هم کمک نکرده‌اند.

Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

«عادل عامل دوقطبی‌سازی در فوتبال»؛ حمله رسانه سپاه به فردوسی‌پور پس از فیلتر شدن فوتبال۳۶۰
۱

«عادل عامل دوقطبی‌سازی در فوتبال»؛ حمله رسانه سپاه به فردوسی‌پور پس از فیلتر شدن فوتبال۳۶۰

۲

پس از انتقاد از امیر قلعه‌نویی و تیم ملی، سایت و اپلیکیشن فوتبال ۳۶۰ از دسترس خارج شد

۳

حمله قلعه‌نویی به علی دایی: دلیلی نمی‌شود شما اگر بازیکن بزرگی بوده‌ای، مربی خوبی هم باشی

۴

غایب بزرگ اسپانیا-آرژانتین؛ رییس یوفا، فینال جام جهانی را به دلیل جنجال بالوگان تحریم کرد

۵

چند آرژانتینی در خطر محرومیت؛ فیفا تحقیق درباره درگیری‌های فینال جام جهانی را آغاز کرد

انتخاب سردبیر

  • مهدی خانکی، از معترضان خیزش دی‌ماه، به‌دست جمهوری اسلامی اعدام شد

    مهدی خانکی، از معترضان خیزش دی‌ماه، به‌دست جمهوری اسلامی اعدام شد

  • خانواده زوج بریتانیایی زندانی در اوین: آنان پس از هفته‌ها اعتصاب غذا، تنها با آب زنده‌اند

    خانواده زوج بریتانیایی زندانی در اوین: آنان پس از هفته‌ها اعتصاب غذا، تنها با آب زنده‌اند

  • چالشی تازه در دریای سرخ؛ ارتش آمریکا برای مقابله با حوثی‌ها با چه موانعی روبه‌روست؟
    تحلیل

    چالشی تازه در دریای سرخ؛ ارتش آمریکا برای مقابله با حوثی‌ها با چه موانعی روبه‌روست؟

  • نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای واشینگتن و ریاض و احتمال آغاز رقابت تسلیحاتی در منطقه

    نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای واشینگتن و ریاض و احتمال آغاز رقابت تسلیحاتی در منطقه

  • پیروزی بزرگ برای ریاض؛ ترامپ توافق تاریخی هسته‌ای با عربستان سعودی را تصویب کرد

    پیروزی بزرگ برای ریاض؛ ترامپ توافق تاریخی هسته‌ای با عربستان سعودی را تصویب کرد

  • آیا زمان بازنگری در الگوی استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه فرا رسیده است؟
    تحلیل

    آیا زمان بازنگری در الگوی استقرار پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه فرا رسیده است؟